Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Καρυάτις!











Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας ζήτησε από τον Μεγάλο να τους πετάξει κι εκείνους κανένα ψίχουλο αναγνώρισης της μεγάλης αξίας τους αντί να σαλιαρίζει με την σύζυγο του Τζωρτζ Κλούνη. Δηλαδή βγήκανε και άρχισαν να κλαίνε Ουουάαααα!

Δεν πάτε να παίξετε με τους κουμπαράδες σας άχρηστοι; Λιμοκοντόροι της δεκάρας; Από τότε που η Μελίνα από αντιστασιακή έγινε υπουργός προσπαθούμε να πείσουμε τους Βρετανούς να μας πάρουνε στα σοβαρά κι εσείς τώρα θυμηθήκατε τον Παρθενώνα; Τόσα χρόνια ο εθελοντισμός σας και η ύψιστη νομική σας δεξιοτεχνία τι κατάφερε; Που ήσασταν καμάρια μου;

Καθίστε να το σκεφτείτε λιγουλάκι. Ποιός θα πείσει λέτε τους Βρετανούς; Οι δικηγόροι; Όχι μανάρια μου. Η κοινή γνώμη θα τους πείσει. Και την κοινή γνώμη ποιός θα την ξεσηκώσει; Εσείς, μαλάκες από τα γραφεία σας στην Ακαδημίας, ή η κυρία Κλούνη;

Μια σωστή κίνηση δεν μπορεί να γίνει σ' αυτόν τον τόπο, και νά! σου βγαίνουνε οι κατσαρίδες (που και πυρηνικό πόλεμο θα επιζήσουν) και ζητάνε τα ρέστα.
Λένε ότι δεν υπάρχει ισχυρότερη δύναμις στο ανθρώπινο σύμπαν από την δύναμη μιας ιδέας της οποίας η ώρα έχει φτάσει.

Και το πιστεύω αυτό.

Όλα είναι στο κατάλληλο σημείο: Το Μουσείο της Ακρόπολης, η Βρετανική κοινή γνώμη, οι εφημερίδες, η περσινή ταινία του Τζωρτζ Κλούνη "Μνημείων Άνθρωποι", οι δημόσιες σχέσης μιας βασανισμένης χώρας που υποτίθεται ότι βγαίνει με την αξία της από τα δύσκολα χρόνια... η άνοδος φήμης του Ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού, η Αμφίπολη, τα Αντικύθηρα, ο τσίπρας των Ευρωπαϊκών Αγώνων, ο αυξημένος τουρισμός ρεκόρ... Άσχετα αν είναι τα περισσότερα μπούρδες, για κατανάλωση πριν την ημερομηνία λήξης, υπάρχει ένα χρονικό παράθυρο που ισχύουν ως πιστευτά, και το παράθυρο είναι τώρα! Βάλε και στην πρώτη γραμμή Βρετανικό δικηγορικό γραφείο με ...πως να το πούμε... φωτογένεια! (και σχέση με τον Κλούνη) ...και ξαφνικά βρισκόμαστε στην θέση με τις καλύτερες πιθανότητες που είχαμε ποτέ, και που θα έχουμε ποτέ για πολύ καιρό, για να το καταφέρουμε. Αν γίνει, τώρα θα γίνει.

Είναι σωστό να επιστρέψουν τα Ελγίνεια; θα έπρεπε την δόξα να την πάρει η σημερινή κυβέρνηση; Συζητήσιμα και τα δύο, αλλά, άσχετα!

Όταν τα άστρα ευθυγραμμίζονται αρπάζεις την ευκαιρία. Τόσο απλό. Και πρέπει να παραδεχτώ ότι η επιλογή δικηγόρων ήταν η αριστοτεχνική κίνηση, την σωστή στιγμή!

Για πείτε μου, ρε άχρηστοι της ΔΣΑ, για σας θα βγαίνανε ολοσέλιδα στην Βρετανία, στην Ντέηλη Μέηλ, σαν αυτό εδώ; (κλικ) Και άλλο ένα! Και εδώ! εδώ, εδώ, εδώ... κι' εδώ... κι' άλλη μία! κι' εδώ!




Στην ίδια έκδοση του Βήματος διάβασα και ένα άλλο άρθρο που δεν είναι δυνατόν να μην το παραθέσω εδώ. Μπορεί να μην έχει άμεση σχέση με τους Δικηγόρους που αγανάκτησαν επειδή δεν τους χρησιμοποίησε ο Σαμαράς (και μπράβο του: το μπράβο όταν αξίζει να δίνεται, ακόμα και στον Αντώνη)  -αλλά ίσως να έχει μια κάποια σχέση after all που λένε και στο Αγγλία.

Να! εδώ είναι, κάντε κλικ! Οι Έλληνες λέει, είστε έτοιμοι; καθίστε κάτω: "αποδίδουν καλύτερα όταν εργάζονται ομαδικά" !!!

Να και η φωτογραφία που δημοσιεύει το Βήμα με το άρθρο:
Πέντε τυπικοί Έλληνες καθώς εργάζονται ομαδικά σε ένα τυπικό Ελληνικό εργασιακό χώρο:






Έλληνες εργαζόμενοι ομαδικά! Σε ποιόν να το πεις και ποιός να το πιστέψει. Όλοι οι Έλληνες που κατάφεραν να φτιάξουν ζωή μόνο αφού έφυγαν σε άλλες χώρες, να γυρίσουν πάραυτα στην γενέτειρα γιατί οι Έλληνες της σήμερον εργάζονται πλέον, και αποδίδουν, ομαδικά! Ομαδικά, να σε χαρώ, συνεργαζόμενοι με αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμό, για το καλό της ομάδας! Του τημ που λένε!















5 σχόλια:

  1. Ίσως θα πρέπει να ανασκευάσεις σχετικά με τους «άχρηστους του ΔΣΑ».
    Τους είχε αναθέσει κανείς με τέτοια δουλειά και δεν την έφεραν εις πέρας;
    Ο δικηγόρος δεν πηγαίνει αυτόβουλα να πάρει υποθέσεις, κάποιος του τις αναθέτει επ΄ αμοιβή.
    Καλά κάνει ο ΔΣΑ και λέει τα δικά του. Δεν απέτυχε σε ανάθεση συγκεκριμένου αιτήματος, δεν δοκιμάστηκε.
    Αν τα μέλη του είναι τα καταλληλότερα για την διεκδίκηση του αιτήματος;
    Τι να σου πω, για μένα το θέμα δεν είναι νομικό, έτσι κι αλλιώς. Είναι πρωτίστως ηθικής τάξης.
    Βέβαια, είναι δικαίωμα του κάθε εντολέα να διαλέγει εκείνον τον δικηγόρο (ή τον οποιοδήποτε) τον οποίο ο πρώτος θεωρεί ως κατάλληλο. Αυτό έκανε και η Κυβέρνηση. Η κυρία της φωτογραφίας θα πληρωθεί αδρά για αυτή την υπηρεσία.
    Η Κυβέρνηση έκρινε ότι το αίτημα θα μπορούσε να υποστηριχθεί καλύτερα από μία προβεβλημένη σε διεθνές επίπεδο δικηγόρο.

    Αν ήμουνα ο εντολέας θα επιδίωκα η αμοιβή του δικηγόρου να συνδεθεί με ένα success fee. Πιστεύεις στην υπόθεση κα /κε Τάδε μου; θα σε χρυσώσω τότε, αλλά μόνο εάν επιτύχεις στην υπόθεση, άντε να σου πληρώνω ως τότε ένα συμβολικό τίμημα για τα οδοιπορικά σου.

    Πιστεύει κανείς εχέφρων άνθρωπος ότι τα Μάρμαρα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, επειδή επιλέχτηκε η συγκεκριμένη δικηγόρος ή η συγκεκριμένη τακτική;

    Θεωρώ ότι ο ακτιβισμός καθίσταται επικοινωνιακός όταν συνδέεται με το ανέφικτο του αιτήματος. Ο «ακτιβιστής» «ηρωοποιείτε» και «μεγεθύνεσαι» στα μάτια του κόσμου όσο πιο εντυπωσιακό και δύσκολα υλοποιήσιμο είναι το αίτημα. Ποιος θα κατηγορήσει άλλωστε τον «ακτιβιστή» εάν τα Μάρμαρα μείνουν εκεί που είναι;

    Σύνδεσε τώρα τα κομμάτια αυτού του επικοινωνιακού παζλ και βγάλε συμπέρασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα, Τζων Μπόη μου να ανασκευάσω από κίνητρα ήθους. Όμως, όπως και να ανασκευάσω, η γνώμη μου δεν θα έχει αλλάξει όσο και να μπήξει τις φωνές ο "καλός Δημήτρης" στον "κακό Δημήτρη". Όχι ότι πιστεύω ότι έχω δίκιο αντικειμενικά, αλλά η εκτενής προσωπική μου πείρα και με Έλληνες δικηγόρους και με Έλληνες γιατρούς έτυχε μόνιμα και κατ' επανάληψη να έχει να κάνει με την εξαίρεση (αν ο κανόνας είναι πως είναι οι περισσότεροι άξιοι και καλοί).

      Η Αφορμή που με έκανε να γράψω, και η οποία έχει να κάνει και με το ζουμί της πρώτης σου παραγράφου, είναι ότι ο ΔΣΑ πρόσφερε τις υπηρεσίες των μελών του δωρεάν (εθελοντικά), για όσα μέλη δεχτούν να το κάνουν (αν και όταν δεχτούν να το κάνουν αν κάποιος τους ζητήσει να δουν αν θα θέλανε να το κάνουνε εθελοντικά). Οπότε, αν μόλις άκουσαν τα νέα προσφέρθηκαν εθελοντικά, γιατί δεν προσφερόντουσαν εθελοντικά εδώ και 30 χρόνια; Τώρα τα μάθανε τα Νέα, ή μήπως τώρα μάθανε ότι πρόκειται να πέσει δικηγορικό γρόσι, αλλά δυστυχώς σε γραφείο που δεν ανήκει στον ΔΣΑ ή στην χώρα.

      Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ανέφικτο. Πιστεύω μάλιστα ότι τα ελγίνεια θα επιστραφούν στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν θα γίνει όσο ζούμε αλλά πιστεύω ότι θα γίνει οπωσδήποτε. Ίσως ακόμα και όσο ζούμε.

      Για τα υπόλοιπα, και την γνώμη μας, έχουμε ξαναμιλήσει και εδώ και στο δικό σου, αλλά, όπως έγραψα και στην ανάρτηση, το θέμα της σημερνής δεν είναι το αν πρέπει, γιατί, πως, κλπ., μα, το, αν πρόκειται κανείς να προσπαθήσει σοβαρά, ποιά είναι η καλύτερη στιγμή και μέθοδος. Κατά τ' άλλα συμφωνούμε :-)

      Διαγραφή
    2. ...και κάτι σαν afterthought. Είχα την τύχη να σπουδάσω νομικά δύο χρόνια στο Λονδίνο το 76-78 που σημαίνει αφ' ενός ότι ως ημιμαθής είμαι επικίνδυνος, αλλά αφ' εταίρου ότι έχω πάρει μια τρομερά ενδιαφέρουσα ιδέα για το πως χτυπάει η καρδιά και πως λειτουργεί η ψυχή του Αγγλικού νομικού συστήματος σε συνδυασμό με την γλώσσα και την ηθική/λογική της Βρετανίας. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι κατά την ελλιπή, υποκειμενική μου γνώμη τουλάχιστον, οι μόνοι που μπορούν να λειτουργήσουν μέσα στο Βρετανικό σύστημα είναι οι Βρετανοί. Καμιάς άλλης χώρας δικηγορικό γραφείο δεν θα είχε ούτε ελπίδα καν να τα βγάλει πέρα στο Λονδίνο.

      Διαγραφή
  2. Δεν υπάρχει καμία αμφιβόλια (εγώ τουλάχιστον δεν την έχω) οτι ο ΔΣΑ αναμίχθηκε στην υπόθεση γιατί ζήλεψε τη δόξα. Και η συγκεκριμένη υπόθεση έχει δόξα γιατί έγινε mainstream. Λίγο με την Αμφίπολη, λίγο με την κρίση -που όπως λένε οι αμερικάνοι ακόμα και η αρνητική δημοσιότητα καλή είναι όταν λένε σωστά το όνομα σου- και όλα όσα αναφέρεις στο κείμενο. Η προβολή δεν ήρθε μόνο εξαιτίας της νιόπαντρης κυρίας Κλούνι. Σωστά παρατηρείς ότι ήρθε η ώρα μας. :) :) Αυτό -πιστεύω ότι- ζήλεψαν οι έλληνες δικηγόροι. Δικηγόροι είναι! ;)

    Η Κυβέρνηση έκρινε ότι το αίτημα θα μπορούσε να υποστηριχθεί καλύτερα από μία προβεβλημένη σε διεθνές επίπεδο δικηγόρο.

    Καλά τα λέει ο φίλος σου Τζων Μπόης. Δύο μικρές αλλά σημαντικές διορθωσούλες μόνο.
    Η κυβέρνηση που ήρθε σε επαφή με το δικηγορικό γραφείο που εργάζεται η κ. Κλούνι ήταν του Γιώργου Παπανδρέου και συγκεκριμένα ο τότε υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος ήδη από το 2011. Το δικηγορικό γραφείο ανέθεσε αργότερα την υπόθεση στην κ. Κλούνι. Δεν απευθύνθηκε ούτε η τωρίνη ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση απευθείας σε εκείνη.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=451863

    Και για να πάμε λίγο στο lifestyle του θέματος (θα σκάσω αν δεν το πω), η σύζυγος του ηθοποιού είχε ξεκαθαρίσει *πριν* έρθει στην Ελλάδα ότι *δεν* θέλει να της κάνει κανένας δώρο για το γάμο της.

    Σήμερα συναντήθηκε η ίδια και οι άλλοι δύο δικηγόροι - μέλη της αποστολής με τον πρωθυπουργό. Ο Σαμαράς λοιπόν έκανε δώρο *μόνο* σε εκείνη αγνοώντας δύο κορυφαίους, διεθνώς αναγνωρισμένους δικηγόρους. Δες και θαύμασε την κακογουστιά και τον αρχοντοχωριατισμό του πρωθυπουργού (εσένα ξέρουμε, εσένα εμπιστεύομαστε, ποιοι είναι οι κύριοι είπαμε; μέλη της προσωπικής ασφάλειας;).
    http://www.iefimerida.gr/news/174138/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CE%BB-%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία :-)

      http://www.dsa.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/e%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B4%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84

      Το κείμενο της επιστολής, όπως είναι γραμμένο, την χρονική στιγμή που γράφτηκε, είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη άξιο μόνο για φτύσιμο. Ούτε απάντηση δεν πρέπει να λάβουνε οι " Έλληνες νομικοί ειδήμονες εγνωσμένου κύρους," τρομάρα τους...

      Η κριτική για κάτι που περνάει ως έργο τέχνης δεν μπορεί να είναι τόσο καταδικαστική στην σιγουριά της όσο η παραπάνω μου εντύπωση, διότι, περί τέχνης, κολοκυθόπιτα. Ότι δηλώσει ο "καλλιτέχνης" είναι. Είναι όμως σίγουρα λυπηρό το ότι σε μία χώρα που έχει να επιδείξει άξιους τεχνίτες και καλλιτέχνες, η κυβέρνηση δεν βρήκε κάτι πιο αξιόλογο να δώσει από αυτό το φωτογραφικό μοντάζ επιπέδου νηπιαγωγείου. Άσε που δεν έπρεπε να είχε χαρίσει τίποτα.

      Σωστά τα γράφεις, αγαπητή Emily.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.