Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ανέκδοτο;









Η Μαργαρίτα μου είπε ένα ανέκδοτο.

Ένας Δήμαρχος, στην Ιταλία, αναγγέλλει διαγωνισμό για να βαφτεί η πρόσοψη του Δημαρχείου.
Καταθέτονται τρεις προσφορές:
- Ένας Γερμανός μπογιατζής ζητά 3.000 Ευρώ,
- Ένας Γάλλος μπογιατζής ζητά 6.000 Ευρώ, και,
- Ένας Ιταλός μπογιατζής ζητά 9.000 Ευρώ.

Απορημένος ο Δήμαρχος τους καλεί και τους τρεις στο γραφείο του και τους ζητά να του εξηγήσουν τι προτείνει να κάνει ο καθένας με τόση διαφορά στις τιμές.

Ο Γερμανός εξηγεί ότι θα χρειαστεί 1.000 Ευρώ για τις μπογιές και υλικά, 1.000 Ευρώ για τις σκαλωσιές και 1.000 Ευρώ για τον ίδιο.

Ο Γάλλος εξηγεί ένα όραμα σύνθετης και καλλιτεχνικής δουλειάς όπου τα υλικά θα κοστίσουν 3.000 Ευρώ, οι σκαλωσιές 2.000 Ευρώ και ο ίδιος θα αμειφθεί 1.000 Ευρώ.

Ο Ιταλός αναλύει την προσφορά του των 9.000 Ευρώ ως εξής: 3.000 για τον Δήμαρχο, 3.000 για τον ίδιο, και 3.000 για να βάψει ο Γερμανός το Δημαρχείο.
















2 σχόλια:

  1. και στην ελλάδα το ίδιο ανέκδοτο κυκλοφορεί, μή σου πω και πως είναι αλήθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα, ούνα κρίση! Τα καλύτερα ανέκδοτα από την πραγματικότητα βγαίνουνε :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.