Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ξέσκισμα










Αν υπάρξει συμφωνία την Δευτέρα θα είναι επανίδρυση του μνημονίου με άλλες λέξεις και με όρους αυστηρότερους σε βάθος ως τιμωρία για τα κακά παιδιά που έκαναν τόσο θόρυβο. Γι' αυτό πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία, εφ' όσον η Ελλάδα δεν πρόκειται να ενδώσει με την πρώτη. Το πραγματικό τεστ νεύρων ξεκινάει την Τρίτη, και θα κρατήσει μέχρι τις 28. Το να συμφωνούσε οποιοσδήποτε σε οτιδήποτε την Δευτέρα θα ισούταν με παραδοχή ότι έκανε λάθος τόσο καιρό. Και κανείς δεν πρόκειται να παραδεχτεί τέτοιο πράγμα.

Τι θα αλλάξει πάνω σε αυτό μεταξύ 16 και 28 Φεβρουαρίου; Τίποτα. Η ερώτηση είναι ποιός θα παραδεχτεί στο τέλος ότι έσφαλε επί χρόνια. Όποιος το παραδεχτεί κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνησή του, άμεσα ή σύντομα.

Ο μόνος κερδισμένος από όλα αυτά θα είναι η Βρετανία η οποία, όποιος και να κερδίσει, φύγει-δε-φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ, θα μπορεί να λέει ότι καλά έκανε και δεν μπήκε ποτέ στο Ευρώ, ενισχύοντας την αντι-Ευρωπαϊκή θέση των Βρετανών.

Τον Μάρτιο, η λογική μιλάει για επιστροφή στην δραχμή, για την Ελλάδα, πράγμα που έχει κατ' ιδίαν παραδοχή εκπλήξει και τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη. Οι ίδιοι έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι δεν περίμεναν τον τοίχο που βρήκαν.

Μπορεί όμως και να γίνει την τελευταία στιγμή κάποιος έντεχνος συμβιβασμός στις λέξεις, που θα είναι στο βάθος πολύ διαφανής όπου εύκολα θα καταλάβουν οι Έλληνες ότι τελικά την πάθανε και είναι χειρότερα από πριν.

Η έκφραση κλειδί, εδώ, είναι η "τελευταία στιγμή", που θυμίζει περισσότερο ταινία παρά πραγματικότητα.

Μπορεί θεωρητικά να πάρουμε αυτά που ζητάμε... αλλά αυτό πλέον είναι μόνο θεωρία που θα μπορεί να επαναλαμβάνεται σαν προσευχή μέχρι τις 28.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεδηλωμένα δεν ήθελε επιστροφή στην δραχμή. Επιστροφή στην δραχμή δεχόντουσαν πριν και δέχονται τώρα μόνο οι Έλληνες που ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει --νομίζουν όμως ότι τέτοια κίνηση θα ήταν εθνικά υπερήφανη και αγέρωχη (ή ακόμα και της συνομοταξίας "βαρέθηκα, άντε στον διάβολο!")

Τελικά, δηλαδή, όλα ήταν για μία εντύπωση, για το λεξιλόγιο, και για τον απηυδισμένο (πραγματικά βασανισμένο) λαό, που κανένας ποτέ δε τον εκπαίδευσε με κάποιο είδος παιδείας του τι σημαίνει να ζεις τον εικοστό πρώτο αιωνα στην δύση.

Θα μου είτε, δεν είμαστε ακριβώς "δύση", και θα έχετε δίκιο.





υγ. Ένα είναι το σίγουρο: Από Μάρτιο ετοιμαστείτε, ότι και να γίνει, να πληρώνετε και την τελευταία δεκάρα φόρων με κάθε νομιμότητα συναλλαγών, ή να σας ξεσκίσουνε από τα Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Αυτή η Αλλαγή, σίγουρα έρχεται.






...και, εκ παραδρομής:
Αν αυτό το σκίτσο δημοσιευόταν από μία ανεξαρτητη χιουμορισική εφημερίδα ή περιοδικό, θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στην αντίδραση της Γερανίας με μία φωτογραφία της Μέρκελ στην διαδήλωση για το Je Suis Charlie.
Πως απαντάμε όμως όταν το σκίτσο δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα-όργανο του κυβερνώντος κόμματος;









2 σχόλια:

  1. Μπορεί όμως και να γίνει την τελευταία στιγμή κάποιος έντεχνος συμβιβασμός στις λέξεις...

    Μα αυτό έχει συμβεί ήδη. Βάφτισαν:
    το μνημόνιο > δανειακή σύμβαση ή κάπως έτσι
    την τρόικα > ευρωπαϊκούς θεσμούς (το ΔΝΤ δεν το βλέπουν προφανώς)
    Δέχτηκαν το 70% του προγράμματος (του μνημονίου δηλαδή) και οι διεθνώς αναγνωρισμένες πια κωλοτούμπες συνεχίζονται.
    http://www.theguardian.com/world/2015/jan/17/greek-elections-syriza-europe-eurozone-alexis-tsipras

    Όσο για τις δουλειές του κ. Τάσου Αναστασίου που υπογράφει το παραπάνω σκίτσο δες ενδεικτικά εδώ:
    http://www.avgi.gr/article/5313502/skitso-tou-tasou-anasta-278
    http://tvxs.gr/news/internet-mme/gia-logokrisia-katigorei-ta-nea-o-skitsografos-tasos-anastasioy

    Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν:
    http://athjcom.gr/news/epistoli-tis-israilitikis-kinotitas-athinon-stin-efimerida-avgi-aformi-mia-geliografia/
    http://www.kathimerini.gr/803564/article/epikairothta/kosmos/h-germania-katadikazei-nazistikh-geloiografia-ths-ayghs

    Ήθελα να γράψω και κάτι ακόμα για την αμετροέπεια που έχουν τις τελευταίες μέρες στις δηλώσεις τους Τσίπρας και Βαρουφάκης, αλλά έχω βάλει ήδη αρκετά λινκ. Δες αυτά και δεν χανόμαστε. Τα ξαναλέμε. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, μα ναι, αγαπητή μου Emily: τα βαφτίσια έχουν γίνει --αλλά κανείς ακόμα δεν αναγνωρίζει το μωρό που περιμένει στο καροτσάκι του το μπιμπερό του έξω από την πόρτα του παλατιού της Ευρώπης... Ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν είναι αγοράκι ή κοριτσάκι και τι ρουχαλάκια θα φορέσει... Και ποιός είναι ο βιολογικός μπαμπάς για το πιστοποιητικό...

      Φοβάμαι μη και πάθει καμιά πνευμονία το μωρό πριν το βάλουν μέσα...

      Σχετικά με το σκίτσο, σωστά και καλά όλα, με πλαίσιο πάντα τις πρόσφατες παγκόσμιες εκδηλώσεις και δηλώσεις για το Charlie. Και σωστά έγραψε η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, και καλά απήντησε η Αυγή, και σωστά αντέδρασε η Γερμανία, και όλα τα καλά αυτά πράματα καλά γίνανε.

      Αλλά... υπό την σκιά της φαιδράς πορτοκαλέας κανένας δεν διακρίνει λεπτομέρειες όπως, ας πούμε, το ιδιαίτερο πλαίσιο κάποιου θέματος ή πράξης. Το πλαίσιο στο τέλος καθορίζει τα πάντα σε σχέση με το νόημα μιάς πράξης ή ρήσης.

      Το σκίτσο αυτό δημοσιεύτηκε από την Αυγή, η οποία είναι το όργανο του κυβερνώντος κόμματος, την ίδια στιγμή που το κυβερνόν κόμμα κάνει χειραψίες και συνομιλίες με τον χερ Σόιμπλε. Αυτήν την λεπτομέρεια κανείς δεν την έχει σχολιάσει;;;

      Πλησιάζει η ώρα που η κατάσταση θα κάνει στριπτίζ και η αλήθεια θα λάμψει. Ελπίζω μόνο να μη μας ...τυφλώσει από την τόση λάμψη.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.