Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ακριβώς;










Έχετε προσέξει, αγαπητοί μου συμπολίτες, κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται σιγά-σιγά και με το μαλακό, στην φρασεολογία και συντακτικό που ακούμε;
"Θα μπορούσαμε να την είχαμε πάρει (την δόση)... Ο λαός δεν ψήφισε αυτό όμως"
Μια στιγμή Γιάνη.
Ο λαός ψήφισε αυτά που του υποσχεθήκατε και που του είπατε ότι μπορούν να γίνουν.
Στην πραγματικότητα, αυτό που είπες, γράφεται ως εξής:
"Θα μπορούσαμε να την είχαμε πάρει (την δόση)... Είπαμε όμως στον λαό να μας πει να μην την πάρουμε. Και αυτό μας είπε"
Μπας και, ρε φίλε, το πας να μας πεις στο τέλος ότι εσύ αλλιώς θα τά 'κανες αλλά ήσασταν υποχρεωμένοι να κάνετε αυτό που σας είπε ο λαός (αφού πρώτα του είπατε τι να σας πει);;;
Μήπως, λέω μήπως, όταν είπατε "Ψηφίστε μας για να ακυρώσουμε το μνημόνιο με νόμο την πρώτη μέρα" αυτό που θα έπρεπε να είχατε πει ήταν "Το παλιό μνημόνιο έχει μία δόση 7,2 δις που είναι να δοθεί τον Μάρτιο γιατί την χρειαζόμαστε, αλλά, ψηφίστε μας για να ακυρώσουμε το μνημόνιο με νόμο την πρώτη μέρα, αν μας το επιτρέψουν χωρίς να μας αναγκάσουν να βγούμε από το Ευρώ, και, να αρνηθούμε την δόση που χρειαζόμαστε".




υγ. Όταν λες ότι "δεν είναι ακριβώς έτσι", τι ακριβώς εννοείς;  Πως ακριβώς είναι; Και, εξήγησέ μου, σε παρακαλώ, αυτό που λες είναι ότι ο Ντεϊσελμπλούμ κάνει λάθος, ή τον αποκαλείς ψεύτη; Πως θέλεις να το εκλάβει; ερασιτέχνη πολιτικέ της δεκάρας;














10 σχόλια:

  1. Σήμερα χρωστάμε 330 δις. Αθροiσε και 70 τόκους, ίσον 400/50 έτη = 8 δις ετησίως.
    Μπορούμε να πληρώνουμε 8 δις (που είναι εύκολο για εμάς αν εφαρμόσουμε ρεφορμσ) για τα επόμενα 50 χρόνια.
    Αυτό διευκολύνει εμάς, αλλά ασφαλίζει και τους πιστωτές, που έτσι είναι πιο σίγουροι.

    Δeν γίνεται όμως. Γιατί;
    Διότι πιθανολογούμε ότι η Γερμανία θέλει να μας τιμωρήσει και πρέπει εφέτος να καταβάλουμε 22,5 δις, που δεν τα έχουμε.

    Ο Τσίπρας την πάτησε, γιατί το παιχνίδι έπρεπε να παιχτεί σκληρά, ως εξής:
    Στο Eurogroup:
    Σήμερα είναι Τετάρτη και έχω δώσει εντολή στον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος την Δευτέρα να μεταπηδήσω το νόμισμά μου στην δραχμή (εννοείται ότι ο Στουρνάρας θα έκανε διαρροές και πιθανόν να έκλεινε για μια μέρα τα ATMs).
    Σας ευχαριστώ για την συνεργασία και σας ενημερώνω ότι τώρα που τα έκανα λίμπα, φυσικά και δεν θα πληρώσω φράγκο από τα 330 δις που σας χρωστώ.
    Πώς; Δεν σας αρέσει; Είμαι αναξιόπιστος; Τί μου λέτε... τί μου λέτε...
    Αααααααα… έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο; Εγώ αποφάσισα να φύγω στη δραχμή, αλλά αν αυτό που μου προτείνετε είναι συμφερότερο να το συζητήσω. Γιατί σχεδιάζω να κάνω συγκεκριμένα:
    α...
    β...
    γ...
    δ...

    Έτσι γίνεται η μπλόφα. Με πρόταση για το plan A και έτοιμο το πλαν Β.

    Αντ' αυτο'υ αυτοπαγιδευτήκαμε στα μνημόνια-γέφυρα, τροϊκα-θεσμοί. Και τώρα χορεύουμε στον σκοπό των Γερμανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι έπρεπε να είχε γίνει, και το 2010. Το σχόλιό σου έπρεπε να είναι η ανακοίνωση από το Καστελόριζο. Από τότε είχε γράψει ότι να μας κρατήσουν αν θέλουν. Όχι επειδή παρακαλάμε. Και τώρα μπορούσε να είχε γίνει έτσι. Αυτός είναι ο τρόπος. Αλλά αντί να κάνουν αυτό που γράφεις, ή αντί τουλάχιστον να παρακαλέσουνε πάλι, πήγανε να τους κάνουνε μαθήματα ανθρωπιστικής κρίσης και οικονομίας (Το σχέδιο "F")

      Ακριβώς όπως τα λες αγαπητέ μου spacefreak.

      Εγώ θά 'θελα να ξέρω πως είναι δυνατόν κάπου 705 να υποστηρίζουν αυτό το απίστευτο φιάσκο και α είναι ευχαριστημένοι... στο παράλληλο σύμπαν τους. Και φοβάμαι αν μια μέρα πάρουν χαμπάρι τι πάθανε, το αν, και πως, θα "γυρίσουνε", κι αν μετά ψηφίσουνε ΧΑ μια και δεν τους βγήκε ο Τσίπρας...

      Τα σενάρια για το μέλλον είναι λίγο θλιβερά...

      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
  2. Μερικά λαθάκια εδώ:

    1. Στα α, β, γ, δ, είναι όλη η ουσία, αλλά αυτά η Ελληνική κοινωνία δεν θα θέλει, αντιθέτως θέλει αποφάσεις τύπου ΔΕΗ, ΕΡΤ, κλπ.
    2. Στα δικά μας Plan A, B, C....., υπάρχουν πιο άρτια (πιστεύω) αντίστοιχα Plans κι από την άλλη πλευρά, δεν είμαστε μόνο εμείς οι μάγκες
    3. Παίζοντας με μπλόφες κινδυνεύεις να πέσεις μέσα στην δική σου την παγίδα πριν το καταλάβεις, πανεύκολο.
    4. Μια καταστροφή είναι πρωτίστως ελληνική και δευτερευόντως διεθνής, στο κάτω κάτω η ΕΚΤ κόβει ευρώ κι εμείς πληθωριστικές δραχμές (οι γνώστες περί τα οικονομικών καταλαβαίνουν τι εννοώ). Επίσης, μια εντελώς αναξιόπιστη χώρα όπως θα είναι η Ελλάδα, εάν αποφασίσει μονομερώς στάση πληρωμών στους πιστωτές της θα είναι μια χώρα-παρίας του διεθνούς συστήματος, ο νοών νοείτω.
    5. Πολλοί κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι η επιστροφή στη δραχμή είναι μια κάποια λύση κι ότι το επάρατο ευρώ μας έστειλε στα τάρταρα. Μια κοινωνία που δεν παράγει, είτε έχει ευρώ, είτε έχει δραχμές, είτε την Ιτιά την λουλουδιασμένη για νόμισμα είναι καταδικασμένη. Ο παραγωγικός ιστός της χώρας έχει καταστραφεί κι αυτό δεν το προξένησε το ευρώ, ίσως να το διευκόλυνε. Αγαθά με προστιθέμενη αξία μπορούν να σταθούν και με σκληρό νόμισμα, τις εισαγωγές όμως συσκευασμένου ελαιολάδου ακόμα κι από την Γερμανία, δεν μπορούν να τις υποστηρίξουν ούτε οι κατοχικές δραχμές.
    Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η νοοτροπία. Είτε μας χαρίσουν τα τόσα δις που χρωστάμε, είτε μας δώσουν κι άλλα τόσα για πανωπροίκι, εμείς θα τα διπλασιάσουμε σε χρέη σε χρόνο dt, καθώς δεν είναι το πρόβλημα της Ελλάδας η έλλειψη ανταγωνιστικότητας λόγω σκληρού νομίσματος, ούτε τα Μνημόνια, ούτε ο Σοίμπλε, ούτε η Μέρκελ, είναι η αντιπαραγωγική και ωφελιμιστική νοοτροπία μας και η όλο και περισσότερο διογκούμενη αναξιοπιστία μας.
    Την «ανθρωπιστική κρίση», την έχουμε δημιουργήσει εμείς με τα χεράκια μας, δεν μπορώ να κατανοήσω πως δίνονται «τροφεία» στην ΔΕΗ όταν λείπουν γάζες από τα νοσοκομεία. Δεν νομίζω να φταίει ο Σόιμπλε και για αυτό.
    Όσο αυτή η χώρα αρνείται να συμπορευτεί με τον "έξω κόσμο", θα παράγει μόνο χρεοκοπία και τίποτε άλλο.
    Η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση κι όχι απαραιτήτως με όρους οικονομικούς, τα μυαλά υπάρχουν, είμαστε όμως έτοιμοι για ρίξεις; Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος.

    Τα σενάρια για το μέλλον δεν είναι λίγο θλιβερά Δημήτρη, είναι πολύ θλιβερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζων!

      1. Σίγουρα έτσι είναι ως προς τις προτιμήσεις του λαού... και δεν βοηθά καθόλου. Μάλιστα, είναι νομίζω η ρίζα του κακού.

      2. Μεταξύ αρτίων και πιο αρτίων, αν τα μεν είναι δικά μας και τα άλλα των άλλων, σε έναν τέλειο κόσμο θα τα παντρεύαμε, σε έναν ρεαλιστικό κόσμο θα κάναμε τα δικά μας, αλλά στον κόσμο που χτίσαμε εδώ πέρα καταφέραμε να κάνουμε μόνο των άλλων...

      3. Το μυστικό της μπλόφας είναι να είναι κανείς προετοιμασμένος και έτοιμος να χάσει και να προχωρήσει έτσι.

      4. Αυτό μας επιστρέφει στο νούμερο 1, above, και στο ότι ο ...περήφανος λαός θέλει και δραχμή για να ...τιμωρήσει την Ευρώπη.

      5. Απόλυτα σωστός, και λίγο-πολύ αυτά που έλεγα κι εγώ στο 85% των εντυπώσεων που επικοινωνούσα. Εγώ έλεγα πάντα να επιστρέψουμε στην δραχμή, όχι γιατί θα ήμασταν καλύτερα, ή για να έχουμε ...αξιοπρέπεια κλπ. Το έλεγα γιατί στο Ευρώ μακρόπνοα δεν είναι δυνατόν να μείνουμε ακριβώς για τους λόγους που αναλύεις στο #5. Η δική μου άποψη ήταν, θα γίνει που θα γίνει, ας το κάνουμε μια ώρα αρχύτερα να τελειώνουμε με τις φαντασιώσεις, και ας γεννηθεί κάτι, αν μπορεί, από τις στάχτες.

      Τα σενάρια που έρχονται χρειάζονται Ίγκμαρ Μπέργκμαν, αλλά έχει πεθάνει ο άνθρωπος...

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με κάθε λέξη του Τζων Μπόη ...και δυστυχώς είμαι κι εγώ πολύ απαισιοδοξη. Εδώ και ένα μήνα περιμένω να διαψευστώ. Αντί αυτού επιβεβαιώνομαι.
      Κάτι που δεν με χαροποιεί καθόλου.

      Διαγραφή
    3. Πολύ φοβάμαι ότι μάλλον θα συνεχίσεις να επιβεβαιώνεσαι Scarlett...

      Διαγραφή
  3. Oμορφαίνει η ματιά...

    Είναι ωραία η θέα της συννεφοσκεπασμένης θάλασσας.
    Η ηρεμία και η ομορφιά της κατευνάζει τις σκέψεις.
    Τα χρώματά της, ίδια με τον ουρανό. Γαλαζογκρί.
    Κάθεσαι δίπλα της και κοιτάς αμίλητος αυτή την φορά.
    Το βλέμμα σου στον ορίζοντα χάνεται καθώς ψάχνει το τέλος της.
    Μα το τέλος δεν υπάρχει, γίνεται ένα με τον ουρανό.
    Κάθεσαι δίπλα της και μια σκέψη περνά απ'τον νού...
    ...να ρίξεις το καραβάκι μέσα.
    Εκείνο που σου είχε φτιάξει κάποτε.
    Να μπείς κι εσύ μαζί... χωρίς μηχανή, χωρίς κουπιά... μόνο με το αεράκι.
    Να πάς όπου σε παέι. Με μια ελπίδα, μ'ένα όνειρο.
    Να την συναντήσεις σε κάποιο κύμα πάνω.
    Με την αλμύρα να σκεπάζει το κορμί της, και υπόκλιση να κάνουν τα πλάσματα του βυθού στην όψη της...
    ...να ρίξεις το καραβάκι μέσα.
    Εκείνο το χάρτινο.
    Να πάς όπου η καρδιά σου λαχταρά...
    ... και να σταλάζει ο ουρανός.

    Eτσι κόντρα στα προβλήματα μας παραθέτω το παραπάνω κείμενο.

    καλή σας μέρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όμορφη η ματιά που δίνεις, Ποσειδών, και αν με έχεις διαβάσει αρκετά θα ξέρεις ότι πρώτος εγώ θα έμπαινα σ' αυτό το καραβάκι... (ίσως με πανί κι ένα τιμόνι, να βοηθήσω τον άνεμο και τα ρευματα)... Αλλά ένας ολόκληρος λαός μέσα στο καραβάκι, σε μιά θάλασσα που μαίνεται, με θηρία όπως εκείνα που ζωγράφιζαν στους μεσαιωνικούς χάρτες...

      Είναι ένα κείμενο δυνατό και όμορφο, και ειρηνικό... για έναν άνθρωπο. Ίσως αν ο κάθε άνθρωπος του λαού μας έβρισκε αυτό το κείμενο μέσα του να μπορούσαν όλοι να ενώσουν όλα τα θετικά που βγάζει για τον καθένα, και να χαράξουν μια πορεία κοινή. Το κλειδί για μένα λειτουργεί όταν η ποίηση και η απόφαση χτίζεται πάνω σε βράχους αλήθειας, δηλαδή αληθινής πληροφόρησης και παιδείας... Και με τρομάζει όταν δεν βλέπω αλήθεια στα θεμέλια, γιατί τότε το όνειρο οδηγεί έναν ολόκληρο λαό σ' ένα άγνωστο χωρίς πυξίδα... Μόνος μου, υπεύθυνος μόνο για τον εαυτό μου, μπήκα στο καραβάκι κάθε μέρα της εβδομάδας και δύο φορές την Κυριακή...

      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  4. Ναι! έτσι ομορφαίνει η ματιά μας όταν ξεμακραίνουμε απ' την πόλη των προβλημάτων...

    Όμορφα ποιητικά λογάκια ... εμπνέει η θάλασσα και ο ορίζοντάς της..., αγαπητέ Thinks !

    Καλημέρα και καλή Εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...καλή σου μέρα Ποσειδώνα...
      Όταν χάνει ένας άνθρωπος την ομορφιά, δεν έχει πια τίποτα.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.