Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Λίστες





Οι πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με τις επτά μεταρρυθμίσεις συνοπτικά είναι:
Η ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του
Δηλαδή: Θα προσλάβουμε κόσμο να σκεφτούνε που και πως άραγε να κάνουμε οικονομία, και πως να δικαιολογήσουν την πρόσληψη και άλλου κόσμου για να κάνει το ίδιο.
Οι βελτιώσεις στον τομέα κατάρτισης προϋπολογισμού οι οποίες θα περιλαμβάνουν τα ανώτατα όρια σε δαπάνες ώστε να ενισχυθεί η τήρηση του Προϋπολογισμού κατά την διάρκεια του έτους.
Δηλαδή: Θα αγοράσουμε καινούργια κομπιούτερ.
Ένα σώμα στελεχωμένο από μη επαγγελματίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής η σύνθεση του οποίου θα ανανεώνεται κάθε λιγότερο από δύο μήνες
Δηλαδή: Θα προσλαμβάνουμε φοροεισπράκτορες κάθε 5-6 εβδομάδες.
Η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Δηλαδή: Θα διαφημίζουμε ένα καινούργιο δώρο την εβδομάδα, που θα παίρνει όποιος πληρώνει καμιά δεκάρα από τα χρέη τα οποία η εφορία αυταπάγγελτα εφηύρε με νόμους που αλλάζανε κάθε καινούργιο φεγγάρι...
Η εκμετάλλευση του τομέα διαδικτυακών τυχερών παιγνίων για την είσπραξη Δημοσίων Εσόδων
Δηλαδή: Θα μετονομάσουμε το Υπουργείο Οικονομικών σε Υπουργείο Καζίνο, και θα τα παίρνουμε από τους παπατζήδες και τους τζογαδόρους.
Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας του δημοσίου και βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος
Δηλαδή: Θα αλλάξουμε την δομή του κράτους, την λειτουργία και τα συστήματα του κράτους, την εργασιακή παιδεία του Έλληνα, την σχέση του Έλληνα με το κράτος του, και θα πείσουμε ιδιωτικές επιχειρήσεις να ρίξουν ανύπαρκτο χρήμα σε μία αγορά με φτωχούς και πανικοβλημένους αγοραστές. Και όλα αυτά θα επιτευχθούν, ή τουλάχιστον θα φυτευτούν και θα βγάλουν τα πρώτα μπουμπούκια μέσα σε 100 μέρες...
Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Δηλαδή: Θα προσλάβουμε κόσμο και θα δώσουμε στον καθένα από ένα τρίμετρο από το Πράκτικερ, και θα τους στείλουμε να μετρήσουνε πόσο απέχει από την πλατεία  Συντάγματος η κάθε χώρα της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής όπου υπάρχει ανθρωπιστική κρίση.


Τα παραπάνω μέτρα θα αποδείξουν στο Eurogroup το που και πως θα βρούμε λεφτά να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας.


Ιδού και η λίστα μ' άλλα λόγια, ν' αγαπιόμαστε: 





Και ερωτώ... ο αφελής, εγώ:
Για κάποιον λόγο, μας αρέσει, σε μερικούς, πολύ, να παραλληλίζουμε το σήμερα και να ταυτίζουμε τον εαυτό μας και το λαό και κοινωνία της σύγχρονής Ελλάδας με την Αρχαία Ελλάδα.

Δηλαδή, όταν λέμε αρχαία Ελλάδα, θυμόμαστε μόνο:

  • Τον Όμηρο,
  • Τον Λεωνίδα και τους 300, και τις μάχες όπου νικήθηκαν οι Πέρσες,
  • Την Αθηναϊκή Δημοκρατία και το σύνολο του έργου του πνεύματος, με ιδιαίτερη έμφαση από έκτο έως τέταρτο αιώνα προ κοινής εποχής.
  • Μιά περίοδο 20-30 ετών δύο βασιλέων των Μακεδόνων, Φίλιππο και Αλέξανδρο.
  • Τις επιστήμες που άνθισαν από την ακτή της Ιωνίας έως την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.


Και παραλείπουμε εντελώς την Αθηναϊκή εφεύρεση της αποικιοκρατίας και της ομοσπονδίας, τον θησαυρό της Δήλου, και τα περίπου 2.000 χρόνια και γεγονότα, ανακατατάξεις, κοινωνικά και κοινωνιολογικά γεγονότα και πορεία μεταξύ του τρίτου αιώνα προ κοινής εποχής και του 1821, περίοδο από την οποία αναφέρουμε μόνο το γεγονός ότι λόγω Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ("Τουρκοκρατία") ο λαός ο οποίος εξελίχθηκε σε σύγχρονους Έλληνες δεν πέρασε από Αναγέννηση και Διαφωτισμό. Αυτοαποκαλούνται όμως "Ρωμιοί" που σημαίνει "Πολίτες της (Ανατολικής) Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας".

Σαν να συνάπτουμε "Δάνειο-Γέφυρα" περνάμε πάνω από τα 2.000 χρόνια, αγνοώντας τα, και δανειζόμαστε άμεση σχέση με τους προ 2.000 ετών κατοίκους της γεωγραφικής περιοχής αυτής.

Και κάνουμε παραλληλισμούς και χρησιμοποιούμε νοητές μεταφορές...

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι Πέρσες είναι οι Γερμανοί, ο Λεωνίδας είναι ο Τσίπρας, και ο Εφιάλτης είναι ο Σαμαράς.

Θα μπορούσε κάποιος άλλος να πει ότι οι Πέρσες είναι ο αιώνιος Δαίμονας Αυτοκαταστροφής του κατοίκου των Νοτίων Βαλκανίων και ο Εφιάλτης είναι ο Τσίπρας...

Τι ακράδαντα αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν άραγε για να αποδείξουν ή να καταρρίψουν την μία άποψη ή την άλλη;






Την "θηλιά" άλλοι, κακοί άνθρωποι μας την βάζουν.
Εμείς οι καημένοι, ήμαστε θύματα εκείνων που επιβουλεύονται τα πάχη μας και τα κάλη μας.












5 σχόλια:

  1. Πολύ εύστοχες παρατηρήσεις για την διαπραγμάτευση και την κρίση:


    http://www.brooklynrail.org/2015/03/field-notes/if-syriza-is-the-answer-then-the-question-was-wrong

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά καλογραμμένο σκεπτικό.

      (χωρίς να μπορώ να κατεδαφίσω την λογική του ότι οι παραγωγοί χρειάζονται τους υπαλλήλους τους και εργατικό προσωπικό όχι μόνο για την πλευρά της παραγωγής αλλά και της κατανάλωσης --η απαλλοτρίωση της ζήτησης δεν είναι βήμα που θα έπαιρνε οποιοσδήποτε ορθολογικός προμηθευτής)

      Ένα σκηνικό που απουσίαζε σε βάθος από το άρθρο ήταν η ανάλυση του πως οι ενδοσυριζικές δυνάμεις πιθανόν να ευνουχίσουν την δυναμική της κυβέρνησης, εφ' όσον θα παραμείνουν προσκολλημένες στην φαντασίωση των αρχικών υποσχέσεων.

      Διαγραφή
  2. Με έναυσμα την ανέντιμη στάση του ευρωπαϊκού ιερατείου και καύσιμο τους ευσεβείς πόθους ορισμένων, έχει ανάψει πάλι η φωτιά της συζήτησης για επιστροφή της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα. Οι λόγοι αυτής της επιμονής είναι, κατά το μάλλον ή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα, κατά την γνώμη μου, η επιστροφή της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα δεν είναι "συζήτηση" που ανάβει και σβήνει, αλλά είναι κάτι το εντελώς αναπόφευκτο. Όσο καθυστερούμε τόσο μεγαλκύτερη θα είναι η καταστροφή. Το λέω 4-5 χρόνια τώρα.

      Τι εννοείς με "ανέντιμη στάση"; Το ότι δεν στάθηκαν κλαρίνο στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις τους είπε ότι ο Ελλνικός λαός αποφάσισε να διαγράψει το υπολοιπόμενο μισό χρέος και να τον αφήσουν ήσυχο να πληρώνει ότι νομίζει ότι μπορεί, όταν νομίζει ότι μπορεί;

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.