Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Τελεσίγραφα









Πιστεύω ότι όχι μόνο η Ελληνική πλευρά έχει ακαδημαϊκά και λαϊκά δίκιο αλλά, και ότι οι αντίπαλοι της Ελλάδας έχουν αρχίζει να εκνευρίζονται σε βαθμό που φέρνει την δική τους θέση σε αμφισβήτηση.

Το ότι έχουμε ακαδημαϊκά δίκιο δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχουμε δίκιο και στον πραγματικό κόσμο. Το ότι έχουμε το "λαϊκό" δίκαιο δεν σημαίνει ότι έχουμε και πολιτικά δίκιο. Αλλά η στάση της Γερμανίας άρχισε να γίνεται πληκτική και μονότονη σαν μουσική ουμ-πα-πα-ουμ-πα-πα σε Βαυαρικό χωριό με σημαίες του τρίτου ράιχ...

Μία από τις εκπλήξεις ήταν ότι οι πλέον αντίθετοι των θέσεών μας είναι ...η Ισπανία και η Πορτογαλία! Το ότι η Ιταλία θα το έπαιζε μπέλα Νάπολι δεν εξέπληξε κανέναν: αυτοί οι άνθρωποι, ιστορικά, αλλάζουν στρατόπεδο στην μέση ενός πολέμου --από την Ιταλία ήταν σφάλμα να περιμένει οποιοσδήποτε τίποτα περισσότερο από μία μεταξωτή γραβάτα. Αλλά το ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία έβγαλαν τα νύχια τους και νιαουρίζουν επιθετικά είναι ενδιαφέρον.

Τελικά ούτε αποτελεί έκπληξη το ότι σ' όλο τον Νότο είμαστε μόνοι. Ούτε το ότι μοναχή τον δρόμο επήρες και ξανάρθες μοναχή.

Αυτό που αποτελεί έκπληξη είναι διαρροές περί πίεσης για αντικατάσταση του Βαρουφάκη, προτάσεις εγγράφων που ο Βαρουφάκης θα υπέγραφε και αντικατάσταση την τελευταία στιγμή με έγγραφο-τελεσίγραφο που γυρνά 10 μέρες πίσω... Ο Σόιμπλε να λέει ότι λυπάται τους Έλληνες... διάφορες επιθέσεις σχεδόν υβριστικές κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της Ελλάδας, αλλά και του Ελληνικού λαού... Αυτά, και άλλα, αρχίζουν να δείχνουν τον εκνευρισμό ο οποίος συνήθως προμηνύει ότι ο εκνευριζόμενος μπορεί να χάσει την ψυχραιμία του, και το παιγνίδι. Η Ελλάδα μέχρι στιγμής είναι ψύχραιμη και πολιτισμένη. Σκληρή, κρύα, ζουμερή και δροσερή σαν αγγούρι.

Στο τέλος δεν νομίζω να αποφύγουμε την δραχμή. Θα είναι πλέον θαύμα το να μείνουμε στο Ευρώ χωρίς να κάνει πλήρη κωλοτούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όταν φύγουμε από την Ευρωζώνη, τότε θα αρχίσει να τρέμει το έδαφος κάτω από τα πόδια της αρκούδας από την Ανατολική Γερμανία και του οικονομολόγου του τέταρτου ράιχ. Θα είναι αργά για μας, αλλά ο κόσμος φαίνεται να λέει πραγματικά ότι θέλει να επιστρέψει στην δραχμή αν συνεχίσει έτσι η Γερμανία.

Όπως πάντα, η ερώτηση είναι αν αυτοί που το λένε καταλαβαίνουνε τι λένε. Αν το καταλαβαίνουνε, τούτο το μπλογκ δεν έχει προτείνει τίποτα άλλο από δραχμή 4-5 χρόνια τώρα. Αρκεί να γίνει ενσυνείδητα και να μείνουμε ενωμένοι μετά, όταν οι παρέες θα ψάχνουν να μαζέψουν τέσσερα χιλιάρικα μεταξύ τους για ένα γύρο-πίτα, ένα μαχαίρι και τέσσερα πιρούνια.

Μεταξύ του "Ελευθερία σημαίνει να μη έχεις πια τίποτα να χάσεις", που τραγουδούσε η Τζάνις Τζόπλιν, και του "Χαίρε, ω χαίρε Ελευτεριά!", που έλεγε και ο Διονύσιος (δεν εννοώ τον Σαββόπουλο), η διαχωριστική γραμμή είναι πολύ μικρή.

Έρχονται συνθήκες κατοχής και θα περάσει πολύς, πολύς καιρός μέχρι νά 'ρθει η απελευθέρωση. Πολύς κόσμος δεν έχει ιδέα τι έρχεται, και νομίζει ότι απλά θα πληρώνει στην αγορά με δραχμές. Δεν έχει ιδέα ότι δεν θα υπάρχει αγορά για κάμποσο καιρό.

Το ξέρουν άραγε ότι δεν έχουμε λεφτά ούτε για τα έξοδα της εκτύπωσης των νέων χαρτονομισμάτων και του κοψίματος του νέου νομίσματος;

Το μόνο που ελπίζω και εύχομαι είναι να μην αλλάξουν γνώμη όταν θα είναι πια αργά. Τότε η μόνη επιλογή, και προσευχή, θα είναι να μείνουν όλοι ενωμένοι. Είναι δυνατόν;










2 σχόλια:

  1. Σε γενικές γραμμές, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε ζητούν να αντικατασταθούν -εκτός από τον Γιάνη Βαρουφάκη- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι υπουργοί, ενώ δήλωσαν πως προτιμούν τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τους υπουργούς των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που υπέγραφαν ό,τι κωλόχαρτο τους έβαζαν μπροστά τους, μιας και τους κρατούσαν όλους από τα αρχίδια, από τις μίζες της Siemens και των άλλων πολυεθνικών της αδιάφθορης Γερμανίας.

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προτιμούσαν μάλιστα να βάζανε και μία επιγραφή πάνω από τις πόρτες των συνόρων:
      "Arbeit Macht Frei"

      Θυμάμαι το τραγούδι Jerusalem από το Jesus Christ Superstar:

      Neither you, Simon, nor the fifty thousand,
      Nor the Romans, nor the Jews,
      Nor Judas, nor the twelve
      Nor the priests, nor the scribes,
      Nor doomed Jerusalem itself,
      Understand what power is,
      Understand what glory is,
      Understand at all,
      Understand at all.

      If you knew all that I knew, my poor Jerusalem,
      You'd see the truth, but you close your eyes...
      But you close your eyes.
      While you live your troubles are many, poor Jerusalem.
      To conquer death, you only have to die.
      You only have to die.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.