Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ανυπομονώ...











Δεν ξέρω για σας, παιδιά, αλλά εγώ έχω αρχίσει να ανυπομονώ...

  • Πότε θα διαγραφεί το μισό χρέος;
  • Πότε θα περάσουν νόμο που να καταργεί την τρόικα (τους τρεις θεσμούς που μας δάνεισαν λεφτά);
  • Πότε θα καταργηθεί το μνημόνιο (οι όροι με τους οποίους μας δάνεισαν τα λεφτά);
  • Πότε θα επαναδημιουργηθεί η ΕΡΤ ακριβώς όπως ήτανε;
  • Πότε θα προσληφθούν όλοι οι απολυμένοι (και οι 40 καθαρίστριες);
  • Πότε θα ανέβει ο ελάχιστος μισθός;
  • Πότε θα αλλάξει η λειτουργία της Παιδείας;
  • Πότε θα σταματήσει η πώληση του λιμανιού του Πειραιά;
  • Πότε θα σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις;
  • Πότε θα πάρουμε τις κατοχικές αποζημειώσεις;
  • Πότε θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται οι Ευρωπαίοι μαζί μας; Εμείς διαπραγματευόμαστε 6 βδομάδες κι' εκείνοι τίποτα!


Αγαπημένο μου πρόσωπο μου είπε ότι είδε στον δρόμο τον γείτονα, τον σύντροφο Γιάνη, και ο Γιάννης είπε ότι όλα πάνε καλά. Θα πω την επόμενη φορά να τον ρωτήσει πότε να περιμένουμε ότι θα μπουν όλα αυτά μπροστά.

Ξέρω βέβαια ότι ο σύντροφος Αλέξης δήλωσε πως "Ούτε βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει", αλλά, να... δεν είπε τίποτα για το βήμα μπροστά (του να πραγματοποιηθούν --όλα όσα είχανε εξαγγείλει). Άντε να κάνουμε ένα βήμα... μπρος, πίσω, κάπου. Γιατί, για την ώρα όλα τα βήματα είναι πλάγια αριστερά, μετά πλάγια δεξιά, μετά πάλι πλάγια διαγωνίως προς τα πίσω... εντάξει. Λέμε, ξελέμε, κάνουμε, ξεκάνουμε, ξαναλέμε... Κυρία! Κυρία! ο Βούλφγκανγκ με είπε κεφάλα!

Αυτό που είναι τραγωδία, αυτό που είναι συμφορά λυπητερή και δεν το αντέχω, είναι πως όταν αποδειχθεί πια πέρα οποιασδήποτε αμφιβολίας ότι ούτε ένα από αυτά που λέγανε δεν θα γίνει και ότι την πάθαμε και είμαστε τώρα τρισχειρότερα, τότε, όλοι που τον ψήφισαν δεν θα παραδεχτούν ότι μπούρδες έλεγε και ότι κάνανε λάθος. Θα πούνε ότι οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι και η κατοχή φταίει που δεν δέχτηκαν να μας χαρίσουν δισεκατομμύρια παρ' ότι ήταν η βούληση του Ελληνικού λαού. Όοοοοχι. Θα λένε τι κακός που είναι ο Σόιμπλε και θα μιλάνε για την διεθνή συνομωσία να μας πάρουνε τα πλούτη, αλλά την γκάφα τους και την απαίδευτη ανευθυνότητά τους δεν θα την παραδεχτούνε ποτέ. Εμείς ρε παιθαίνουμε στις Θερμοπύλες και μας χρωστάει ο κόσμος όλος. Εμείς δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Ακόμα πρέπει να μας πληρώνουνε που τους δώσαμε πολιτισμό (και γύρο-πίτα).





Τελικά, δεν υπάρχει η παραμικρή διαφορά μεταξύ του τι μπορούσε να κάνει η ΝΔΣΟΚ και τι μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη διαφορά ήταν ότι η ΝΔΣΟΚ δεν έλεγε κάθε ώρα της ημέρας τι τους λέγανε οι Ευρωπαίοι, και ο ΣΥΡΙΖΑ τα λέει. Για σκεφτείτε το λιγουλάκι ψύχραιμα και πείτε μου με ποιές συνθήκες από τις δύο είχαμε την περισσότερη αξιοπρέπεια; 










4 σχόλια:

  1. Περιμενε λιγο ακομα
    Μην εισαι τοσο ανυπομονος
    Οταν θα ανατείλει ο ηλιος αναποδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τικ-τοκ-τικ-τοκ...
      να περιμένω πρόθυμα...
      αλλά θα με πιάσει τικ στο τέλος :-(

      Διαγραφή
  2. Δημήτρη μην βιάζεσαι!
    Έχουμε τόσα άλλα σοβαρά θέματα να λύσουμε όπως...... έκανε άσεμνη χειρονομία ο Βαρουφάκης πρός την Γερμανία η απλώς έδειξε στους παρευρισκομένους μια μύγα που έχεσε (με το συμπάθειο που θα έλεγε και η θεία μου από την Κρήτη) το ταβάνι;
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σηκώνει πασατέμπο η υπόθεση xristin μου!
      Μόνο μη και στο τέλος βγει ότι ο κόσμος τελικά ήταν η μύγα που έδειχνε ο υπουργός οικονομικών...!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.