Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Γενέθλια!









Μία ανάπαυλα, σήμερα 7 Φεβρουαρίου, 2015, για να γιορτάσω τα πέμπτα γενέθλια του μπλογκακίου Αποθήκη Σκέψης, που μπαίνει στον έκτο χρόνο του και επίσης συμπλήρωσε εχθές 888 αναρτήσεις και 3.934 σχόλια (εκτός από τα δικά μου). Σας ευχαριστώ όλους!

Έγινα πέντε χρονών, και ετοιμάζομαι για νηπιαγωγείο!

Και, με 888 αναρτήσεις, το επόμενο ορόσημο θα είναι... 999! μετά πάμε στις 1111 και μετά πια θα χρειάζομαι μνημόνιο για να τις θυμάμαι.

Από ποσότητα καλά πάμε. Από ποιότητα το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι κάνω το καλύτερο σουβλάκι των Απεννίνων Ιταλίας, και Ηνωμένων Πολιτειών. Το δε τζατζίκι της Μαργαρίτας είναι πλέον το κάτι άλλο. Και πολίτικη μελιτζανοσαλάτα κάνουμε, Πολίτικη!

Αλλά σήμερα δεν θα μιλήσω για την Μαργαρίτα, ούτε για moi :-) Σήμερα πρόκειται για των Κώστα!

Ο Κώστας, για όσους δεν ξέρουν (αν υπάρχει κανείς), είναι ο γιός μου, 24 χρονών, γεννημένος στην Βοστώνη της Μασαχουσέτης και μεγαλωμένος από τον μπαμπά του (ο μπαμπά του είμαι υπερήφανα εγώ), με μπέησμπωλ από τεσσάρων χρονών και με Microsoft Flight Simulator (εξομοιωτή πτήσης) από πέντε χρονών.

Ο Κώστας λοιπόν (θυμάστε ότι αυτή είναι ανάρτηση για τον Κώστα;), ο οποίος στο πιστοποιητικό γέννησης λέγεται Κώστας και όχι Κωνσταντίνος, οπότε μη με ρωτάτε τι κάνει ο Κωνσταντίνος --δεν έχουμε Κωνσταντίνο, όπως ίσως να θυμάστε, είναι Chairman (πρόεδρος;) της Εθνικής Επιτροπής Παιδείας του Συνδικάτου Πιλότων Αερογραμμών των ΗΠΑ από τον περασμένο Αύγουστο 23 ετών, και πετούσε σαν συγκυβερνήτης (First Officer) για την US Αίργουαίης Εξπρές από 20 ετών, η οποία ήταν η domestic μάρκα της US Αίργουαίης.  Η US Αίργουαίης αγόρασε την Αμέρικαν Αίρλάινς κρατώντας το όνομα American για το καινούργιο υπερ-γκρουπ, και ο Κώστας πέταγε πλέον σαν συγκυβερνήτης για την Αμέρικαν Ήγκλ.

Χρησιμοποιώ τον παρελθόντα στο "πέταγε" γιατί, από αυτή την εβδομάδα, πετάει σαν Κυβερνήτης (Captain) με τέσσερα σιρίτια.

Θα πετάξει όμως σαν Captain για δυό μήνες μόνο. Παραμονή Χριστουγέννων, ήταν σε έναν εξομοιωτή 777 της Delta στην Ατλάντα, με μέλη ενός γκρουπ σπουδών του Συνδικάτου, και χτύπησε το κινητό του. Το δώρο που του έφερε ο Σάντα από το χιονισμένο Ντένβερ του Κολοράντο ήταν η πρόσκληση να συναντηθεί με το παιδικό του όνειρο, την εταιρεία United (η οποία αγόρασε την Κοντινένταλ προ ετών). Μιά βδομάδα μετά από την συνάντηση στο Ντένβερ, και καθώς βρισκόταν σε εξομοιωτή CRJ900 για μετεκπαίδευση ως Captain για την Αμέρικαν Ήγκλ, πήρε το συγχαρητήριο τηλεφώνημα από την διευθύντρια προσλήψεων της Γιουνάιτεντ. Ο Κώστας, Συγκυβερνήτης ακόμα τότε, έχει κάπου 2.500 ώρες εκ των οποίων 1.100 σε τζετ. Υπάρχουν κυβερνήτες με 6.000 ώρες σε τζετ που περιμένουν χρόνια το τηλεφώνημα για την αίτηση που κάνανε...

Και έτσι, από Απρίλιο, ο Κώστας θα έχει φτάσει το όνειρο της ζωής του πετώντας εσωτερικό και εξωτερικό για την Γιουνάιτεντ, ξεκινώντας μάλλον με 757 και 767. Θα αρχίσει σαν τελευταίο νούμερο από τους 12.000 πιλότους της United, αλλά σε 41 χρόνια, μέχρι να αποσυρθεί, θα έχει φτάσει ίσως και νούμερο 1. 

Από του χρόνου εξαψήφιο ετήσιο μισθό, φτάνοντας στην κορφή της μισθολογικής κλίμακας γύρω στα 35.

Όπως λέω πάντα, όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σαν τον γιό μου!






Πριν δέκα ακριβώς χρόνια, το 2005, στο πιλοτήριο ενός 757 της Γιουνάιτεντ,
στο αεροδρόμιο Ηγκλ Κάουντυ στο Κολαράντο, στα Βραχώδη Όρη...
καθ' οδόν για σκι...


Όνειρο ζωής...





2015













10 σχόλια:

  1. Διάβασα λανθασμένα στην αρχή ότι σήμερα δε θα μιλούσες για την Μαργ, εσένα ή το γιό σου, λόγω των γενεθλίων του μπλογκ αλλά και μετά διάβασα όλα αυτά :) Χα χα! Να τον χαίρεσαι και να τον βλέπεις πάντα τόσο επιτυχημένο! Σίγουρα είναι μεγάλο πράγμα για έναν πατέρα, είσαι πολύ τυχερός. Πάντα επιτυχίες και ευτυχία!!!! Χρόνια πολλά στο ιστολόγιο σου, με όμορφα μοιράσματα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ!! ε, μπορεί αρχικά να μην πρίμενες να είναι για τον Κώστα, αλλά είχε χάπυ έντ! Και κάθε τέλος μία αρχή, στην υπέροχη αλυσίδα στιγμών που ειναι η ζωή! Και για σένα ευχές αγαπητήμου Roadartist, πάντα ευτυχία! Εδώ νά 'μαστε, και νά μαστε καλά!

      Διαγραφή
  2. Καταρχήν να ευχηθώ στο μπλογκάκιο, μετά το νήπιο, το δημοτικό, το γυμνάσιο, το πανεπιστήμιο, να πάρει και κάνα δυο ντοκτορά.
    Για τον Κώστα να ευχηθώ να αποτελεί πάντα το πρότυπο του μπαμπά του σε επιτυχίες και ευτυχία. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκ μέρους του μπλογκακίου και του νεαρού, ευχαριστούμε και φιλιά! Βημα-βήμα να πάει το νήπιο, μετά δημοτικό, και βλέπουμε! Δια βίου μάθηση! Από πρότυπο πάντως καλά πάω :-)

      Διαγραφή
  3. Να είστε πάντα καλά, Δημήτρη (όλοι σας)! Και να πραγματοποιείτε τα όνειρά σας!
    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά 'σαι καλά αγαπητή Scarlett, και σ' ευχαρστούμε! Χαρά να είναι πάντα η ζωή!

      Διαγραφή
  4. Δε ξέρω αν θα με πιστέψεις αγαπητέ Δημήτρη. Τις τελευταίες μέρες σκεφτόμουνα ότι έχεις καιρό να ανεβάσεις νέα του Κώστα και ότι σε ρούφηξαν κι εσένα (όπως και εμάς) οι ελληνικές εκλογές. Έχουμε ανάγκη βέβαια να ξεφεύγουμε μερικές φορές από την ελληνική επικαιρότητα και να μεταφερόμαστε σε άλλα μακρινά σύμπαντα. Ίσως γι' αυτό υποσυνείδητα θυμήθηκα τον γιο σου.

    Μπορεί να τον έχεις σαν πρότυπο, αλλά εγώ θα ευχηθώ να ευτυχήσει στην προσωπική σου ζωή τόσο όσο έχεις ευτυχήσει εσύ τα τελευταία οκτώ χρόνια. Εξάλλου στα επαγγελματικά του δε χρειάζεται ευχές. Όλα πάνε κάτι παραπάνω από τέλεια!!!

    Όταν λες ότι θα ξεκινήσει πτήσεις στο εξωτερικό εννοείς παναμερικανικές; Κεντρική, Λατινική Αμερική δλδ και έτσι συν τα τριγύρω νησιωτικά συμπλέγματα; Καραϊβική, Βερμούδες κτλ; Και υπερατλαντικά εύχομαι πάρα πολύ σύντομα.

    Να πηγαινοέρχεσαι Ιταλία - ΗΠΑ ή Ελλάδα - ΗΠΑ με πιλότο τον γιο σου. Συγχαρήτηρια βρε Δημήτρη!!! Ναι σε εσένα πάνε τα συγχαρητήρια γιατί δικό σου δημιούργημα είναι. Έχω διαβάσει με πόσο κόπο και ψυχικό κόστος μεγάλωσες το παιδί. Να χαίρεστε ο ένας τον άλλο για πααααααρα πολλά χρόνια ακόμα.

    Όσο για το καλύτερο σουβλάκι των Απέννινων Ιταλίας, θα περιμένω να το δοκιμάσω. Κάποτε. Και είμαι αυστηρός κριτής, ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ αγαπητή μου Emily, έτσι είναι με τον Κώστα... και είναι τόσο εστιασμένος στην καριέρα του που είναι τυχερός να έχει μία φιλενάδα που τον αγαπάει αλλά την ίδια στιγμή κατανοεί ότι ο Κώστας πετάει κυριολεκτικά και μεταφορικά... Δεν του είναι δυνατόν να σκεφτεί, αλλά κι από μόνος του ούτε σκέπτεται τίποτα άλλο μέχρι να μπει το νερό στ' αυλάκι σε άλλα 3-6 χρόνια. Γι αυτό άλλωστε έχει ξεπεράσει επαγγελματίες με διπλάσια ηλικία και πείρα...

      Μπαχάμες έκανε και τώρα. Διεθνείς θα είναι Ατλαντικός, Ειρηνικός και Νότιος Αμερική. Το όνειρό του πάντως είναι Ατλαντικός και Ευρώπη. Πράγμα που κατά το πως φαίνεται μάλλον θα είναι η κατεύθυνση στην οποία θα τον βάλουν, με βάση μάλλον το Νούαρκ, ένα από τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης.

      Το κλειδί θα είναι το αν θα του δώσουν 737 (κυρίως μέσα στις ΗΠΑ, ή 757-767 (κυρίως διεθνή). Έτσι που πάει δεν θα με εκπλήξει να τον πάνε σε 747 :-)

      Και σ' ευχαριστώ και για τα λόγια σου για την συμβολή μου στην ζωή του :-) Αν και γουργουρίζω σαν γάτος όταν το ακούω, μετριοφροσύνη (αλλά και εκτίμηση ως προς το τι έχει κάνει από μόνος του) με κάνουν να κοκκινίζω, έτσι συνεσταλμένο παιδί που είμαι :-)))

      Το γκριλ το Σαν Μπενεντέτο είναι πάντα επιφυλακή! πες μου πότε να το ανάψω!

      Διαγραφή
  5. Έχω καταργήσει την ευχή Χρόνια Πολλά για τους ανθρώπους και την αντικατέστησα με το Χρόνια Καλά, διότι τι να το κάνεις το πολύ αν δεν είναι καλό, ε ;

    Αλλά επειδή στο μπλογκ αυτό, η ποιότητα είναι πλέον γκαραντί, θα ευχηθώ την ποσότητα: Χρόνια Πολλά, λοιπόν !!! Εύχομαι η Αποθήκη Σκέψης να επεκτείνεται και να γεμίζει για πολλάαααααα χρόνια ακόμη !

    Και για τον Κώστα εύχομαι να συνεχίζει να πετά ψηλά και μακριά, όπου του λέει η καρδιά του !

    Καλή εβδομάδα σε όλους σας !

    Υ.Γ.: Σουβλάκι, τζατζίκι και μελιτζανοσαλάτα ακούω ;;; Χμμμμμμ ... ... ... και κοιτάμε προς Ιταλία μεριά για διακοπές τον Ιούνιο - χαχαχαχαχα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά 'σαι καλά Αγγελική μου, μου δείνεις χαρά! Υπέροχη :-) Και τον Ιούνιο να δοκιμάσετε, να μου πείτε την γνώμη σας! Θα κάνουμε το Μεγάλο Τεστ στον κήπο! Στείλε λεπτομέρειες itinerary!

      Καλή βδομάδα, και όλα πάντα Καλά!!! :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.