Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Επαναλήψεις












Τον Νοέμβριο του 2011 είχαμε μπουχτίσει και πήγε ο ηγέτης και είπε "αρκετά! θα κάνω δημοψήφισμα!" Και τον έστειλαν στο διάολο.

Τον Νοέμβριο του 2014 ξαναμπουχτίσαμε και πήγε η ηγεσία και είπε "αρκετά! συμφωνήστε ότι όλα πάνε ρόδινα γιατί αλλιώς θα σας μπει ο τσίπρας!" Και, για την ώρα, καθώς γράφονται τα λόγια αυτά, περιμένουμε να δούμε τι θα απαντήσουνε.

Και τότε, και τώρα, βλέπουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η ηγεσία της Ελλάδας χρησιμοποιεί την ψήφο του Ελληνικού λαού σαν μπαμπούλα για τους δανειστές.

Το 2011 λεγόταν "δημοψήφισμα", όπου ο Ελληνικός λαός θα ψήφιζε εναντίων του μνημονίου, άρα θα έβγαινε εκ των πραγμάτων από την Ευρωζώνη.

Το 2014 λέγεται "δημοσκόπηση" που βγάζει τον τσίπρα πρώτο σε πιθανές εκλογές, οι οποίες θα συμβούν αν δεν συμφωνήσει η Τρόικα ότι όλα είναι ρόδινα --και αφού βγει ο τσίπρας υποθέτουμε ότι δυό-τρία ντόμινο πιο κάτω θα βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Ο Μπαμπούλας είναι πάντα η ψήφος του Ελληνικού λαού.

Κανείς όμως δεν έχει ρωτήσει τον Ελληνικό λαό...

Είναι άραγε σίγουρο ότι μέσα στο παραβάν, μπροστά στις κάλπες, το 2011 τα 51% θα είχαν ψηφήσει να βγούμε από την Ευρωζώνη;
Είναι άραγε σίγουρο ότι και αύριο να γίνουν εκλογές, και πρώτος να έρθει ο τσίπρας, θα βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωσώνη;

Υπάρχει και μία άλλη άποψη που κανείς δεν έχει ταυτοποιήσει:

Ότι, η άνοδος του τσίπρα, στην μεση μιας νύχτας, από 4% στα 24%, το 2012, ήταν ο τρόπος του Ελληνικού λαού να τελέσει το δημοψήφισμα του Γιωργάκη το οποίο ο ίδιος ο Γιωργάκης δεν μπόρεσε να το κάνει. Παραθέτω προς θεώρησή σας, δηλαδή, πως, ότι έχει ο τσίπρας πάνω από 4%, αντιπροσωπεύει το δημοψήφισμα του Ελληνικού λαού το οποίο δεν του επέτρεψαν τον Νοέμβριο του 2011. Και στο κάτω-κάτω, για 20% μιλάμε, όχι για 51%.

Και μάλιστα, ένα "δημοψήφισμα" πολύ πιο ακίνδυνο από αν ήταν πραγματικό. Από τα 20% παραπάνω που πήρε ο τσίπρας, πόσα θα δινόντουσαν από τους ψηφοφόρους αν ήξερε ο ψηφοφόρος ότι η ψήφος του μπορεί άμεσα να τον βγάλει από την Ευρωζώνη, όπως θα γινόταν με το δημοψήφισμα του Γιωργάκη, ή με το να δώσει παραπάνω από 32% στον τσίπρα σε εκλογές; Όχι, αγαπητοί μου. Ο λαός δίνει το 20% έξτρα στο 4% ξέροντας, έστω και υποσυνείδητα, ότι κάνει κάτι σαν ένα συμβολικό δημοψήφισμα.

Ο Ελληνικός λαός δεν είναι, στην τελική, ούτε πιο χαζός από άλλους, ούτε μπαμπούλας. Απλά του αρέσει ο τσαμπουκάς όταν δεν έχει (ο τσαμπουκάς) άμεσο κίνδυνο να βγει αληθινός.

Εγώ πάντως πιστεύω ότι οι δανειστές μπορούν να αρχίσουν να κοιτάν δια μέσω της μπούρδας των ηγετών, και φερέλπιδων ηγετών, και να σταματήσουν να φοβούνται την πραγματική ψήφο του Έλληνα σα νά 'ναι μπαμπούλας...
Ο Έλληνας είναι πονεμένος από (όλους) τους εγχώριους σωτήρες. Δεν είναι πια και ντιπ χαζός.












2 σχόλια:

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.