Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ανεξέλεγκτοι













Οχτώ εντάλματα σύλληψης για σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας, και περισσότερα εντάλματα για υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου και του τμήματος Ιτέας, για "τρία κακουργήματα σχετικά με τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι" (αλλά, τα κατηγορούμενα γουρούνια θα φέρουν τις μαμάδες τους να καταθέσουνε στην δικη ότι είναι καλά παιδιά και θα την γλυτώσουνε με το να τους κουνήσει κάποιος το δάχτυλο και να τους πει να μην το ξανακάνουνε, ή, αν το ξανακάνουνε, την επόμενη φορά να προσέχουνε να μην τους πιάσουνε).

Τι πήγε στραβά;

Δεν υπάρχει αμφιβολία, στο μυαλό μου τουλάχιστον, ότι τα βασανιστήρια και οι ξυλοδαρμοί είναι καθημερινή συμπεριφορά των γουρουνιών κατά των φυλακισμένων. Αυτή την φορά απλά το παράκαναν γιατί, εκτός από γουρούνια, είναι και τόσο ηλίθιοι που δεν κατάλαβαν ότι τον σκοτώνανε. Αν δεν είχε πεθάνει (αν τα γουρούνια δεν τον είχαν δολοφονήσει κατά λάθος) δεν θα είχαμε μάθει ποτέ τι του κάνανε --κάτι που για τα γουρούνια είναι καθημερινή τακτική, μόνο που αυτή την φορά τους βγήκε λίγο ανεξέλεγκτη και την πάθανε.

Μία απορία έχω μόνο, από την παραπάνω φωτογραφία: Η λέξη "PATRIOT" πάνω από την λέξη "POLICE" στην πόρτα του Ελληνικού περιπολικού, τι γενικό νόημα ακριβώς αντιπροσωπεύει (σε συνδυασμό με, και πέρα από την ευθεία μετάφραση της λέξης);
Τι ακριβώς σημαίνει άραγε; "Πατριωτική Αστυνομία"; "Αστυνομία για Πατριώτες"; "Αστυνομία αποτελούμενη από Πατριώτες"; (μπορεί η έκφραση, στα Αγγλικά να έχει οποιαδήοτε από τις τρεις μεταφράσεις). Επίσης, η λέξη "POLICE" χρησιμοποιούμενη από μόνη της είναι διεθνής, αλλά η λέξη "PATRIOT" είναι Αγγλική και ως εκ τούτου δίνει χροιά όχι διεθνή αλλά Αγγλική στην πόρτα... και όμως, σε Αγγλόφωνες χώρες, μια τέτοια επιγραφή θα οδηγούσε σε διώξεις σχετικά με τις εν Αγγλία και ΗΠΑ απόψεις περί φασισμού.

Χόρευε Καραγκιόζη! Πάλι θα φας, πάλι θα πιείς, και πάλι, νηστικός θα κοιμηθείς!






















2 σχόλια:

  1. Στη φωτογραφία, η λέξη PATRIOT είναι απλώς το μοντέλο του συγκεκριμένου Τζιπ. Όλοι οι υπόλοιποι συσχετισμοί πηγάζουν από την απλή αυτή σύμπτωση. Για τα υπόλοιπα, έχω γράψει σχετικό κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μάλιστα στις ΗΠΑ κυκλοφορεί σε τρία μοντέλα. Το Sport, το Latitude και το Limited με 2,4L. Το δικό μου βέβαια είναι ένα Cherokee (τόνος μπαίνει στο "kee") 20 ετών με την παλιά, καλή AMC 6-inlline 4L.

      Δεν υπάρχουν συμπτώσεις στο σύμπαν. Μόνο αλληλένδετες ακολουθίες συμβάντων τόσο απειρο-πολύπλοκες και πολυσύνθετες που στην αδυναμία μας να τις εννοήσουμε τις αποκαλούμε συμπτώσεις --με την ίδια λογική που χρησιμοποιούμε για να δούμε σχέδια ζώων και ηρώων στα άστρα.

      Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν είναι σύμπτωση. Μπορεί να είναι αγραμματοσύνη, αλαζονεία, ηλιθιότητα... μόνο σύμπτωση δεν είναι. Γιατί εγώ τουλάχιστον, μόλις έβλεπα ότι τα χρήματα των φορολογούμενων Ελλήνων πήγανε για Jeep Patriot και ότι κατά ...σύμπτωση αποκτήσαμε Patriot Police, θα έβγαζα το Patriot από την πόρτα, ή θα το έβαφα άσπρο σαν την πόρτα... Ή θα έλεγα στην Fiat που αγόρασε την Chrysler που αγόρασε την AMC, κοίτα, θα σου τα δώσω τα λεφτά που περισσεύουνε από τους φορολογούμενους, αλλά, κι εσύ κάνε κάτι με το Patriot στην πόρτα γιατί δεν μπορούμε να πηγαίνουμε παρέλαση σαν Patriot Police! Θα μας κράξει ο Δημήτρης ο Ελληνοαμερικάνος απ' την Ιταλία!

      Μπάη δε γουαίη, που λένε και στην Κωλοπετινίτσα, στας ΗΠΑ το Patriot Sport αρχίζει στα 11.500 Ευρώ ενώ το ίδιο αυτοκίνητο στην Γραικία αρχίζει από 20.769 Ευρώ. Τα Patriot Police Jeep πόσο τα πλέρωσε ο φορολογούμενος;

      Καλό σου βράδυ :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.