Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Άραγε;









Υπάρχουν εκείνοι που κατανόησαν τα κομπλιμέντα του Βαρουφάκη προς Μέρκελ και Σόιμπλε ως γλείψιμο. Όχι αγαπητοί μου. Ήταν βαθύτατα Βρετανικό πνεύμα ειρωνείας με @ρχίδια, και δυό-τρία επίπεδα και υπονοούμενα. Το είδος που το Ελληνικό πνεύμα συνήθως δεν πιάνει.
Πρέπει να ξεκινήσουμε από την φυσική αποδοχή ότι προεκλογικές υποσχέσεις είναι ακριβώς αυτό και τίποτα παραπάνω, όπως, και ότι όταν ξεκινάς από μία θέση αντιδιαμετρική του άλλου σε διαπραγμάτευση, το περισσότερο που μπορείς να ελπίζεις να επιτευχθεί είναι κάτι ανάμεσα στις δύο αρχικές θέσεις. Στην δική μας περίπτωση αυτό είναι δύσκολο στο τετράγωνο αν όχι στον κύβο γιατί δεν κρατάμε τίποτα στα χέρια μας που να θέλουν ή που να τους φοβίζουν αρκετά για να δεχθούν να ταπεινωθούν.
Έχουμε όμως μέρες μπροστά μας. Τίποτα δεν έχει ακόμα χαθεί.
Το σίγουρο είναι ότι δεν μιλάμε για αριστερή κυβέρνηση. Τίποτα από ότι έχουν πει και κάνει από τις 26 Ιανουαρίου δεν είναι "αριστερό". Το στυλ και οι ιδέες είναι καθαρά Αμερικανικά, και ορισμένα πανελληνικά, και κάμποσα απλά ανθρώπινα. Και όλα λογικά, πλην ενάντια σε κάθε θεμελιωμένη λογική διεθνών σχέσεων και οικονομίας.
Αν τα καταφέρουν θα είναι ένας μυθικός άθλος.












4 σχόλια:

  1. Την είδα σήμερα, δεν τη γνώριζα. Καινούργιο πρόσωπο... Άκουσα πέντε πράγματα σωστά, και με εξέπληξε ομολογώ : http://www.megatv.com/megask/default.asp?catid=27710&subid=2&pubid=34461791&fb=111&fb_action_ids=10152748052508253&fb_action_types=og.likes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Roadartist, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βλέπουμε και ακούμε πράγματα πρωτόγνωρα για την Ελλάδα, και δη από κυβέρνηση της Ελλάδας, που επιτέλους μεταφέρουν αλήθεια, παιδεία, επαγγελματικότητα, ικανότητα, διαφάνειαμ σεβασμό στον πολίτη... πράγματα που καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε επιδείξει ποτέ!

      Η ανησυχία μου πηγάζει από την ερώτηση του αν αυτά όλα είναι τα σωστά πράγματα σε λάθος στιγμή ή σειρά. Όλα αυτά δεν θα εξυπηρετήσουν πολύ αν δεν γίνουν δεκτά από εκείνους που αποφάσιζαν στο εξωτερικό επί πέντε χρόνια, και, εκείνοι θα ήταν περισσότερο ευλύγιστοι αν είχαμε δείξει, στην σημειολογία, την φρασεολογία, και την ευαισθησία όσον αφορά χρόνο και σειρά, που θα έδειχνε κάποιο σεβασμό και για την θέση και εικόνα εκείνων --εφ' όσον θέλουμε να "συμπορευόμαστε".

      Ίσως και να μην έκανε καμία διαφορά στο τέλος και καλά να έπραξαν οι δικοί μας. Όμως σίγουρα έχουμε αφήσει την πόρτα ανοιχτή για να δικαιολογηθούν μετά οι άλλοι λέγοντας ότι πράξαμε σαν ταύροι σε υαλοπωλείο...

      Διαγραφή
  2. Δε διαφωνώ. Πόσο κρίμα όμως θα είναι να μη δοθεί η ευκαιρία. Θα δούμε. Πάντως η συγκεκριμένη μου φάνηκε αρκετά σοβαρή, και επιτέλους άκουσα να μιλάει κάποιος για τη "ζήτηση", γιατί χωρίς ζήτηση δεν υπάρχει οικονομία... Αυτά που περιμένεις να ακούσεις τόσο καιρό, τα ακούς στο παρά πέντε και λες που ήταν τόσα χρόνια. Για τους δημοσιογράφους δεν έχω λόγια... Φοβάμαι πως αυτό το χάος δε διορθώνεται με τίποτα, πανδύσκολο. Αν υπάρξει σύνεση με την Ευρώπη, που το θεωρώ κ εγώ δύσκολο... Καλό σκ Δημήτρη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δημοθιογλάφοι είναι εκείνοι που έχουν παραμείνει στο παλιό ανέκδοτο, ανίκανοι να αλλάξουν. Αυτά που ακούω και βλέπω στα κανάλια δεν τα σχολιάζω γιατί ούτε εγώ δεν μπορώ να γράψω τους χαρακτηρισμούς που τους αξίζουν... (πχ.: ανεύθυνα ζώα)

      Να πω και κάτι άλλο, υπάρχει και μιά άλλη παρατήρηση που μπορεί να γίνει. Οπωσδήποτε υπάρχει τρομερή διαφορά από το προεκλογικό στο μετεκλογικό ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πάλι τι σημαίνει;

      Ας προσευχηθούμε σε ότι πιστεύει ο καθένας να υπερισχύσουν ψύχραιμα κεφάλια --όπως στην κρίση πυραύλων της Κούβας το '62. Μόνο που τότε οι ΗΠΑ είχαν την δυνατότητα να συμφωνήσουν να αποσύρουν τους πυραύλους Τζούπιτερ από την Τουρκία έξι μήνες αργότερα και οι Σοβιετικοί είχαν συμφωνήσει να το κρατήσουν μυστικό για να σωθούν τα πρόσωπα και τα φαινόμενα. Εμείς τι πυραύλους και μυστικά έχουμε με τους οποίους να διαπραγματευτούμε;

      Αγαπητή μου Roadartist... Καλό σου Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.