Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Διάλειμμα



Η θέα από το παραθυρο του δωματίου...





Διάλειμμα 15 ημερών για το ταξιδάκι μου στο Ντένβερ, στο Κολοράντο, να δω τον πιλότο μου.

Πέμπτη πάω στο Σπολέτο να φάμε με την Μαργαρίτα, και βράδυ φτάνω σε ένα ξενοδοχείο στην Ρώμη, δίπλα στο Φιουμιτσίνο. Παρασκευή πρωί πετάω με την Γιουνάιτεντ, Ρώμη-Ουάσιγκτον, και Ουάσινγκτον-Ντένβερ. Βέβαια όταν πετάς νον-ρεβ, περιμένεις να μπεις μόνο όταν υπάρχουν άδειες θέσεις που δεν έχουν πληρωθεί από κανονικούς επιβάτες. Πρέπει να είσαι ρηλάξ και να κάνεις που και που επαφή με τα μάτια, με το προσωπικό εδάφους στην πύλη. Και να μπεις σε όποια πτήση γίνεται. Η Ρώμη Ουάσινγκτον έχει τώρα 38 άδειες θέσεις οικονομική και 7 πρώτη. Μάλλον πάω για πρώτη. Αλλά οι εσωτερικού είναι ζόρικες με μόνο 10-20 άδειες θέσεις αυτή τη στιγμή. Μπορεί να φτάσω στο Ντένβερ 5 μμ ή και μεσάνυχτα, ανάλογα από ποια πτήση θα είναι "φιλική" προς ένα μπαμπά.

Για επιστροφή δεν έχω κλείσει τίποτα. Ρηλάξ πράμα. Κοιτάμε τα "φορτία" επιβατών από εκεί στην ιστοσελίδα προσωπικού, και αποφασίζουμε 1-2 μέρες πριν φύγω, όποτε φύγω. Αλλά μάλλον θα έχω γυρίσει μέχρι τις 18-20 Μαΐου.

Στο Ντένβερ θα μείνω στο Σέρατον στο δωμάτιο του Κώστα όπου ζήτησε δωμάτιο με δύο ξεχωριστά κρεβάτια. Μόλις έχουμε κέφι θα τον πάω στο Μπάκχορν για την μπριζόλα του. Το Μπάκχορν Εξτσέηντζ στέηκ χάους ιδρύθηκε το 1893 και έχει την άδεια οινοπνευματωδών νούμερο 1 που εκδόθηκε στην Πολιτεία του Κολοράντο. Και τις καλύτερες μπριζόλες.

Μία δωρεάν μπριζόλα (στην προκειμένη περίπτωση πληρωμένη από τον μπαμπά του) για έναν πιλότο που κατάφερε κάτι το καταπληκτικό, είναι παράδοση από την δεκαετία του '40, στο εστιατοριάκι την Πάντσο Μπαρνς (μία από τις πρωτοπόρους γυναίκες πιλότους της Αμερικής), το οποίο βρισκόταν δίπλα στην αεροπορική βάση Άντριους, όπου οι πιλότοι των τεστ δοκίμαζαν καινούργια αεροπλάνα. Εκεί πήρε την δωρεάν μπριζόλα του ο Τσακ Γιέγκερ όταν έσπασε το φράγμα του ήχου το 1947... Και ο Κώστας προσελήφθη στην Γιουνάϊτεντ, νεότερος κατά 4-5 χρόνια από τον επόμενο νεότερο από 12.000 πιλότους, για να πετάει 767-400 Νέα Υόρκη Ευρώπη, και να εργάζεται και για το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού προσλαμβάνοντας και εκπαιδεύοντας πιλότους. Μία μπριζόλα παράδοσης της Πάντσο του αξίζει, και εναπόκειται σε μένα να κρατήσω την παράδοση ζωντανή. Και το Μπάκχορν είναι το πρέπον μέρος.

Φωτογραφίες όταν επιστρέψω! Ή και νωρίτερα, ποιός ξέρει. Πάντως απ' ότι φαίνεται θα έχουμε και φωτογραφίες από εμένα να πετάω 747 σε εξομοιωτή πλήρους κίνησης! Τις επόμενες 15 μέρες, το Κολοράντο και η Γιουνάϊτεντ θα φιλοξενούν όχι μόνο ένα, αλλά δύο θρύλους :-)




υγ. Στις 7/5 έχει συνάντηση των εγγεγραμμένων υποστηρικτών της Χίλαρυ δίπλα στο ξενοδοχείο, στο Ντένβερ. Την χάνω για 36 ώρες :-(




















8 σχόλια:

  1. Καλό ταξίδι, Δημήτρη και καλά να περάσετε!

    Και αναμένουμε φωτογραφίες, που για άλλη μια φορά θα είναι καταπληκτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστούμε αγαπητή μου Scarlett :-) Μόνο την φωτογραφική μηχανή παιρνω και ένα σακκίδιο για τον ώμο! Νεαροί γαρ είμεθα!

      ...αλλά θα επιστρέψω με μεγάλη βαλίτσα αφού επισκεφτώ ένα κατάστημα 16.000 τετραγωνικών μέτρων στο Ντένβερ για προμήθειες...

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Δημήτρη καλό ταξείδι καλή διαμονή και καλή επιστροφή με νέα και φώτο :) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστικό ταξίδι!ΣΤΟΠ
    Ζηλεύω!!!ΣΤΟΠ
    Περιμένουμε φωτό της.......μπριζόλας!ΣΤΟΠ
    Τις φιλούρες μου.ΣΤΟΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρασα υπέροχα! ΣΤΟΠ
      Αναρτήσεις, και μπριζόλα, έπονται, ΣΤΟΠ
      ΣΜΟΥΤΣ! ΣΤΟΠ

      Διαγραφή
  4. περήφανε πατέρα, με μια μπριζόλα θα τη βγάλεις; πάρε στο παιδί ένα αυτοκίνητο!
    καλά να περάσετε και περιμένω τις φωτογραφίες και τα νέα του κώστα εναγωνίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα Κράισλερ Σήμπρινγκ του έδωσα όταν ήταν 17, και στα 19 πήρε ένα Γκραν Τσεροκή. Η μπριζόλα τώρα ήταν πιο πρέπουσα ;-)
      Νέα και φωτογραφίες λίαν συντόμως!
      Φιλιά!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.