Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Θεσμοί





Δεν νομίζω να φταίει ο Τσίπρας, ή ο Βαρουφάκης, που μετονόμασαν την τρόικα θεσμούς. Αυτό είχε ανάγκη ο Ελληνικός λαός με την ψυχοσύνθεση του και το απύθμενο βάθος της σοφίας του, αυτό και κάνανε. Ο Ελληνικός λαός αποφάσισε να καταργήσει την τρόικα και να την λέει, από δω και πέρα, θεσμούς.

Καλώς ήρθανε λοιπόν οι θεσμοί, για άλλη μία νίκη του πόπολου.

Γιάνης Βαρουφάκης: "η Τρόικα με τη μορφή που τη γνωρίζαμε έχει τελειώσει" (έβαλε τα ρούχα της αλλιώς)
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: "εάν η Ελλάδα θέλει να συνομιλήσει με τους θεσμούς μπορεί να το κάνει. Δεν θα τους λέμε πλέον Τρόικα, αλλά στην πραγματικότητα είναι Τρόικα"

Σε καναδυό χρόνια (ή μήνες) θα μας χτυπήσουν και οι θεσμοί στην αξιοπρέπεια και θα βρούμε καινούργια ελπίδα ονομάζοντάς τους κάτι άλλο.





Αλλάζουμε επίπεδο!!!
Πριν τις εκλογές, η διαπραγμάτευση ήταν ασύμμετρη αλλά είχαμε τον τσαμπουκά με το μέρος μας.
Αφού πέσατε σε τοίχο, τώρα η διαπραγμάτευση είναι ασύμμετρη, τελεία, παύλα;
Και ο τσαμπουκάς αξιοπρέπειας που ψήφισε ο κόσμος τι απέγινε;

Πήραμε πράσινο φως και δύο μούντζες;
(Τέρμα οι μαλακίες ότι δεν θα ξαναμιλούσαμε με την τρόικα)
Αυτό με γεμίζει Ελπίδα, Αξιοπρέπεια και Εθνική Υπερηφάνεια!
(σαν Αμερικανό υπήκοο που δεν θέλει να δει το δολάριο να ανεβαίνει. Σαν Έλληνα, άστα-βράστα)



***





Δηλαδή!
Όσοι κατάφεραν να μπουν σε βάρκα, να επιστρέψουν πάραυτα στον Τιτανικό, οικειοθελώς.

Μεταξύ άλλων, ο κος Φλαμπoυράρης πρότεινε ότι το οικόπεδο του αεροδρομίου και των Ολυμπιακών στο Ελληνικό,
τελικά θα το δώσουμε αντιπαροχή 50-50.
(φίφτι-φίφτι, που λένε)


***





Κι εγώ το ίδιο κε Γκίκα μου. Πολύ, πολύ περισσότερα έφερα παρά έβγαλα.
Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει κανέναν, γιατί ως λεπτομέρεια χαλάει την απλουστευτική κορώνα του λαού.
Αν ανοίξει ο λαός τα μάτια του, πως θα δικαιώσει τους αγώνες του;


***





Ευφυέστατο κόλπο!
Τώρα, για να αποδείξουνε όλοι ότι δεν τα φάγανε μαζί με τον Πάγκαλο,
θα τρέξουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ!


***





Δεν θέλω ηττοπάθειες!
Όλα όσα υποσχεθήκατε θα τα κάνετε! Όλα! Πίστευέ το και λέγε το στον καθρέφτη!
Δες πόσα καταφέρατε μέχρι σήμερα: Ο Πάγκαλος φερ' ειπείν δεν έχει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ!!!
Και αντί να μιλάμε με τρόικα στην Αθήνα, θα μιλάμε με θεσμούς και στην Αθήνα και στις Βρυξέλες!
Και τα μνημονιά μας θα τα γράφουμε εμείς, σαν καλόγερος που αυτομαστιγώνεται!


***




α, μπράβο!
Happy times Are Here Again!
Έμπαινε Αλέξη! Πάλι θα φάμε αδερφέ!


***





Πως είναι δυνατόν να το "αρνήθηκαν";
Εγώ νόμιζα ότι ο Τσίπρας είχε ανακοινώσει πως δεν θα υπάρχει πιά, το θέλουνε-δεν-το-θέλουνε...
Ποιοί δηλαδή δεν το αρνήθηκαν και το πήρανε;;;


***





Θα λέγεται:
Son of Kallikratis
ή: Kallikratis II, Where Morons Dare.


***





Θέλανε να το κάνουνε 21 Απριλίου,
αλλά το αποφύγανε για να μην επιδράσει δυσμενώς σε εντυπώσεις
που θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο προκατάληψης κατά των κατηγορουμένων.
Επίσης, η 21η πέφτει Τρίτη, και δεν ξέρανε τι να κάνουνε με την Δευτέρα.
Την Κυριακή πάντως, δεν θα σερβίρουν φασολάδα στον Κορυδαλό,
σκεπτόμενοι την ατμόσφαιρα της δίκης την Δευτέρα.


***







Από 'δώ και πέρα να χρηματίζονται μόνο από τις Bosch, Porsche, και Mercedes


***







Η σύσκεψη ξεκίνησε με προβολή του έργου Οι Μάγισσες του Σάλεμ.


***







Της προβολής θα προηγηθεί πρόγραμμα κινουμένων σχεδίων.


***







Ψιθυριστά όμως, μην το ακούσουν οι θεσμοί και ξαναστείλουνε την τρόικα,
να πει στα παιδάκια, ή δραχμή, ή νιξ φαΐ.


***

















Γενικό νόημα, να σας χαρώ:
Μας δουλεύουνε, γιατί τα θέλει ο πισινός μας,
κι' εμείς τα χάβουμε
(από τον πισινό)

...ή μπορεί να μην είναι έτσι και απλά να αυτοδουλεύονται μόνοι τους...














Εν τω μεταξύ, πέρα εκεί που βρέχει...














4 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι η πελατειακότητα, όχι η αντιμνημονιακότητα. Ότι το πολιτικό σύστημα εν Ελλάδι, προστατεύει με νύχια και με δόντια την χειρότερη και ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΗ νέο-ελληνική κάστα επί ελληνικού εδάφους. Αυτήν δηλαδή που κάνει -μικρό ή μεγάλο- πλιάτσικο και που θα συνεχίσει να το κάνει. Και μην ακούω ότι όλους μας ενώνει η κοινή πατρίδα. ΔΕΝ είμαστε όλοι οι Έλληνες ίδιοι και ούτε αξίζαμε κοινή μοίρα οι εσαώς «βολεμένοι»(το 75%) με αυτούς που ενσυνείδητα παρέμεναν «στην απέξω» (το 15%). Η συντριπτική πλειοψηφία του «σοφού» λαού είναι απολύτως ΕΝΟΧΗ επ’ αυτού, ακόμα και μεγάλο τμήμα αυτών που θεωρούνται «μη προνομιούχοι». Ποτέ δεν διαμορφώθηκε λαϊκό αίτημα στη χώρα των (β)ρωμηών για δημιουργία σύγχρονου κράτους. Και κυρίως όταν προσπάθησε να διατυπωθεί, από μια μορφωμένη ελίτ είναι αλήθεια, πολεμήθηκε άγρια.

    Game over λοιπόν, αναβοσβήνουν οι φωτεινές πινακίδες, αλλά δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Δεν υπάρχει η ελάχιστη αίσθηση ότι ακολουθείται κάποιο στοιχειώδες σχέδιο. Μας το σπηκάρισε ο Ντράγκι το στόρυ, το επαναλαμβάνουν οι εταίροι… σφίγγουν οι στρόφιγγες της ρευστότητας, όσο αρνούμαστε να λειτουργήσουμε υπό τους κοινά αποδεκτούς κανόνες της ευρωζώνης. Και αν συνεχιστεί αυτή η τακτική πάμε ολοταχώς για φούντο.

    Το ειρωνικό είναι ότι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ζωή και τα νούμερα δείχνουν πως αυτοί που εγκαλούμε ως «νεοφιλελεύθεροι», έχουν λιγότερη φτώχεια από μας, όπως ΚΑΙ μικρότερες ανισότητες. Και συμμαζεμένα «μαγαζιά». Και όσο μεγάλος κόλαφος κι αν είναι το Grexit, όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, η Γερμανία θα εξακολουθήσει να παράγει Λέοπαρντ, αξονικούς τομογράφους, μερσεντές και φάρμακα… Εμείς τί;

    Βεβαίως επί του ηθικού θέματος, καμία αντίρρηση. Δεν μπορούν να μας κουνάνε το δάκτυλο οι προστάτες των Χριστοφοράκηδων! Δυστυχώς, ο καθένας ταμπουρωμένος πίσω από την εθνική του ιδεοληψία, Γερμανοί και Έλληνες, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Για αυτό η Ευρωπαϊκή και κυρίως, η Ελληνική κρίση, δεν αντιμετωπίζονται ορθολογικά. Το γραφειοκρατικό μοντέλο της Ε.Ε., απέτυχε να μοιράσει στο παρελθόν αποτελεσματικά τα κοινοτικά κονδύλια , και η ΕΚΤ να ελέγξει το σκληρό Ευρώ, που διαχέονταν ακατασχέτως και χωρίς όρια από τις τράπεζες, σε πολίτες και χώρες, κυρίως του Νότου. Εμείς ως κουτοπόνηρα λαμόγια, με τη βοήθεια των πολιτικών, διασπαθίσαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε και δανειστήκαμε στο έπακρο. 'Ολοι μαζί φτιάξαμε ένα «ευρωπαϊκό νομισματικό θαύμα» που στηριζόταν σε «πήλινα πόδια». Γερμανοί, λοιπές πλεονασματικές δυνάμεις και ΕΚΤ, είτε έκαναν το κορόιδο καθώς όλη αυτή η ρευστότητα γίνοταν κατανάλωση που μεγένθυνε την οικονομία τους και αύξανε τα πλεονάσματά τους, είτε απλά δε πήραν χαμπάρι τι παίζοταν πίσω από τη φούσκα της ευμάρειας. Ό,τι και να συνέβη και οι δύο πλευρές φέρουν τεράστια ευθύνη. Τώρα ο ένας κουνάει το δάχτυλο στον άλλο, λαϊκίζοντας και ηθικολογώντας. Οι πολιτικοί και των δύο πλευρών, ευθύνονται για αυτά τα οικονομικά εγκλήματα. Οι Έλληνες αποκρύπτουν επιμελώς την αλήθεια από τους ευατούς τους, αρνούμενοι τη ζοφερή πραγματικότητα. Οι Γερμανοί εκμεταλλεύονται την ισχύ τους, για να κρύψουν από τους υπόλοιπους τις δικές τους ευθύνες, εφαρμόζοντας το περίφημο ''Ισχύς και Δίκαιο''. Σε αυτή τη διαμάχη παρασύρονται οι ευρωπαϊκοί λαοί (σαν οχλοπολτός), καταστρέφοντας ότι απομένει από το όνειρο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αν θέλουμε να βγούμε από τη κρίση, οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως χρεοκόπησαν. Να ζήσουν για δυο/τρείς μάλλον δεκαετίες λιτό βίο ή να στρώσουν το κώλο τους και να δουλέψουν έξυπνα και παραγωγικά για να ξανακερδίσουν το χαμένο έδαφος και την αξιοπρέπεια τους. Οι Γερμανοί να πάψουν να ηθικολογούν και να κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο. Αν ψάχνουν υπευθύνους, ας τους αναζητήσουν επιπροσθέτως και στους πολιτικούς τους, τις τράπεζές τους ακόμη και τους εαυτούς τους. Τότε ίσως βρούμε, όσο ακόμη είναι καιρός, το θάρρος να βγούμε από τη κρίση, να σώσουμε την Ε.Ε. και τους λαούς μας χωρίς να βυθίσουμε άλλη μια φορά την Ευρώπη στο χάος από σκέτη γερμανική ή ελληνική ή οποιουδήποτε ''χοντροκεφαλιά''. Άλλα μήπως η μοίρα του ανθρώπινου είδους, είναι η μοίρα του ηλιθίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου spacefreak, το πελατειακό κράτος τώρα δικαιώνεται. Όλο αυτό, φαίνεται τώρα πια, να έγινε για να επανέρθουν οι πελάτες και να έρθουν και να προστεθούν και οι καινούργιοι πελάτες που δεν είχαν βίσμα πριν. Αλλά τώρα έχουν. Νομίζουν.

      Η πλήρης άρνηση στο πλήρως φαντασιακό σκηνικό του ρωμαίικου παράλληλου σύμπαντος.

      Ανάμεσα στα ιντερνετικά καζίνο, τους καλωδιωμένους τουρίστες, την ...πάταξη της φοροδιαφυγής, τον οικειοθελή επαναπατρισμό περιουσιών στις τράπεζες του Τιτανικού, και φυσικά το κατοχικό χρέος και αποζημιώσεις τα οποία πριν 50 χρόνια είχαμε υπογράψει ότι συγχωρούμε, τώρα, χαράς ευαγγέλια, θα γίνουμε πλούσιοι και πάλι, όμως... νηστικοί θα κοιμηθούμε, όπως πάντα.

      Όσο για τους κακούς νεοφιλελεύθερους που επιβουλεύονται τα κάλλη μας, μου φαίνεται ότι ο Αίσωπος (για να μην ξεχνάμε και τους αρχαίους ημών προγόνους) κάτι είχε γράψει για ...κρεμαστάρια που δε φτάν' η αλεπού.

      Έχεις δίκιο, και εδώ είναι τα δύσκολα, στο ότι και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο (από διαφορετικές σκοπιές) αλλά και άδικο (από διαφορετικές σκοπιές)... Οι μεν αρνούνται μιά αλήθεια, οι δε είναι αρκετά ισχυροί ώστε να μην τους ενδιαφέρει μιά αλήθεια.

      Για την ώρα οι Έλληνες ως πλειοψηφία πελατών δεν φαινεται να θέλουν να καταλάβουν τι σημαίνει το ότι χρεοκόπησαν και επιμένουν ο μαγαζάτορας και ο προμηθευτής του να συνεχίσουν να τους δίνουν βερεσέ.

      Λένε ότι "δεν έχει σημασία το 99% γιατί είναι το 1% που σκοτώνει". Οπότε, και 1% να ήταν οι ηλίθιοι, εκείνοι θα πάρουν πάντα στο λαιμό τους το 99%. Και φυσικά δεν μιλάμε εδώ για μόνο 1% αλλά για πολύ, πολύ μεγαλύτερο ποσοστό.

      Διαγραφή
  2. ΥΓ. Επειδή τώρα τελευταία, φίλε Δημήτρη, πυροβολάς (ευτυχώς για μας τους αναγνώστες σου) πολλές αναρτήσεις και προκαλείς τον σχολιασμό μας σε όσα ενδιαφέροντα γράφεις, θα έχεις παρατηρήσει ότι αρχικά είχα μια θετική άποψη για τον Σύριζα, προσπαθώντας να δικαιολογήσω τις πράξεις και τα λεγόμενα τους. Σε κάποια τελευταία όμως σχόλιά μου, δείχνω να έχω αλλάξει άποψη και να στέκομαι πολύ πιο κριτικός απέναντι στην συγκυβέρνηση. Προς ξεκαθάρισμα παρεξηγήσεων. Εχω την χείριστη γνώμη και για την απελθούσα κυβέρνηση και για όλες τις μεταπολιτευτικές και ΠΟΤΕ δεν ψήφισα κάποιο κόμμα εξουσίας. Η Αριστερά όμως επικαλέστηκε το «διαφορετικό», από πολιτικούς που δεν βούτηξαν το χέρι τους στο μέλι, οπότε η κριτική μας πρέπει να είναι αμείλικτη. Όπως και η ευθύνη της πολύ μεγαλύτερη από των προηγούμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα θυμάσαι ότι αρχίζοντας με την ανάρτηση "Βγήκε ο Τσίπρας!!!" στις 25 Ιανουαρίου, και εγώ έδινα από εδώ θετική άποψη. Μέχρι τις 15 περίπου Φεβρουαρίου. Ταυτιζόμαστε και στο ότι ούτε εγώ έχω καλύτερη γνώμη από εσένα για τους άλλους. Και συμφωνώ: Η αριστερά είχε πολύ περισσότερη ευθύνη από την συνήθη. Όχι ως "αριστερά" αλλά ως εκείνοι που δεν είχαν εξουσιακό παρελθόν και είχαν αποδώσει εις εαυτούς την ευθύνη να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, έστω και λίγο. Αντ' αυτού, θα ξαναδιορίσουνε το σύμπαν, με μονιμότητα και αρχίσανε το κυνήγι μαγισσών για το ποιός φταίει για την ...παρθενογένεση του "μνημονίου"...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.