Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα






Άρωμα, και μάλιστα γυναίκας.
Όπως αισθησιακά το αντιλαμβάνονται οι άνδρες. Συγγνώμη: "άντρες" και δη αρσενικοί.

Κατά την ώρα της ψηφοφορίας για ΠτΔ (Πάπια της Δημοκρατίας) στην βουλή, πάρθηκε αυτή η φωτογραφία:





Βλέπουμε τον βολευτή Γρηγόρη Ψαριανό να μυρίζει το γαλάζιο παλτό της κυρίας Ραχήλ Μακρή. Οι γύρω του βολευτές σκασμένοι στα γέλια. Μύριζε άραγε το άρωμα της κυρίας Μακρή;

Η σκηνή αμέσως μου θύμισε μιά στιγμή από τα παιδικά μου χρόνια. Είχαμε καμιά δεκαπενταριά γάτες στον κήπο τις οποίες η μητέρα μου τάιζε κάθε μέρα αφού είχε ταΐσει εμένα. Τις κοίταζα συχνά από το παράθυρό μου. Μιά μέρα είδα δύο γάτες να κάνουν έρωτα. Αφού τελείωσαν και πήγαν χωριστά αλλού στην αυλή, ένας μοναχικός έφηβος γάτος, που δεν τον είχα δει ποτέ να είναι με δεσποινίδα γάτα, πλησίασε δειλά-δειλά εκείνο το μέρος που ήταν πια έρημο, μόνο χώμα, και έμεινε εκεί κάμποσο μυρίζοντας ξανά και ξανά το σημείο στο οποίο είχαν κάνει έρωτα ο κύριος γάτος και η κυρία γάτα πριν λίγα λεπτά.

Εκείνη την στιγμή κατάλαβα ότι στην ζωή υπάρχουν εκείνοι που κάνουν έρωτα και εκείνοι που ψάχνουν κάθε μικρή ένδειξη του τι να είναι άραγε αυτό που δεν μπορούν να έχουν. Τι να αισθανόταν άραγε ο μοναχικός γατούλης μυρίζοντας εκείνο που δεν είχε;

Βέβαια ο κύριος βολευτής δεν είναι έφηβος γατούλης, πρέπει όμως να είναι πολύ μόνος του... τόσο που να προσπαθεί, λόγω δεδομένου και συνήθους κόμπλεξ των Ελληνικών αρσενικών, να αποδείξει ότι στην πραγματικότητα είναι μεγάλος άντρακλας, γελώντας με τους άλλους άντρακλες καθώς υποβαθμίζουν την αξιοπρέπεια της απούσης συναδέλφης τους όσο χρειάζεται ώστε  να επιτύχουν να αισθανθούν το πόσο μάγκες είναι εκείνοι (μία πρακτική κοινή από ότι ξέρω ανάμεσα σε ικανό αριθμό αποτυχημένων, σε ότι αφορά την εύρεση  πραγματικού συντρόφου, Ελλήνων αρσενικιάρηδων).

Σε αυτούς έχετε εμπιστευτεί την τύχη σας κακομοίρηδες, και μετά σας φταίει η Μέρκελ...

Αλλά κι αυτοί ποιοί είναι; από ανάμεσά σας, από την κοινωνία που χτίσατε έχουν ξεπηδήσει...





Η κυρία Μακρή, ενδεδυμένη άψογα και καθώς πρέπει για τον Ναό της Ελληνικής  Δημοκρατίας,
(με μπλουζάκι λευκό, απεικονίζον ένα παπαγαλάκι στον ώμο μίας καλονής που θυμίζει Νήσο του Πάσχα)
ψάχνει το παλτό της στους διαδρόμους μη γνωρίζοντας ότι έχει γίνει αντικείμενο αισθησιασμού.













8 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Μετάφραση: BO = Body Odor = Σωματική Οσμή (μυρωδιά ιδρώτα, κλπ.)

      Διαγραφή
    2. ...δηλαδή, ένας εναλλακτικός τίτλος για την ανάρτηση, αντί για "άρωμα", μπορεί να είναι "Μπόχα!". Αν και μπόχα αναβλύζει από μόνη της η φωτογραφία χωρίς βοήθεια.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.