Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Πογκρόμ










Είναι πολύ ενδιαφέρον, και σημαντικό νομίζω, να μάθουμε κάποια μέρα αν ο Τσίπρας τα ήξερε από την αρχή και έπαιζε θέατρο (και πριν και μετά τις εκλογές), καταβαραθρώνοντάς μας μόνο για να πάρει την καρέκλα, ή αν ήταν απλώς άλλος ένας ηλίθιος που είχε πιστέψει τα δικά του παραμύθια Ρωμαίικης άρνησης της πραγματικότητας.

Υποθέτω, λίγο και από τα δύο, όπως και οι ψηφοφόροι του συμπεριλαμβάνουν κάποιους που ήθελαν για πρώτη φορά να βγουν καπάκι στην εξουσία και άλλους που ήταν απλά ηλίθιοι. Και άλλους που δεν ήταν ούτε το ένα ούτε το άλλο αλλά απλά ήλπιζαν την καλή ελπίδα...

Η ερώτηση είναι τι θα κάνει ο Τσίπρας από 'δώ και πέρα.

Το να συνεχίσει έτσι, μάλλον αποκλείεται γιατί δεν θα του μείνει βουλευτής για βουλευτής από τις συνιστώσες. Το να φύγει οικειοθελώς (ή και με ελικόπτερο) μάλλον αποκλείεται γιατί του το απαγορεύει ο τσαμπουκοειδής του σκατοχαρακτήρας. Το μόνο που μένει είναι κεκαλυμμένη (ή και τσαμπουκοειδής) δικτατορία. Η εντύπωσή μου είναι ότι μάλλον δικτατορία θα επιλέξει. Να μου το θυμηθείτε ότι εδώ το πρωτοδιαβάσατε.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει εύκολη διάβαση/πρόσβαση από το σημερινό του καθεστώς σε καθεστώς αριστερής δικτατορίας. Πολλοί οπαδοί του θα το προτιμούσαν για να κρατηθούν στην εξουσία και να ρίχνουν σφαλιάρες στους κακούς πλούσιους, αλλά χρειάζεται κάποια ενδιάμεση κατάσταση να προετοιμάσει το έδαφος και να κατευθύνει το τραίνο.

Η μόνη ενδεικνυόμενη ενδιάμεση προπαρασκευαστική λύση είναι τα πογκρόμ.

Όπως οι τσαρικοί κατά των Ρωσοεβραίων, ή οι μπολσεβίκοι κατά των τσαρικών, ή τα κουκλοθέατρα-δικαστήρια της Γαλλικής επνάστασης πριν αναδειξει την αυτοκρατορία του Ναπολέοντα, έτσι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καθορίσει ποιοί είναι οι "κακοί εχθροί του κράτους" και προσεκτικά αλλά σταθερά να εμπεδώσει ακόμα περισσότερο τον διχασμό που εφηύρε την τελευταία διετία μεταξύ εκείνων που αποκάλεσε "μνημονιακούς" (τους κακούς) και εκείνους που αποκάλεσε "αντιμνημονιακούς" (τους καλούς) ώστε να ταΐσει την χαιρεκακία του όχλου και να αυξήσει την έλξη προς την πόλωση, και την ενδεχόμενη τύφλωση. Η τύφλωση χρειάζεται για να μην εξετάζει ο όχλος τον φανατισμό που όλο και περισσότερο θα τον διακατέχει μπροστά από τα ερχόμενα αδιέξοδα.

Για να ξεκινήσουν τα πογκρόμ πρέπει πρώτα να στηθεί η σκηνή της αιτιολόγησής τους. Θα πρότεινα ότι αυτό μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί με το να ξεκινήσει, ας πούμε έτσι για παράδειγμα, μία εξεταστική επιτροπή περί του πως και γιατί και ποιός έβαλε μνημόνια στην χρεοκοπημένη αυτή χώρα, [αιτούμενοι βοήθεια από δανειστές-εταίρους αντί να την απαιτήσουν με τους δικούς τους όρους (όπως κάθε καθώς-πρέπει χρεοκοπημένος οφείλει να κάνει, με το χέρι στην τσέπη, όπως τα απαίτησε και τα ...πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ)]. Μία εξεταστική επιτροπή θα εικονογραφούσε το παραμύθι σαν γεγονός και θα έκανε δεκτό το σκεπτικό στον όχλο ότι έχουμε εχθρούς του λαού ανάμεσά μας. Αυτά είναι προαπαιτούμενα για ένα καλό πογκρόμ.

Αμέσως μετά πρέπει να ηγηθεί μιας ενεργούς και αποτελεσματικής προσπάθειας να εξυγιάνει τους κρατικούς μηχανισμούς από άτομα μνημονιακού παρελθόντος, όπως και ο Χίτλερ συστηματικά έβγαλε Εβραϊκής καταγωγής Γερμανούς από θέσεις κρατικές και τραπεζικές πριν θεσπίσει τους νόμους της Νυρεμβέργης περί του ποιοί θεωρούνταν εχθροί του κράτους. Άλλο ένα συστατικό είναι το να αφήνει τις διαδηλώσεις και καταστροφές περιουσίας ανεξέλεγκτες με πρόφαση δημοκρατικής ανέχειας. Μιά μίνι-κρυσταλναχτ χωρίς αστυνομία, από τα Εξάρχεια, που και που...

Η ανάγκη για την κεκαλυμμένη δικτατορία και τα προπαρασκευαστικά πογκρόμ έρχεται από την αναμενόμενη ρήξη με την Ευρώπη --η οποία θα έρθει όταν αποτύχουν να πληρώνουν τις δόσεις που επωμίστηκαν εφ' όσον τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής θα αποδειχτούν μπαρούφες παράλληλες των προεκλογικών υποσχέσεων. 

Εδώ δεν πάταξε την φοροδιαφυγή η κεντροδεξιά και θα την πατάξει η αριστερά;;; χωρίς δικτατορία;;; ποιόν δουλεύουνε; Όσοι πλούσιοι δεν έχουν κόψει ήδη λάσπη είναι εκείνοι που στηρίζουν την οικονομία και χωρίς αυτούς η οικονομία θα θυμίζει Σιβηρία. Ή εθνικοσοσιαλισμό.

Βέβαια μπορεί και να μην γίνει τελικά τίποτα από τα παραπάνω. Μπορεί απλά να τον ξεσκίσουνε τον Τσίπρα στα γέλια οι ίδιοι του οι οπαδοί στο τέλος (μιά και οι αριστεροί είναι πιο ...μορφωμένοι από τους δεξιούς και θα είναι σε θέση να καταλάβουνε πρώτοι ότι τόσον καιρό τους δούλευε ο μάγκας). Και ο Μπαρουφάκης μπορεί να επιστρέψει στα μεσημεριανά τι-βι-σόου με το πουκάμισο πάντα έξω.






υγ. Αν σκέφτεται (σωστά) κανείς ότι υπερβάλλω, μην σκέφτεστε τα συγκεκριμένα επίπεδα που χρησιμοποιώ σαν παραλληλισμούς, αλλά τα πλαίσια και γενικό νόημα. Άλλωστε εγώ δεν θέλω να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί μετά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ελληνικός όχλος είναι ικανός να βγάλει κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή, και τότε θα πρέπει να διαγράψω το μπλογκ μου από το ίντερνετ μη και φάω κανένα τούβλο στο κεφάλι από τον πρωθυπουργό κο. Κασιδιάρη.








Εντάξει...
Τώρα αρχίσανε να λένε τις χοντρές μαλακίες.
Ούτε Έλληνας πιά δεν μπορεί να το χάψει αυτό
(ελπίζω --δεν είμαι σίγουρος... μπορεί και να το χάψει).
Σύντροφοι, ήταν σκοπιμη η ασάφεια που τσάντισε όλο το Eurogroup και το έστρεψε εναντίων μας.
Αρχίσανε μου φαίνεται να πετάνε τα ιπτάμενα γουρουνάκια στα ροζ συννεφάκια :-*
Άσε που κανείς δεν τους ψήφισε για να κάνουν πτώχευση...


Όπα! σε άλλη εφημερίδα γράφτηκε διαφορετικά:




Ααααα! Εντάξει βρε Γιάνη, κι εγώ είχα τρομάξει...
Λοιπόν: Έξυπνο, θαυμάσια!
...και τώρα παιδιά τσιμουδιά και σφυρίζετε αδιάφορα,
μη το πείτε σε κανένα μπας και πονηρευτούν στα κοινοβούλια! ;-)
...
αλλά...
στάσου, μια στιγμή...
απ' ότι καταλαβαίνω οι ασάφιες ήταν για να τους διευκολύνουμε να το περάσουνε... 
όμως... 
τι θα κάνουμε έτσι και τις χρησιμοποιήσουνε, τις ασάφιες, για να τις αποσαφηνίσουνε όπως θέλουν εκείνοι,
αντί για όπως θέλουμε εμείς;;; 
Μπα... κάτι ξέρεις εσύ παραπάνω από 'μένα... με συγχωρείς, ε; με το συμπάθιο...!






Ε, γιατί ρε Γιάνη τότε δεν μας έβγαζες από το Ευρώ;
Αυτό δεν σου φωνάζανε κι απ' το Σύνταγμα;;;
Δεν άκουσες που λέγανε οι δημοκράτες ότι "βαρεθήκαμε και να πάνε στο διάολο οι Ευρωπαίοι";
Α! μάλιστα. "Οι απλουστευτικές κορώνες δεν βοηθάνε"
Σωστός! πολύ σοφό...

Οι απλουστευτικές κορώνες τέρμα.
Από τώρα οι κορώνες με χορωδία και σε αρμονία με τρεις οκτάβες,
και μην ξεχάσεις την λύρα και την πεντοζάλη.
Μαλάκα.













15 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Thinks

    Η Ελλάδα δέχεται «πόλεμο»... H σύγχρονη ελληνική επανάσταση έχει αρχίσει...
    Πιέσεις, πιέσεις ασφυκτικές, παιχνίδια τακτικής, απειλές και ωμός εκβιασμός...
    Τα «γεράκια» της παγκόσμιας κερδοσκοπίας και οι «προστάτες» τους έχουν ένα και μόνο σκοπό. Να μην «τολμήσουν» οι Έλληνες να ορθώσουν ανάστημα, να μη σηκώσουν κεφάλι, καθώς μια τέτοια «αντίσταση», εφόσον αποδειχθεί πετυχημένη, θα τινάξει στον αέρα όλο το σχέδιο που εξυπηρετούσαν πιστά τα προηγούμενα πέντε χρόνια ΓΑΠ, Σαμαράς και Βενιζέλος.
    Η νέα τάξη πραγμάτων, αυτή που στην πραγματικότητα ελέγχει το «μοντέλο ανάπτυξης» οικονομιών, έχει πολλούς λόγους για να μην αποδέχεται τον «ενοχλητικό» Αλέξη Τσίπρα και τις θέσεις του. Και να επιθυμεί, πάση θυσία, να βάλει φρένο σε ένα «παιδί» όπως αποκαλεί τον Ελληνα πρωθυπουργό η Μέρκελ, που έχει πάρει φόρα και θέλει να ξεσηκώσει τους λαούς της Ευρώπης ενάντια στη λιτότητα.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος, ο Ντράγκι, ο Ντάισελμπλουμ, η Λαγκάρντ από τη μία πλευρά...
    Και από την άλλη η Ελλάδα και ο Αλέξης Τσίπρας.
    Ένας νέος πολιτικός, άφθαρτος, που κανείς δεν τον κρατά από πουθενά. Ενας πολιτικός που δεν έχει «σκοτεινό παρελθόν», δεν «λαδώθηκε» από τη Siemens και το κόμμα του και επιχειρεί το αυτονόητο. Να υλοποιήσει το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του ενώπιον του ελληνικού λαού, που μετά από 5 χρόνια εκχώρησης όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων του στο... αγγλικό δίκαιο των μνημονίων, ύψωσε τη φωνή του και γύρισε σελίδα, στέλνοντας στην αντιπολίτευση τη Νέα Δημοκρατία και το... αφανισμένο ΠΑΣΟΚ.


    Για πρώτη φορά στα πέντε χρόνια της κρίσης, δεκάδες χιλιάδες πολιτών ξεχύθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες, αυθόρμητα, όχι απλά για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική λιτότητας, αλλά για να στηρίξουν τις προσπάθειες και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην νεοεκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.
    Είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που δημόσια ομολόγησαν οι «κερδοσκόποι» της Ευρώπης και του ΔΝΤ ότι δεν παίζει κανένα ρόλο το τι ψηφίζουν οι Ελληνες, αλλά το τι... υπογράφουν οι πρωθυπουργοί τους.
    Γι' αυτό και στο επόμενο ραντεβού, οι δεκάδες χιλιάδες θα γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες και στο μεθεπόμενο (αν χρειαστεί) εκατομμύρια, μέχρι να έρθει η δικαίωση ενός λαού που έχει υποστεί τα πάνδεινα, εις το... όνομα της ανάπτυξης και των πρωτογενών πλεονασμάτων.
    Η Ελλάδα δέχεται πόλεμο...
    Η Ελλάδα, μια τόσο μικρή χώρα, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή. Είναι ικανή να τινάξει στον αέρα το σχέδιό τους, που θέλει κυβερνήσεις και λαούς υποταγμένους στα συμφέροντα των κερδοσκόπων. Το ξέρουν, το φοβούνται και θα κάνουν τα πάντα για να το αποτρέψουν...
    Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και όλα τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχουν μπροστά τους μια τεράστια ευκαιρία. Μια ευκαιρία να γράψουν ιστορία, να ξαναπροσφέρουν στην πατρίδα μας την εθνική της κυριαρχία, να διώξουν από την Ελλάδα όλα τα «κοράκια» που περιμένουν να ρουφήξουν και το υπόλοιπο... αίμα των Ελλήνων και να διαλύσουν τη διαπλοκή, οδηγώντας στη δικαιοσύνη όλους εκείνους που χρόνια τώρα πρωταγωνίστησαν σε μια σειρά από οικονομικά σκάνδαλα, ζημιώνοντας με απίστευτα ποσά το ελληνικό δημόσιο.
    Η σύγχρονη ελληνική επανάσταση μόλις άρχισε...
    Οι Έλληνες «ξύπνησαν»...
    Ενωμένοι θα νικήσουμε..

    Πιστεύω ότι είστε μαζί μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα POSIDON_GR και καλώς ήρθες. Όλα τα σχόλια είναι πάντα ευπρόσδεκτα όταν έχουν το θάρρος της γνώμης τους, όπως τα δικά σου σχόλια εδώ --γι' αυτό άλλωστε το μπλογκ δεν δέχεται ανώνυμα σχόλια, λόγω κακής πείρας από μερικά ασπόνδυλα που είχαν γίνει το 2012.

      Σας ευχαριστώ.

      Να ξεκινήσω με το αν είμαι "μαζί σας" ή όχι. Χωρίς να ξέρω ακριβώς ποιούς και τι αντιπροσωπεύει το "μας" στο "μαζί μας", να πω ότι δεν είμαι "μαζί" με κανέναν ή τίποτα συγκεκριμένο, παρά μόνο με την Ελλάδα.

      Επίσης να πληροφορήσω (όπως είναι γραμμένο παντού στο μπλογκ μου) ότι από τα 38 ενήλικα χρόνια μου (είμαι 56), τα 31 χρόνια τα έχω περάσει στο εξωτερικό. Ζω στην Ιταλία και είμαι Αμερικανός πολίτης. Επέλεξα να μην ανανεώσω ποτέ πλέον το Ελληνικό διαβατήριό μου, το οποίο έχει λήξει, θεωρώντας την απόφασή μου αυτή ηθικά σωστή, μην δίνοντας στον εαυτό μου δικαίωμα να παρουσιάζομαι ως πολίτης μίας χώρας την οποία αφ' ενός αγαπώ αλλά αφ' εταίρου διαφωνώ κάθετα με μεγάλο μέρος των πολιτών της και λυπάμαι για την κατάντια της κοινής γνώμης και φαντασιακού-σκεπτικού. Επίσης λυπάμαι βαθειά για το ότι σύγχρονος Έλληνας πολιτικός σε επικήνδυνη καμπή της ιστορίας επέλεξε να εφεύρει νέο διχασμό μεταξύ εκείνων που βάφτισε "μνημονιακούς" (κακούς) και "αντιμνημονιακούς" (καλούς). Αυτό όμως το βλέπω σαν δική μου, προσωπική, υποκειμενική αντιμετώπιση και δεν προσπαθώ (ούτε με ενδιαφέρει) να πείσω κανέναν για τίποτα. Απλά παραθέτω την γνώμη μου, ελπίζοντας κάποιος, κάποια μέρα, να μου την αλλάξει --πράγμα που δεν έχει γίνει ακόμα.

      Θα είναι όμορφο, υποθέτω, να πιστεύει κανείς ότι "η Ελλάδα δέχεται πόλεμο", γιατί αυτό θα της απέδιδε μεγάλη σημασία στην διεθνή σκηνή. Αρκετά μεγάλη σημασία για να ενδιαφερθεί κανείς να της κάνει πόλεμο. Καταλαβαίνω πόσο θα το θέλαμε να είναι η Ελλάδα τόσο σημαντική, και πόση εθνική υπερηφάνεια μας ποτίζει το να πιστεύουμε ότι κάποιοι την επιβουλεύονται, την Ελλάδα μας. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν μας κάνει κανείς πόλεμο αλλά προσπαθούν απλά να σώσουν ότι μπορούν από τα λεφτά που μας δάνεισαν τα οποία εμείς ψηφίσαμε να κλέψουμε --συγγνώμη, να διαγράψουμε.

      Επίσης ακούγεται όμορφο το ότι "η σύγχρονη Ελληνική επανάσταση έχει αρχίσει", και ελπίζω με όλη μου την καρδιά να πάει διαφορετικά από την πρώτη, του 1821, γιατί, τότε, το 1825-6 χρεοκοπήσαμε και κάψαμε τα δάνεια που είχαμε πάρει, μας σώσανε οι Μεγάλες Δυνάμεις στο Ναβαρίνο, και όταν το 1831 φάγαμε λάχανο τον πρώτο μας κυβερνήτη τον Καποδίστρια, μας κάτσανε τον Όθωνα, και βάλαμε φυλακή τον Κολοκοτρώνη. Αργότερα μας κάτσανε άλλους, περιστασιακά μέχρι το 1974. Οι Βασιλείς της Ελλάδας δεν ήταν τίποτα διαφορετικό από "μνημόνιο" των Μεγάλων Δυνάμεων, στυλ δεκάτου ενάτου και εικοστού αιώνα.

      Χαίρομαι λοιπόν που άρχισε η σύγχρονη Ελληνική Επανάσταση και εύχομαι να πάει καλύτερα από την πρώτη. Αν και πρέπει να εξομολογηθώ τον φόβο ότι δημαγωγίες του στυλ εξεταστικών επιτροπών και εξυγιάνσεως της δημόσιας ζωής από "μνημονιακούς", μου θυμίζουν τα δικαστήρια-κουκλοθέατρα-μετά-γκιλοτίνας της Γαλλικής Επανάστασης που οδήγησαν στην αυτοκρατορία του Ναπολέοντα --επίσης μου θυμίζουν πογκρομ (όπως έγραψα στην παραπάνω ανάρτηση, αν την διαβάσατε).

      Διαγραφή
    2. Όσο για τα άλλα, η Μέρκελ πρέπει να υποθέσω ότι προσπάθησε να είναι ευγενική όταν αποκάλεσε τον κύριο Τσίπρα "παιδί". Εγώ τον αποκαλώ "τυχοδιώκτη-κωλόπαιδο του τσαμπουκά", και από τις 22/2 προσθέτω και "ψεύτης-δημαγωγός", αλλά δεν είμαι διπλωμάτης σαν την κυρία Μέρκελ. (όχι, δεν ψηφίζω ΝΔΣΟΚ ούτε τίποτα άλλο γιατί δεν υπάρχει τίποτα στην Ελλάδα που να μπορούσα να ψηφίσω σήμερα)

      Χρεοκοπήσαμε το 2010. Μπορούσαμε να επιστρέψουμε στην δραχμή, ή να ζητήσουμε και να δεχτούμε βοήθεια. Ο χρεοκοπημένος δεν υπαγορεύει τους όρους της βοήθειας που κάποιος θα δεχτεί να του δώσει, όπως ανακάλυψαν με έκπληξη και λύπη οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης. Κατά την γνώμη μου, τα δεινά μας δεν είναι αποτέλεσμα του μνημονίου αλλά των πελατειακών κυβερνήσεων 1981-2010. Πως, άραγε, είναι δυνατόν να υπάρχουν ενήλικες άνθρωποι που πιστεύουν ότι δεν φταίγαμε εμείς αλλά το μνημόνιο που βάλανε για να τους επιστρέψουμε τα χρήματα που μας δώσανε αφού χρεοκοπήσαμε... Δεν το καταλαβαίνω αυτό σαν τίποτα παραπάνω από φαντασίωση για να αποφύγουμε να παραδεχτούμε το τι λέει η πραγματικότητα για μας και την κοινωνία μας και τις κυβερνήσεις που εκλέγουμε... το παρελθόν μας, και το μέλλον μας.

      Διαγραφή
  2. Επιπρόσθετα προς ενημέρωση σας :

    METRON ANALYSIS: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟ 68% ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

    Μεγάλο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η οποία πραγματοποιήθηκε μετά το Eurogroup, ενώ καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας με 55%.

    Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει 42,1%, η ΝΔ 18,3%, το Ποτάμι 5,7%, η Χρυσή Αυγή 5,3%, το ΚΚΕ 4,1%, οι ΑΝΕΛ 3,8%, το ΠΑΣΟΚ 3%, η Ένωση Κεντρώων 2,5%, το ΚΙΔΗΣΟ 1,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

    Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει 47,6% έναντι 20,7% της ΝΔ, το Ποτάμι 6,4%, η Χρυσή Αυγή 5,9%, το ΚΚΕ 4,8%, οι ΑΝΕΛ 4,3%, το ΠΑΣΟΚ 3,4%, η Ένωση Κεντρώων 2,8%, το ΚΙΔΗΣΟ 1,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%.


    Το 68% δηλώνει ικανοποιημένο από τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, ενώ το 23% θεωρεί λανθασμένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

    Το 76% αποτιμά θετικά την πορεία της κυβέρνησης, ενώ το 18% κρίνει αρνητικά τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 55% του Αντώνη Σαμαρά, όσον αφορά την πρωθυπουργική καταλληλότητα, με τον πρώην πρωθυπουργό να εξασφαλίζει 13%.

    Το 81% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ και το 15% υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

    πηγή: news247.gr

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία !

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ και εγώ για την ενημέρωση και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που επικαλείστε, του Metron Analysis για την εφημερίδα "Παραπολιτικά" (την οποία δυστυχώς δεν έτυχε να διαβάσω ποτέ --ίσως επειδή σε μία εφημερίδα ψάχνω αντικειμενική παράθεση γεγονότων και δεν θα με ενδιέφερε προσωπικά να αφιερώσω χρόνο για να διαβάσω μία δημοσίευση ο τίτλος της οποίας την κατατάσσει σε υποκειμενικές σφαίρες που εστιάζουν σε φήμες).

      Προσωπικά, δυστυχώς, δεν δίνω καμία βαρύτητα σε δημοσκοπήσεις, επειδή λόγω πείρας γνωρίζω ότι τα αποτελέσματα οποιασδήποτε δημοσκόπησης εξαρτώνται από την φρασεολογία των ερωτήσεων και τα δημογραφικά των ερωτηθέντων. Μπορώ κι' εγώ να οργανώσω μια δημοσκόπηση που να βγάζει τον κύριο Τσίπρα καταλληλότερο πρωθυπουργό με 74.6%, και άλλη μία που να του δίνει 18,7%.΄

      Όμως, το κλειδί για να κατανοήσει κανείς τα μηνύματα που μπορεί να κρύβει μία οποιαδήποτε έρευνα, στατιστική, ή δημοσκόπηση, βρίσκεται στα στοιχεία τα οποία είναι διαθέσιμα στο κοινό για να καταλήξει στις αποφάσεις με τις οποίες απαντά στις ερωτήσεις της δημοσκόπησης. Τα στοιχεία και η πληροφόρηση που δίνονται σε ένα λαό, όπως και η παιδεία του λαού, η νοοτροπία του λαού και το ιστορικό αποφάσεων και πράξεων ενός λαού καθορίζουν την σημασία των απαντήσεων που δίνει.

      Επίσης, μιά δημοσκόπηση αντανακλά τον επαγγελματισμό και επιστημονική κατάρτιση, όπως και τα κίνητρα, εκείνων που την οργανώνουν και την ερμηνεύουν.

      Ως εκ τούτου δεν δίνω βαρύτητα ποτέ σε δημοσκοπήσεις, παρά μόνο όταν συγκρίνω κάμποσες διαφορετικές για το ίδιο θέμα, συν αρκετές, για το ίδιο θέμα, από πηγές εξωτερικού, για να δημιουργήσω μια γενικότερη εικόνα.

      Η γενικότερη εικόνα αυτή την στιγμή προτείνει ότι η Ελλάδα πήγε απροετοίμαστη, χωρίς κατανόηση της διεθνούς πραγματικότητας ή πείρα διπλωματικής συζήτησης, επιμένοντας όλος ο κόσμος να δεχτεί την πραγματικότητα όπως την βλέπει ένα εκλεγμένο κόμμα από την δική του σκοπιά, και έφαγε τα μούτρα της --μετά, γύρισε σπίτι της θριαμβολογώντας.

      Διαγραφή
  3. Πάντως αυτή η "ασάφεια" είναι το λιγότερο εκνευριστική και καλό θα ήταν κάποιος να εξηγούσε ακριβώς στον κόσμο τι συμβαίνει, γιατί στο τέλος θα τρελαθούμε εντελώς. Α, γραφικοί έχουμε καταντήσει όλοι - όχι μόνο ο Τζων που συνεχώς το επικαλείται χα χα - όσον αφορά εμένα πάντα γραφική μάλλον ήμουν και προ κρίσης, αφού πάντα στρεφόμουν σε όλα όσα αυτή η κοινωνία θέλει να κάνει πως αγνοεί.
    Καλό Σαββατοκύριακο! Θα το περάσω με διάβασμα, στο μέλλον θα λέω "δε ξέρω τι γινόταν εγώ τότε διάβαζα" :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχη :-) Έτσι ¨γραφικός" θέλω νά 'μαι κι' γώ!!!

      Είτε είμαστε σε κώμα είτε σε κόμμα, και να τα εξηγούνε ακριβώς ποιός ακούει. Στις ΗΠΑ προσπαθούν να νομιμοποιήσουνε την μαριχουάνα. Εδώ έχουμε καλύτερο χόρτο και είναι και νόμιμο από αιώνες! :-)

      Η ασάφεια είναι τέχνη! και μας κυβερνούνε καλλιτέχνες!!

      Διαγραφή
    2. Μα εγώ δεν έκανα πλάκα όταν τους είπα καλλιτέχνες :-Ρ

      (έκλεγα υστερικά)

      Διαγραφή
  4. Αυτό με τη μαριχουάνα στις ΗΠΑ ισχύει; Νομίζω ότι είναι συντηρητική κοινωνία. Κάτι ξέρανε στα '60s και ζήσανε υπέροχα χρόνια. Η μεγαλύτερη επανάσταση αυτή τη στιγμή θα ήταν ο κόσμος να στρέψει την πλάτη του στο υπάρχον σύστημα, αλλά το να στραφείς προς τη χαρά της ζωής, σήμερα δυστυχώς μοιάζει με ουτοπία. Δεν έχουμε ούτε τη σοφία ούτε και τα κότσια για κάτι τέτοιο. Λυπάμαι που δε θα ανήκω στη γενιά που θα συνειδητοποιήσει τη φαιδρότητα των όσων ζούμε και θα τα αποκηρύξει με έναν άλλο τρόπο ζωής. Μετά από μια μεγάλη κρίση ακολουθεί μια πιο όμορφη εποχή, που οι άνθρωποι κάτι (υποτίθεται) ότι διδάσκονται από τα προηγούμενα χρόνια και για κάποια (ακόμη) χρόνια ζουνε αληθινά όμορφα. Αυτά. Καλό σκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τις 50 Πολιτείες, η μαριχουάνα (cannabis) είναι εντελώς νόμιμη σε 4, νόμιμη για φαρμακευτικούς λόγους σε άλλες 19, και αποποινικοποιημένη σε άλλες 4.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_cannabis_by_U.S._jurisdiction
      Από τις 50 Πολιτείες, 9 δεν έχουν φόρους (δεν πληρώνεις φόρους Πολιτειακούς αλλά μόνο Ομοσπονδιακούς).
      Συνδυάζοντας τις δύο λίστες: Η Αλάσκα, η Ουάσινγκτον (Πολιτεία, όχι DC), η Νεβάντα, και το Νιου Χάμπσιαρ, δεν έχουν φόρους, και έχουν νομιμοποιήσει την μαριχουάνα :-)

      Εγώ δοκίμασα και μαριχουάνα και χασίς μερικές φορές σε γυρίσματα με την Σουηδική τηλεόραση τον Μάιο του 1979... αλλά δεν έκαναν τίποτα για μένα
      :-(
      Και δεν ενδιαφέρθηκα να ξαναδοκιμάσω.
      Αλλά, Πολιτείες χωρίς φόρο εισοδήματος, μου δίνουνε μεγάλο χάη!
      :-)))

      Φοβάμαι μήπως εισερχόμαστε σε καινούργια Εποχή Σκοταδισμού (μετά την επέκταση του 1452-1969), και περάσουν κάμποσες γενεές πριν κάποια μέρα μιά γενιά θα γνωρίσει όμορφη εποχή... Ήταν τόσο κρίμα που η υπέροχη δεκαετία του '60 κατέληξε στα ψυχεδελικά '70, τα άπληστα '80, και μετά... στο σήμερα. Ήμασταν πάντως τυχερές γενεές εμείς που είδαμε τόσα σε μία ζωή όσα καμία άλλη γενεά πριν... Αν ήταν να διαλέξω μια γενεά από την Ιστορία θα διάλεγα τις δικές μας :-)

      Καλό σου Σαββατοκύριακο, με καλά βιβλία :-)

      Διαγραφή
  5. Η ελπίδα φαίνεται επώδυνη, δυσδιάκριτη, ανέφικτη.... Μόνον όταν σκιάζεται από φόβο.

    Εύχομαι καλό Σαββάτο κύριακο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό Σαββατοκύριακο και για σένα, Ποσειδώνα...

      Δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε παρά τον ίδιο τον φόβο, όπως είπε και ο Ρούζβελτ.
      Η ελπίδα είναι όμορφη, αλλά η αποφασιστικότητα και η πράξη καλύτερη.
      Η τέχνη είναι να γνωρίζουμε τι είναι φόβος και τι πραγματικότητα.
      Ποιές μάχες είναι σημαντικές και ποιές όχι, και ποιός ο σκοπός του πολέμου.
      Ότι ο αγώνας/πόλεμος είναι η παραδοχή της ανικανότητας να χτίσουμε ειρήνη.
      Ποιός είναι ο εχθρός και ποιές οι αυταπάτες...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.