Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Τέρατα








Όλοι αισθανομαστε ότι είμαστε μέλη της ομάδας που δέχτηκε την δολοφονική επίθεση.

Νεκροί από την επίθεση στο περιοδικό "Εβδομαδιαία του Τσάρλη":

Frédéric Boisseau, 42, συντηρητής κτιρίου για Sodexo, σκοτώθηκε στον χώ ρο εισόδου.
Franck Brinsolaro, 49, SDLP αστυνομικός, σωματοφύλακας για Charb.
Cabu (Jean Cabut), 76, σκιτσογράφος.
Έλσα Cayat, 54, ψυχαναλυτής και αρθρογράφος. Η μόνη γυναίκα που σκοτώθηκε στο Charlie Hebdo. Εμφανιζόταν περιοδικά στο CNN.
Charb (Stéphane Charbonnier), 47, σκιτσογράφος, αρθρογράφος, και αρχισυντάκτης της Charlie Hebdo.
Philippe Honoré, 74, σκιτσογράφος.
Bernard Maris, 68, οικονομολόγος, εκδότης και αρθρογράφος.
Ahmed Merabet, 42, ένας Μουσουλμάνος αστυνομικός από την Αλγερία. Πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ ήταν πεσμένος, τραυματισμένος, στο πεζοδρόμιο.
Μουσταφά Ourad, 60, συντάκτης κειμένων.
Michel Renaud, 69, προσκεκλημένος στην συνάντηση των συντακτών.
Tignous (Bernard Verlhac), 57, σκιτσογράφος.
Georges Wolinski, 80, σκιτσογράφος

Από τους νεκρούς, δέκα ήταν Γαλλικής καταγωγής, δύο ήταν Εβραϊκής καταγωγής, ένας μουσουλμάνος, ένας γεννημένος στην Τυνισία και ένας στην Αλγερία.

Όλοι συσπιρονόμαστε ενάντια στον παραλογισμό και την βία. Η πρώτη φροντίδα όσων πολεμούν εναντίων τεράτων είναι να μην γίνουν ποτέ τέρατα οι ίδιοι. Γιατί τότε τα τέρατα νικούν.









2 σχόλια:

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.