Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

κατευόδιο...



Καλή Τύχη σε όλους!











Έχει μία τρύπα στο πλάι του καραβιού. Αυτή η τρύπα δεν πρόκειται ποτέ να επιδιορθωθεί και ποτέ δεν πρόκειται να φύγει και δεν μπορείς να πάρεις καινούργιο καράβι. Αυτό το καράβι είναι το δικό σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αδειάζεις νερό γρηγορότερα από το πόσο μπαίνει μέσα.

Ξέρετε κάτι; στις παλιές καλές ημέρες παίρναμε αποφάσεις βασισμένες σε προσωπική ευθύνη. Ξέρετε πως; Αποφασίζαμε να το κάνουμε.

Είμαι τρελός. Ταυτίζομαι με τον Δον Κιχώτη. Έναν γέρο με άνοια που νόμιζε ότι μπορεί να σώσει τον κόσμο από μια επιδημία αγένειας απλά με το να φέρεται ως ιππότης. Η θρησκεία του ήταν η ευπρέπεια. Πέρασε την ζωή του πολεμώντας τους εχθρούς της.

Εγώ βέβαια, βλέπω περισσότερους ανεμόμυλους από τους περισσότερους ανθρώπους.

Σας εύχομαι να βρείτε και εσείς τους δικούς σας ανεμόμυλους. Και να μην τους αφήσετε ποτέ να σας ρίξουν κάτω από το λευκό σας άλογο.

Εύχομαι να αδειάζετε πάντα περισσότερο νερό από όσο μπαίνει μέσα και εύχομαι μια μέρα να ξυπνήσετε γνωρίζοντας ότι το νερό από το καράβι σας μόνο εσείς έχετε την ευθύνη να το αδειάζετε.

Εύχομαι μια μέρα ο διάλογος να επιστρέψει στην Ελλάδα, όταν ο κάθε ένας θα αποδίδει στον εαυτό του την ευθύνη των πράξεων του και θα σέβεται, θα ενδιαφέρεται, για την γνώμη του άλλου.

Τότε, όταν γίνουν αυτά, εκείνοι που σας κυβερνούν σήμερα, και εκείνοι που θέλουνε να σας κυβερνήσουνε, θα μείνουν γυμνοί από δύναμη, και θα πάνε σπίτια τους.

















4 σχόλια:

  1. Δεν υπαρχει καλος και κακος κυβερνητης. Εκτος κι αν υπαρχει καλος και κακος δημιος πανω από την γκιλοτίνα. Ολες οι πολιτικες και θρησκευτικες εξουσιες είναι εχθροι μας. Σε μια ελευθερη κοινωνια δεν εχει λογο υπαρξης καμιά κυβερνηση. Ευχομαι καποτε οι λαοι να καταλαβουν ότι οσο θα υπαρχουν κυβερνητες που θα οριζουν και θα διαφεντεύουν την ζωης τους, οι ιδιοι θα παραμενουν υποτελεις και αλυσοδεμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσυπογράφω...

      Κυβερνήτης, καλός ή κακός θα έπρεπε να είναι ο ίδιος ο λαός χωρίς να επιζητά ή να επαφίεται σε "αντιπροσώπους". Δυστυχώς αυτό δεν έχει επιτευχθεί ποτέ πουθενά σε κοινωνίες πάνω από, πες χίλια άτομα. Μόνο τα κιμπούτς λειτουργούν έτσι. Είτε νόμος (κυβέρνηση), είτε υπερνόμος (οργανωμένη θρησκεία). Όταν χρειάζεται "κανονισμούς" κανείς για να του λένε να μην σκοτώσει, να μην πει ψέματα, να μην κλέψει, να μην επιβάλει την δύναμή του στον γείτονά του... όλες οι κυβερνήσεις και οι θρησκείες είναι τίποτα παραπάνω από αποδείξεις τις αποτυχίας της κάθε κοινωνίας. Και μετά σκοτώνουν, λένε ψέματα, κλέβουνε και βιάζουνε οι κυβερνήσεις και οι οργανωμένες θρησκείες...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.