Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ουρλιαχτά













Κάθε είδος ζωής έχει την εποχή του, του ζευγαρώματος. Θυμάμαι πως περάσαμε την πέμπτη επέτειο του γάμου μας δέκα η ώρα το βράδυ ψηλά στο βουνό στο δάσος, μισή ώρα μονοπάτι από τον κοντινότερο χωματόδρομο, με σακίδια, ψωμί, τυρί, και σπουμάντε, καταγράφοντας για το εθνικό αρχείο με πυξίδα από που ακούγαμε τις φωνές των ελαφιών που έψαχναν για ζευγάρωμα (καθώς μερικά από τα ελάφια κατέγραφαν εμάς).

Τουλάχιστον ελάφια, σκύλοι, γάτες, λύκοι και όλα τα ζωντανά, ζευγαρώνουνε ουρλιάζοντας και βάζοντας τρικλοποδιές το ένα στο άλλο για να φτάσουν πρώτα στο ταίρι, σε τακτές και προβλέψιμες στιγμές του χρόνου. Οι πολιτικοί ζευγαρώνουν με τους ψηφοφόρους τους κάθε εκλογές, αλλά οι εκλογές γίνονται σε χρονικό αλαλούμ όποτε πλήξουν οι ψηφοφόροι και θέλουν κάτι καινούργιο να τους μπει. Μια αλλαγή βρε αδερφέ! Ή όποτε φτάσουν σε ανεξέλεγκτη στύση οι πολιτικοί. Ή και τα δύο.

Κατά τις ημέρες που η φύση των πολιτικών και του κορμιού των εκλογέων απαιτεί ζευγάρωμα, η λογική και η φρόνηση πετιούνται από το παράθυρο. Άλλωστε η σεξουαλική έξαρση χρειάζεται αυθορμητισμό --δεν είμαστε εμείς οι μεσογειακοί για ιεραποστολική στάση κάτω από τις κουβέρτες με κλειστά τα φώτα! Όποιος προλάβει το ταίρι του βρίσκει και το κάνει και κάνοντας κούνια-μπέλα από τον πολυέλαιο!

Εμείς, όσοι δεν περιμένουμε να ζευγαρώσουμε μόνο την εποχή του ζευγαρώματος, βλέπουμε θέαμα και ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια. Και, ιδίως από εδώ στο βουνό, στο χωριό, όπου, ούτε η κρίση φτάνει, ούτε οι πολιτικές ιδεολογίες και κόμματα έχουν περισσότερο νόημα από τον κάθε ξεχωριστό άνθρωπο, απολαμβάνουμε κοιτάζοντας τα σεξουαλικά όργια κάτω στην πεδιάδα που δίνουνε και παίρνουνε. Και την παίρνουνε. Αλλά η ζωή για μας κυλά σταθερή όποιος και να τελειώσει πρώτος κάτω στα μεγάλα εκλογικά κέντρα...

Και φέτος νόμιζα ότι θα βρισκόμασταν πάλι στον μικρό μας κόσμο, μακριά από τις πεδιάδες και ιδιαίτερα μακριά από το κωλοχανείο κάτω στα νότια. Αλλά δεν έμελλε να γίνει έτσι. Ψες βράδυ συναντηθήκαμε εμείς ο εσωτερικός κύκλος του Παρτίτο Ντεμοκράτικο μεταξύ μας να τα πούμε δίπλα στο καφενείο. Και ένας έφερε από το Παρτίτο Ντεμοκράτικο της πεδιάδας ένα πρότυπο του ψηφοδέλτιου των Ευρωεκλογών της επόμενης Κυριακής. Εδώ στο Ιτάλια, είναι ένα χαρτί με τα λογότυπα όλων των κομμάτων, και τρεις γραμμές δίπλα στο κάθε λογότυπο για να γράψεις μέχρι και τρία επίθετα της προτίμησής σου από τους θα-ήθελαν-να-είναι ευρωβουλευτές του κόμματος που διαλέγεις.

Πρέπει να κάνεις έναν μεγάλο σταυρό "Χ" πάνω από το λογότυπο του κόμματος της προτίμησής σου. Κι άμα θέλεις γράφεις και ονόματα προτίμησης. Αλλά πρέπει να το κάνεις προσεκτικά. Αν γράψεις τρία ονόματα πρέπει να είναι δύο άντρες και μία γυναίκα ή δύο γυναίκες και ένας άντρας. Έτσι και γράψεις τρεις άντρες ή τρεις γυναίκες, όλο το ψηφοδέλτιό σου είναι άκυρο! (σοβαρά). Αν γράψεις δύο ονόματα πρέπει να είναι ένας άντρας και μια γυναίκα (εδώ στην Ιταλία το σεξ το παίρνουμε πολύ σοβαρά -και έχουμε και το βατικανό όπου είναι το μόνο μέρος που επιτρέπεται να έχεις μόνο άνδρες στο τι κάνεις). Αν γράψεις μόνο ένα όνομα, ρώτησα, πρέπει να είναι τραβεστί; Κανένας δεν είχε απάντηση να μου δώσει.

Αλλά, εκεί, ανάμεσα στα δώδεκα λογότυπα κομμάτων για τις εκλογές, ανάμεσα στους Πράσινους (Βέρντι) και την Λέγκα Νορντ (που θέλουν να κάνουν δύο Ιταλίες, δύο χώρες, Βόρεια Ιταλία και Νότια Ιταλία), εκεί, ανάμεσα, είδα ένα πορτοκαλί λογότυπο με άσπρα γράμματα που έγραφε ΑΛΤΡΑ ΕΒΡΩΠΑ ΚΟΝ ΤΣΙΠΡΑΣ (Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα --αλλά δεν διευκρίνιζε αν το "άλλη" κολλάει σε παράλληλο σύμπαν ή παράλληλη πραγματικότητα). ΓΑΜΩΤΟ! σκέφτηκα. Όπου πάω με ακολουθεί! Δεν ξεφεύγω με τίποτα! Ακόμα και στο ψηφοδέλτιό μου, γλίστρησε έρποντας.

Και ουρλιάζουνε όλοι να ζευγαρώσουνε... Ελπίζω να έχετε άξιες προμήθειες από προφυλακτικά...


















6 σχόλια:

  1. Σταχυολογώντας τα βασικά σημεία της (σέξυ) ανάρτησής σου, κατάλαβα τα εξής:

    1. Εκεί πάνω στα όρη στα άγρια βουνά γίνονται σεξουαλικά όργια με ύπαρξη κοινού που παίρνει μάτι
    2. Όταν πολιτικοί και ψηφοφόροι κάνουν σεξ χάνουν τα λογικά τους (πως αλλιώς!)
    3. Η ιεραποστολική στάση είναι βαρετή για τους μεσογειακούς λαούς (συμφωνώ!)
    4. Το Βατικανό είναι gay friendly
    5. Σε ένα ψηφοδέλτιο στην Ιταλία, με δύο από το ίδιο φύλλο και έναν από το άλλο, η Conchita θα είχε ζήτημα εκλογής
    6. Στην Ιταλία για να ψηφίσεις θα πρέπει να είσαι καλλιγράφος
    7. Οι πολιτικοί αρέσκονται στο να κάνουν σεξ μόνο με τους ψηφοφόρους τους και μόνο όταν βρίσκονται σε ανεξέλεγκτη στύση (δεν διευκρινίστηκε η κατάσταση των γυναικών πολιτικών)
    8. Οι ψηφοφόροι όποτε πλήττουν θέλουν «κάτι καινούργιο να τους μπει»!
    9. Από ότι φοβάται ο άνθρωπος τελικά δεν γλιτώνει (θα τον βρει ακόμα και σε ψηφοδέλτιο)

    Και φυσικά….

    10. Alexis rulezzzzz!

    Πείνασα, πάω να φάω spaghetti alla puttanesca.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Ό'τι κάνουμε στα βουνά, μένει στα βουνά!
      2. Αλλιώς δεν θα ψηφίζανε καθόλου!
      3. (κι' εγώ)
      4. Μόνο friendly?
      5. ...αλλά όχι επιλογής.
      6. Εγώ πάντως τους είπα αν δεν ξέρουν να γράψουν τ' όνομά μου να κάνουν έναν κύκλο με δύο τελείες για μάτια, και γραμμές με το στυλό για γένια και μουστάκι.
      7. Οι πολιτικοί είναι μονογαμικοί --πάντα με το ίδιο σώμα... Όσο για τις γυναίκες στην Ιταλία, αν δεν υπήρχε νόμος που να ακυρώνει το ψηφοδέλτιό σου αν δεν ψηφίσεις και γυναίκα... well... what can I say....
      8. Με το καλό, σαν τον καινούργιο χρόνο!
      9. Ξυπνάω ξαφνικά με κρύο ιδρώτα την νύχτα, αλλά ησυχάζω όταν βλέπω την Μαργαρίτα να κοιμάται νηφάλια χωρίς τον τσίπρα δίπλα της να προσπαθεί να την πείσει να τον ψηφίσει.

      και φυσικά...

      10. Το ήξερες, όπως λένε οι εντομολόγοι, ότι ποτέ δεν βρίσκεται κανείς σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο μέτρων από μία αράχνη;

      ...σήμερα ήρθανε η μαμά μας και ο μπαμπάς μας για μεσημέρι και φάγαμε σπαγκέτι με μύδια για πρώτο, και μετά μύδια αχνιστά για δεύτερο. με λευκό κρασί και φρέσκο ψωμί, ακούγοντας όπερα από το τρανζίστορ με ανοιχτό το παράθυρο στην κουζίνα! Καθώς τρώγαμε το σπαγκέτι τους είπα ότι αισθάνομαι σαν τον Αλμπέρτο Σόρτι στην φωτογραφία που δημοσίευσα. Τους την τύπωσα κιόλας, όταν επιστρέψουν στο Φορλί να σταθούνε στην γωνία της λεωφόρου φωνάζοντας στα αυτοκίνητα να μην ψηφίσουν τσίπρα! Είπα να βάλω ένα μεγάλο κόκκινο "Χ" πάνω στην φωτογραφία αλλά μετά θυμήθηκα ότι εδώ το μεγάλο "Χ" συμβολίζει ψήφο.

      Διαγραφή
  2. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααα !!! Γέλασα πολύ με την ανάρτηση και με το σχόλιο του Τζων Μπόη παραπάνω. Μου επιτρέπετε μια μικρή αναδιάρθρωση (είναι και τρέντυ λέξη τώρα τελευταία) των 10 σημείων του ;;;

    1. Εκεί πάνω στα όρη στα άγρια βουνά ο έρως βασιλεύει.
    2. Όταν πολιτικοί και ψηφοφόροι κάνουν σεξ, ο Μαρκήσιος ντε Σαντ χορεύει στον τάφο του !
    3. Η ιεραποστολική στάση είναι βαρετή για τους μεσογειακούς λαούς (κι όχι μόνο γι' αυτούς !)
    4. Το Βατικανό είναι σεξιστικό.
    5. Σε ένα ψηφοδέλτιο στην Ιταλία, με δύο από το ίδιο φύλλο και έναν από το άλλο, η Conchita θα ήταν περιζήτητο μπαλαντέρ.
    6. Στην Ιταλία για να ψηφίσεις θα πρέπει να ξέρεις ορθογραφία
    7. Οι πολιτικοί αρέσκονται στο να κάνουν σεξ μόνο με τους ψηφοφόρους τους και μόνο όταν έχουν πάρει Βιάγκρα.
    8. Οι ψηφοφόροι όποτε πλήττουν, λένε "δε γαμιέται !!!" κι οι πολιτικοί αυτό το παίρνουν τοις μετρητοίς !
    9. Οι μεγαλύτερες αγάπες ξεκίνησαν ως σχέσεις αντιπάθειας/μίσους :-p

    Και φυσικά….

    10. Πάντα πίσω από τις λέξεις (ακόμα και των Ιταλικών ψηφοδελτίων), κρύβεται ο Alexis !!!

    Ως μέρος του προγράμματος Θα-βγω-στις-Παραλίες-τον-Αύγουστο-χωρίς-να-ειδοποιηθεί-η-Greenpeace-και-η-WWF έκοψα απ' την διατροφή μου το αλεύρι και την ζάχαρη. Αυτό σημαίνει ότι ζυμαρικά τέλος !!!

    Ζω ένα δράμα !!! :-( :-( :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Εις το βουνό ψηλά εκεί στέκει εκκλησιά διόλου μα διόλου ερημική :-)))
      2. ...πιο δυνατά! Ναι! και στα πλευρά μου! ναι-Άουτς!-Ναι!
      3. Εκτός αν είναι τρεις ιεραπόστολοι μαζί (2+1 ή 1+2, φυσικά).
      4. Καθόλου. Δεν έχει μόνο τους αδελφούς μοναχούς, αλλά και τις αδελφές μοναχές. Που είναι βέβαια χώρια οι μεν από τις δε, εκτός αν θέλουν οι αδελφές μοναχές να κοινωνήσουν οπότε χρειάζονται αδελφό μοναχό.
      5. ...όπου η κάθε τράπουλα έχει 10-15 μπαλαντέρ!
      6. Ή αρθρογραφία.
      7. Κάποια μέρα να σώσουμε να δούμε να παίρνουνε Βιάγκρα οι ψηφοφόροι αντί οι πολιτικοί...
      8. Εγώ πάντα το λέω: χωρίς σωστή επικοινωνία γίνεται της πουτ........
      9. Παράδειγμα, η χιονάτη και η κακιά μάγισσα! (μη μου πεις ότι δεν ξέρεις την συνέχεια;)

      Και φυσικά...

      10. Τζα!

      Να λοιπόν από που βρέθηκε όλο το έξτρα αλεύρι και ζάχαρη που χλαπακιάζω! Δεν με λυπάσαι που δεν έχω την παραμικρή αυτοπειθαρχία; Ποιά Greenpeace και WWFς για μένα θα στείλουνε φαλαινοθηρικά από την Ιαπωνία!

      Διαγραφή
  3. ...πάντως καλού κακού, πιες ένα υπογλώσσιο πρώτα :))))

    http://www.youtube.com/watch?v=txpQ868lFsw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Noooooooo!!!!
      It's a nightmare!!!!!!!!
      Attack of the Zombieeeees!!!!!!

      Έτυχε να είναι εδώ τώρα και δύο από το Δημαρχείο, και δεν ξέρανε ποιός είναι --τους εξήγησα και είπανε "Μπα! οι Ιταλοί θα ψηφίσουνε αυτόν, αυτόν κι αυτόν" (και δείξανε άλλα κομματα στο ψηφοδέλτιο). "Αυτόν εδώ" (τον άλλον, ξέρεις ποιόν εννοώ) είπανε, "δεν τον ξέρει κανείς εδώ".

      Και αποφάσισα να μην τους ρωτάω αν τον ξέρουνε για να μην τους τον συστήνω...

      Εφιάλτης είναι, θα περάσει κι αυτός!!!

      Άντε και για ένα καφέ τώρα να στηριχτώ λίγο στα πόδια μου...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.