Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Έρχεται...











Κάποια στιγμή μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουνίου 2016 ο αλέξης τσίπρας θα γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας, μάλλον σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, και όποιων άλλων θέλουνε επιτέλους μιά καρέκλα να φάνε και 'κείνοι κάτι τις. Φάγανε οι δεξιοί, φάγανε οι πασόκοι, να μη φάνε και οι ριζοσπαστικά αριστεροί; αδικία θά 'ναι!

Πρόβλημα πρώτον: πολλοί που το παίζουν ριζοσπαστικά αριστεροί είναι πρώην πασόκοι που θέλουν να φάνε κι΄άλλα. Αδικία.
Πρόβλημα δεύτερον: Αυτοί που τρώγανε μέχρι τώρα το κάνανε επιδέξια και τρώγανε 40 χρόνια και αφήνανε και κανένα αποφάγι. Αυτοί που θα φάνε τώρα είναι ένα μπουλούκι ανίδεοι και θα τα κάνουνε γης-μαδιάμ σε οχτώ μήνες καθώς θα ξεμαλλιάζονται ποιός θα τα φάει όλα πρώτος.


Πως βλέπει την κατάσταση ο αλέξης;

«Μερικοί νομίζουν ότι οι αγορές θα βαράνε το νταούλι κι εμείς θα χορεύουμε στο σκοπό τους».

Τι προτείνει ως απάντηση;
«Ε λοιπόν εμείς θα παίζουμε στο εξής το νταούλι, ή μάλλον τη λύρα της Κρήτης, κι εκείνοι θα χορεύουν πεντοζάλη».
Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα:
Μάθετε να παίζετε λύρα (Κρητική) και νταούλι. (Αλλιώς η Νέα Ελλάδα δεν θα έχει χώρο για σας. Ούτε καν για το οχτάμηνο της θητείας του αλέξη.)


Είναι πλέον παράδοση, όταν παίζει κανείς νταούλι και λύρα (Κρητική), να τρώει κοψίδια, τζατζίκι, πατάτες, ντομάτες, πίτα ή ψωμί, και ντόπιο κρασί. Η παράδοση πηγαίνει τουλάχιστον πέντε αιώνες πίσω, όταν ανακαλύφθηκε η Αμερικανική ήπειρος από την οποία ήρθαν στην Ευρώπη, και τον υπόλοιπο κόσμο, οι πατάτες και οι ντομάτες (όπως και τα τσιγάρα και οι σοκολάτες). Το κρασί γίνεται όταν πατάς σταφύλια, τα οποία φυτρώνουν με αφθονία στην Ελλάδα από την αρχαιότητα ("πάταξον μεν, άσε κάτω το Metaxa μου δε"). Το τζατζίκι, που χρειάζεται γάλα για γιαούρτι, τα κοψίδια που είναι κατά βάση κρέας ζώων σχετικά ακριβό, και το ψωμί που χρειάζεται άφθονο στάρι, ίσως να παρουσιάσουν πρόβλημα εφ' όσον χρειάζονται λεφτά να αγοραστούν και μέχρι τώρα τα φαγώσιμα αυτά τα εισάγουμε επειδή καταναλώνουμε πολύ περισσότερα από όσα παράγουμε. Έτσι, ίσως να περιοριστούμε στις ντομάτες και τις πατάτες (ένα καλό γιαχνί την ημέρα την πείνα κάνει πέρα) εφ' όσον όπου γης φυτρώνουσι.

Σχετικά με τις πατάτες, πιθανώς να δημιουργηθεί πρόβλημα ανάμεσα στα νέα παιδιά, τα οποία, εφ' όσον έχουν ακολουθήσει Ελληνική Παιδεία στα τρυφερά τους χρόνια, ίσως να ψάχνουνε τις πατάτες στα δέντρα, μην έχοντας συνειδητοποιήσει ότι είναι ρίζες και όχι καρποί, και, ότι βρίσκονται κάτω από το χώμα. Όπως και τα ραπανάκια και τα καρότα. Και τα κρεμμύδια.

Η μεγάλη ανησυχία είναι στο πως θα μπορέσουνε οι άνθρωποι να λειτουργήσουν χωρίς iPhone, που θα κοστίζουν 2.375.000 δραχμές το ένα, και ο κόσμος θα βγάζει 295.000 δραχμές τον μήνα. Εκτός αν είναι συνταξιούχοι οπότε θα έχουν 130.000 δραχμές τον μήνα. Οι δε πατάτες θα κοστίζουν 8.900 δραχμές το κιλό (ντόπιες), και ένας συνταξιούχος θα μπορεί να τρώει μισό κιλό πατάτες την ημέρα. Οι έμμισθοι θα μπορούν να προσθέσουν και ένα κιλό ντομάτες και μισό κιλό κρεμμύδια την ημέρα.

Η πλάκα αυτής της ανάρτησης θα φανεί σε δύο-τρία χρόνια. Θυμηθείτε να επιστρέψετε και να ξαναδιαβάσετε τις τιμές που δίνονται εδώ. Και να τις συγκρίνετε με τις τότε τιμές και νόμισμα.










Όταν βγει ο αλέξης, ή θα κάνει αυτά που έλεγε (και που μερικοί λένε ακόμα) και θα επιστρέψουμε στην δραχμή, ή θα κάνει κωλοτούμπα και θα μείνουμε όπως είμαστε αλλά με μνημόνιο καινούργιο, χειρότερο από τα πρώτα. Τρίτη λύση δεν υπάρχει.

Εκείνοι που θα τον ψηφίσουνε θα τον ψηφίσουνε γιατί 1) προτιμάνε την δραχμή, ή, 2) νομίζουνε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα, ή 3) θέλουνε να τον δοκιμάσουνε κι΄αυτόν τον καημένο που δεν είχε ευκαιρία μέχρι τώρα, ή 4) νομίζουνε ότι ξαφνικά η Ευρώπη θα χαρίσει τα δανεικά, ή 5) θέλουνε να εκδικηθούνε και μετά γαία πυρί μειχθείτο, ή 6) θέλουνε να πάνε λαθρομετανάστες στην Αμερική ή στην Γερμανία και πιστεύουν ότι θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν δεχτοί αν προέρχονται από εμπόλεμη κατάσταση.







2 σχόλια:

  1. αν γίνουν εκλογές δημήτρη. πολύ φοβάμαι πως τα βρήκαν και αν δεν τα βρήκαν τα 180 κουκιά, κάτι θα κάνουν για να μην πάμε σε εκλογές. προσωπική μου εκτίμηση βέβαια. γιατί κανείς δε θέλει να χάσει τη θεσούλα του και τα λεφτάκια του! και μερικοί δε θέλουν και να κυβερνήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται από το γιατί εκλέγει ΠτΔ τώρα: 1) ξέρει ότι θα βρει 180, ή 2) θέλει να φύγει και να τα παρατήσει σύξυλα; ή 3) τον εκβιάζει κάποιος; Πάντως εκλογές θα έχουμε κάποια στιγμή μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουνίου 2016. Και τότε, υπάρχει σοβαρότατη πιθανότητα να βγει ο alexis...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.