Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Φερετζές










Η Μαριορή αποφάσισε πως αυτό που της έλειπε ήταν ένας φερετζές. Κοστολόγησε λοιπόν έναν καθως-πρέπει φερετζέ και έγραψε στην Ευρώπη, σε αρωματισμένο χαρτί αλληλογραφίας, με ροζ μελάνι, και της ζήτησε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ για να αγοράσει δύο.

Πριν καλά-καλά προλάβει η Ευρώπη να ξύσει τα αποτέτοια της, οι εφημερίδες ανακοίνωσαν, με καραμούζες και βεγγαλικά, ότι θα γίνει πεζόδρομος η Πανεπιστημίου και ότι θα γίνουν έργα απείρου κάλους στο Φάληρο. Μάλιστα, έδειξε φωτογραφίες από μακέτες σχεδίων και ζωγραφισμένους ευτυχισμένους Ευρωπαίους να περπατάνε στον πεζόδρομο της Πανεπιστημίου και ανάμεσα από τα έργα απείρου κάλους στο Φάληρο. Το είδος μακέτας και ζωγραφισμένων σχεδίων που κοστίζουν μερικά εκατομμύρια Ευρώ μόνο για να δημιουργηθούν. Σαν σχέδια.

Θυμάσαι το νοίκι που παίρναμε στο Φάληρο, 420 Ευρώ; ρώτησα την Μαργαρίτα. Ναι! μου απαντάει. Εκείνο που λέγαμε ότι αν είμασταν στην δυτική Ευρώπη αντί 420 θα ήταν 1.500; Ναι! μου ξανα-απαντάει. Ξέρεις πιο λέω; εκείνο που τώρα από 420 το κατεβάσαμε στα 280; Το ξέρω, απαντάει ξανά, υπομονετικά. Τι έγινε; πρέπει να το κατεβάσουμε στα 220; Όχι της απαντώ. Θα κάνουν έργα απείρου κάλους στο Φάληρο και τότε μπορεί να το ανεβάσουμε στα 350.

Αλλά φαίνεται ότι τα περιστέρια στην βεράντα σταματήσανε να κουτσουλάνε, ακούσανε την συνομιλία, και πετάξανε κατευθείαν προς τις Βρυξέλες όπου πληροφορήσαν τους αρμόδιους πως ο Δημήτρης και η Μαργαρίτα άρχισαν να ονειρεύονται ότι το νοίκι που ήταν 420 και το κάνανε 280 μπορεί να το ανεβάζανε πάλι προς τις 350 όταν γίνουν τα έργα απείρου κάλους στο Φάληρο, αφού γίνει πεζόδρομος η Πανεπιστημίου. Και τα καθίκια κόψανε την χρηματοδότηση.

Γιοκ πεζόδρομος η Πανεπιστημίου, γιοκ έργα στο Φάληρο. Και φταίνε τα περιστέρια της βεράντας μας που μας καρφώσανε, τα μούλικα.

Τώρα βέβαια, θα μου πείτε, τόσα έργα γίνανε για τους Ολυμπιακούς που κάθονται τώρα σκουριασμένα και άδεια, επειδή προφανώς ο Έλληνας ενδιαφέρεται να τα παίρνει καθώς δημιουργεί, αλλά δεν έχει και πολύ σκασίλα να συντηρεί και να εκμεταλλεύεται αφού δημιουργήσει κάτι. Μα ναι! Είναι το γνώρισμα κάθε μεγάλου καλλιτέχνη, κάθε μεγάλου φιλόσοφου.

Θα μου πείτε επίσης ότι εδώ η Πατρών-Κορίνθου είναι γιαπί-καρμανιόλα 8 χρόνια και δεν έχουμε πιάσει ένα κασμά. Μα ναι! με άλλη χαρά θα τρέξουμε να φτιάξουμε τους δρόμους μας στην επαρχία όταν ξέρουμε ότι μπορούμε πλέον να χρεώνουμε δέκα Ευρώ τον φραπέ στην Πανεπιστημίου και να κάνουμε τσάρκα ανάμεσα στα ζωγραφισμένα δέντρα στα μοντέρνα άλση του Φαλήρου.

Επίσης, θα σας πω και το άλλο. Τα έργα θα δημιουργούσαν καινούργιες μόνιμες θέσεις εργασίας. Οδοκαθαριστών. Ξέρετε πόσοι οδοκαθαριστές θα χρειαζόντουσαν να καθαρίζουν τα καινούργια έργα, αφού παραδοθούν, έτσι που ο Ρωμιός αφήνει στο διάβα του σκουπιδότοπους; Εντάξει, δεκτό, κάνοντας την Πανεπιστημίου πεζόδρομο δεν θα μπορούσε ο κόσμος να οδηγεί τα αυτοκίνητά του ώστε να πετάει τα σκουπίδια του από το παράθυρο. Αλλά και πάλι, θα υπήρχαν τα μηχανάκια (αυτά οδηγούν παντού), και τόσοι πεζοί... όλο και κάποιες γόπες, περιτυλίγματα, μπουκάλια και άδεια κουτιά και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά θα αφήνανε. Όλους όσους θα προσελάμβανε ο Δήμος για να φτιάξουν επιτροπές να αποφασίσουν πόσοι οδοκαθαριστές χρειάζονται... άνεργους θα τους αφήσουμε τώρα;











Η θύμηση της νιότης μου έχει πρόσωπο: Τον Απόλλωνα και το Αττικόν στην Σταδίου όπου έβλεπα τις ταινίες που έχτισαν τα χρόνια μου μέχρι το 1975. Τα αγαπούσα εκείνα τα δύο σινεμά. Πέρασα τον Σεπτέμβριο από την Σταδίου και είδα το κουφάρι και τα αποκαΐδια που κάποτε ήταν ο αγαπημένος μου προορισμός. Δύο, ή τρία χρόνια αφού τα κάψανε στο όνομα των αγώνων της οχλοκρατίας ακόμα έτσι είναι. Και μου θέλετε και πεζόδρομους και έργα στο Φάληρο. Και η κακιά Ευρώπη δε δίνει γρόσι, ε;










6 σχόλια:

  1. Δεν φτάνει που δημιούργησαν γύρω από τον εαυτό τους ένα μύθο αγνότητας και φορέα της ειρήνης, δεν φτάνει που μας παραπλανούν τόσα χρόνια, τώρα πιάσανε και δουλειά στη Κομισιόν; Ε, όχι!
    Η μόνη απάντηση στα περιστέρια πρέπει να είναι αυτή η σκηνή:
    https://www.youtube.com/watch?v=A_8TRAaHUuI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ahhh... The "dove of peace" (aka: holy spirit), versus the flying-rat pigeons of doo-doo!

      Δεν τους έφταναν τα ψίχουλα στην βεράντα: προτιμήσανε τα 30 αργύρια της κομισιόν, φτού τους! Αμ, δε θα τα πετύχει στη βεράντα η Μαργαρίτα με το νεροπίστολό της την επόμενη φορά;

      Διαγραφή
  2. η τρόικα δεν ενέκρινε το έργο, δε θα γίνει. θα μείνει στα 280 ευρώ το ενοίκιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν. Επίσεις πιθανόν να κατέβει στα 175 Ευρώ. Ή, αργότερα, ακόμα χαμηλότερα στις 1.565.450 δραχμές.

      Διαγραφή
  3. Για την Τρόικα τα έργα στην Πανεπιστημίου και στο Φάληρο δεν αποτελούν προτεραιότητες, δεν αξιολογήθηκαν ότι έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στη φάση αυτή, το καταλαβαίνω.
    Άλλωστε το ιστορικό χρηματοδότησης διαφόρων ελληνικών projects από ξένες πηγές έχει σχέση με αναπυξιακότερα μέτρα, όπως η αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων, η χρηματοδότηση Ολυμπιακών Αγώνων, κλπ, κλπ.
    Οι ξένοι χρηματοδότες λειτουργούν πάντοτε ορθολογικά και με γνώμονα την αναπτυξιακή πορεία της χώρας για την οποία κόπτονται καθημερινά και ιδρώνουν τις φανέλες τους.
    Από την άλλη, οι εγχώριοι διαχειριστές πραγματοποιούν κατά καιρούς ασκήσεις επί χάρτου για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου και του Φαλήρου, την διπλή ανάπλαση Λ.Αλεξάντρας - Βοτανικού, την αναμόρφωση του Ελληνικού και πολλά άλλα ευφάνταστα έργα, για να περάσεις όμως την Κορίνθου - Πατρών θα πρέπει να έχεις κάνει πρώτα τάμα στην Παναγιά της Τήνου.
    Εγώ πάντως μένω στις δηλώσεις του Υπουργού, ο οποίος ξέρει καλύτερα από όλους και μας διαβεβαιώνει ότι τα έργα που η Τρόικα έκοψε, θα προχωρήσουν!
    Εμείς έχουμε άλλωστε τη δύναμη να πείσουμε την κάθε Τρόικα, ότι η Πανεπιστημίου και η κάθε Πανεπιστημίου έχει μεγαλύτερη αξία από μερικά ακόμα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία φαντάζομαι μετά χαράς τα χρηματοδοτούν και χωρίς μάλιστα business plans και οικονομοτεχνικές μελέτες.
    Πάω τώρα μια βόλτα στον Βοτανικό να δω τους κορμοράνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή... εννοείς ότι... η απάντηση είναι να ανακοινώσουμε τους Ειδικούς Αναπτυξιακούς Ολυμπιακούς Αγώνες με αθλήματα Ρελέ Φραπέ και Σουλάτσο Εορτών, Αργιών και Απεργιών... και να καταθέσουμε τα σχέδια για Πανεπιστημίου και Φάληρο σαν διεθνή στάδια για τους Αγώνες; Τι λένε περί αυτού οι μάγκες του Βοτανικού (τα εγγόνια του μάγκα εννοώ). Εμένα πάντως η ιδέα μου φαίνεται αριστοτεχνικά πονηρή!

      υγ. Χρωστάω στην Μεγαλόχαρη τουλάχιστον 5-6 τάματα. Πρέπει να πάμε στην Τήνο την επόμενη φορά...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.