Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ελεημοσύνη









Πάντα υπολογίζω αυτά που λέει ο Μανώλης Γλέζος, γιατί είναι από τους λίγους ανθρώπους που σέβομαι στην Ελλάδα, άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι μαζί του.

Συμφωνώ σε αυτό που είπε, ότι "είναι εξευτελιστικό και απαράδεκτο αυτό που γίνεται να προτείνουμε εμείς μέτρα που τίθενται κάτω από τον έλεγχο των δανειστών".

Έχεις δίκιο, Μανώλη. Γι' αυτό οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεχόντουσαν τα μέτρα που πρότειναν και επέβλεπαν οι δανειστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως ήθελε να προτείνει μέτρα η Ελλάδα. Κι έτσι κατεβάσατε την Ελλάδα σε ένα επίπεδο πρακτικής το οποίο εσύ ο ίδιος αποκαλείς "εξευτελιστικό και απαράδεκτο". Είναι επίσης εξευτελιστικό να υποβιβάζουμε την νοημοσύνη μας και να ανεχόμαστε κόμματα που πιστεύουν ότι οι δανειστές θα δεχτούν του όρους που προτείνει το κόμμα. Όπως βλέπεις δεν τους δέχτηκαν τους όρους σας πέντε μήνες, και τώρα αναγκάζεστε εσείς να "προτείνετε" μόνο αυτά που ξέρετε ότι θα δεχτούν, δηλαδή αυτά που θέλουν εκείνοι. Μόνο που τα προτείνετε εσείς. Πολύ αξιοπρεπές, συγχαρητήρια και συγγνώμη για την ελαφριά ειρωνεία.

Ο Μανώλης Γλέζος επίσης ξανάφερε στο προσκήνιο μία ιδέα που προτάθηκε και πριν από λίγες μέρες. Απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό "να στείλουν άμεσα ό,τι ποσό μπορούν για να ξεφύγουμε από την τραπεζική ασφυξία που έχουν επιβάλει οι δανειστές μας". "Αν όλοι δώσουν από 10 έως 100 ευρώ ή όσο παραπάνω μπορούν στους συγγενείς και φίλους τους θα φύγουμε από την άμεση ασφυξία"

Δηλαδή, το ΣΥΡΙΖΑ της ελπίδας και της αξιοπρέπειας θυμήθηκε τους Έλληνες του Εξωτερικού (οι οποίοι δεν μπορούν να ψηφίζουν από το εξωτερικό). Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να έφτασε στον πάτο του βαρελιού ψάχνοντας ελεημοσύνη. Οι Έλληνες του Εξωτερικού νόμιζα ότι θεωρούνται το χειρότερο είδος Έλληνα που άφησε την γλυκιά πατρίδα για να βγάλει λεφτά στην ξενιτιά, και από την φωλιά των τοκογλύφων κριτικάρει τις πρακτικές του αγνού πόπολου μέσα στην  Ελλάδα.

Τώρα μας θυμηθήκατε; Είμαστε πια οι μόνοι από τους οποίους νομίζετε ότι μπορείτε να ζητήσετε ελεημοσύνη;

Όσοι έχουν λεφτά να στείλουν από το εξωτερικό τα έβγαλαν επειδή λειτούργησαν στις κοινωνίες και οικονομίες όπου και τους δόθηκε η ευκαιρία να χτίσουν την ζωή τους. Και το έκαναν, οι περισσότεροι, μαθαίνοντας θέλοντας-δε-θέλοντας να πράττουν νόμιμα, με σωστούς νόμους. Όσοι έχουν λεφτά, έχουν μάθει έναν πράγμα από την ζωή: Ότι το να δίνεις ελεημοσύνη σε έναν μπεκρή ζητιάνο δεν θα τον βοηθήσει αν χρησιμοποιήσει την ελεημοσύνη για να πιεί κι άλλο και να ξαναμεθύσει. Όσοι έχουν λεφτά στο Εξωτερικό θα σου πουν πως πρώτα πρέπει να αλλάξει κάποιος τον τρόπο που ζει, ώστε η οποία βοήθεια να πιάσει τόπο.

Ανοίξτε τα επαγγέλματα, όλα, αναμορφώστε το ασφαλιστικό, επιβάλετε αξιολόγηση στο δημόσιο, μαζέψτε τα συνδικάτα, βάλτε δίκαιη φορολογική νομοθεσία, κόψτε τα πελατειακά, σταματήστε να πιστεύετε ότι τα ξέρετε όλα καλύτερα από όλους και να σας βοηθήσουμε με όλη μας την καρδιά, και με περισσότερα από τα 10-100 Ευρώ που ζητάς. Αν δεν τα κάνετε αυτά, και ένα δολάριο να σας δώσουμε, στράφι θα πάει. Θα το δώσουμε σαν να ανάβουμε κερί στην εκκλησία ενώ θα θέλαμε να το δώσουμε για να αγοράσετε σπόρους να σπείρετε να έχετε να φάτε για πολύ περισσότερο από όσο θα κρατούσαν τα μετρητά.

Μετά από τον τρόπο που είδα να μας φέρνονται, και την ιδέα που έχουν για μάς οι εντός Ελλάδας Έλληνες, χρόνια τώρα, εμείς οι Έλληνες του Εξωτερικού το θεωρούμε γλυκόπικρο να ζητάτε τώρα ελεημοσύνη από εμάς, και το θεωρούμε απογοητευτικό το ότι ψάχνετε για ελεημοσύνη πριν δεχτείτε καν να σκεφτείτε να αλλάξετε το ποιοι είστε εσείς και πως να αλλάξετε τις πρακτικές και πεποιθήσεις που σας κατάντησαν έτσι.

Εγώ, εφτά χρόνια, έχω βοηθήσει την Ελλάδα στέλνοντας όχι ελεημοσύνη αλλά ποσά για φόρους και τόκους, για την κυβέρνηση και τις τράπεζες εισάγοντας από ΗΠΑ σε Ελλάδα συνολικά εξαψήφιο νούμερο. Τι το κάνατε; Τα φάγατε χωρίς αποτέλεσμα (και μιλάω για πραγματικά χρήματα). Τώρα θέλετε να στείλω 10-100 Ευρώ; Που τα θέλετε να τα στείλω κύριε Γλέζο;

Πείτε μου κύριε Μανώλη, τι επίπεδο ανθρώπου θα λάβει τα Ευρώ που θα στείλουμε εμείς οι Έλληνες του Εξωτερικού;












Έτσι, δειγματοληπτικά στην τύχη ας δούμε αυτό το άρθρο που λέει ότι "Ο ιδιοκτήτης της Ryanair λέει στους Έλληνες να σταματήσουν να πίνουν καφέ και να δουλέψουν". Ο 54χρονος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, Michael O’Leary, χαρακτήρισε τους ανθρώπους της κυβέρνηση Τσίπρα ως «τρελούς» και ανέφερε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να διαγραφεί.

Επιπλέον ανέφερε ότι οι Έλληνες πρέπει να σταματήσουν να πίνουν καφέ και να αρχίσουν να δουλεύουν, αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει να βγει από την κρίση απλά με το να δανείζεται δισεκατομμύρια από όλους.

Όπως αναφέρει η Irish Mirror o O’Leary υποστηρίζει ότι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι 52% των νοικοκυριών βασίζονται στις συντάξεις ως βασικό τους εισόδημα, αλλά μόνο 11% των Ελλήνων πληρώνουν φόρους.

Το επίπεδο των ανθρώπων στην Ελλάδα που το διαβάζουν αυτό, φαίνεται από τα σχόλια που κάνουν από κάτω από το άρθρο. Σε αυτούς τους σχολιαστές να στείλουμε τα 10-100 Ευρώ;

Σχόλιο: ακόμα κι εσύ βρε καραγκιόζη που μας προτείνεις να βρούμε δουλειά και να μην καθόμαστε κάνεις ότι μπορείς για να ανεβάσεις την ανεργία..τα αεροπλάνα σου έχουν μόνο πιλότο.δεν πληρώνεις αεροσυνοδούς ούτε υπαλλήλους εδάφους ούτε ,ούτε ούτε...Για αυτό σάλτα και πηδήξου από κανένα αεροπλάνο..καραγκιόζη.
Δημήτρης: Τα αεροπλάνα του έχουν δύο πιλότους όπως όλες οι άλλες εταιρείες, και συνοδούς αέρος και εδάφους. Δεν θα επιτρεπόταν να πετάει χωρίς πλήρες πλήρωμα. Αλλά ποιός ενδιαφέρεται για γεγονότα όταν υπάρχουν τα τσιτάτα...
Σχόλιο: Όταν λες να δουλέψουμε εννοείς να υποχρεώνουμε τους νέους υπαλλήλους μιας επιχείρησης να πληρώνουν απο την τσέπη τους την εκπαίδευση τους στα της εταιρίας παρότι έχουν προσληφθεί , να πληρώνουν απο την τσέπη τους την συμμετοχή στην διαδικασία επιλογής , να χρεώνουμε ακόμη και το μπουκαλάκι το νερό ή το εξτρά σώβρακο που μπορεί να κάνει λίγο βαρύτερη την χειραποσκευή; Κοίτα μάγκα , τοκογλύφοι υπάρχουν πολλοί , εσύ είσαι απο τους λίγους.Μια μέρα θα πέσεις απο εκεί πάνω που βρίσκεσαι και συνήθως όταν πέφτεις από πολύ ψηλά πονάς και περισσότερο. Νόμος της φύσης.
Δημήτρης: Αυτοδημιούργητος έχτισε από το μηδέν μία αεροπορική εταιρεία που είναι μοντέλο ανάπτυξης με τις φθηνότερες τιμές στην αγορά, και οι επιβάτες όπως και οι υπάλληλοι έχουν την επιλογή να πληρώσουν ιδιαίτερα επί πλέον ποσά για να αποκτήσουν την επιλογή τους, έτσι ώστε να μην κινδυνεύει η θέση της ως η καλύτερη και φθηνότερη εταιρεία στην Ευρώπη. Επίσης, "Τοκογλύφος" είναι εκείνος που ζητά υπέρμετρο τόκο για δανεικά. Δεν ταιριάζει στην προκυμμένη περίπτωση η βρισιά.
Σχόλιο: Άντε στο δ... άνθρωπέ μου που ήρθες και στην Ελλάδα για να τα οικονομήσεις. Άντε... Να μην το πω και φανώ βλάσφημος. Αλλά δεν φταίει αυτός. Φταίνε όλοι όσοι ηλίθιοι από μας ταξιδεύουν με τα ελαττωματικά του αεροπλάνα.
Δημήτρης: Ο στόλος Μπόινγκ 737-800 της Ryanair είναι από τους νεότερους και τεχνικά άρτιους στον κόσμο.
Σχόλιο: Κήρυγμα να κάνεις στους χοντροκέφαλους συμπατριώτες σου. Εσείς είχατε εμφύλιο τόσα χρόνια και όχι εμείς. Αν όμως δεν σου αρέσει γιατί ήρθες Ελλάδα για δουλειές? Γιατί μάλλον τα οικονομάς χοντρά, οπότε καλό ειναι να κοιτάς τον εαυτό σου.
Δημήτρης: Οι Ιρλανδοί δεν έχουν ούτε είχαν εμφύλιο ποτέ. Είχαν πόλεμο κατά των Άγγλων αποικιοκρατών, και όταν δημιουργήθηκε η Ιρλανδία έμεινε υπό Βρετανική κυριαρχία η Βόρειος Ιρλανδία όπου ο τρομοκρατικός πόλεμος υφίστατο ανάμεσα σε Ιρλανδούς καθολικούς πατριώτες και Βρετανούς προτεστάντες αποικιοκράτες. Όχι εμφύλιος. Εμφύλιο έχουμε στην Ελλάδα. Λίγη γνώση Ιστορίας δεν βλάπτει...

Στο κάτω-κάτω αγαπητοί μηδενικής νοημοσύνης σχολιαστές του άρθρου για τον Ο'Λήρη, ο Ο'Λήρη είναι αυτοδημιούργητος. Εσείς τι κάνατε στην ζωή σας άλλο από το να περιμένετε την επόμενη ευκαιρία να μπείτε στο δημόσιο; 


Βλέπετε, κύριε Γλέζο, και δίκιο να έχει ο Ρωμιός, το υπερασπίζεται με τέτοιο μίσος, άγνοια, και εκτός στόχου... μια προχειρότητα αγράμματη. Κύριε Γλέζο, σ΄ αυτούς τους σχολιαστές προτείνετε να βρω το κουράγιο να στείλω λεφτά;












6 σχόλια:

  1. Ξάδερφε καλημέρα,

    Σε παρακαλώ πολύ να αφήσεις τις υπεκφυγές και να στείλεις τα 10 € (ως οφείλεις) πάραυτα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να τα στείλω Λεονίδα μου, χαρτονομίσματα σε καφέ φάκελο... αλλά που να τα στείλω; δεν λέει ο κύριος Γλέζος. Οικογένεια και φίλοι δικοί μου, τι να τα κάνουνε; εργαστήκανε στην ζωή τους και δεν τα χρειάζονται. Να τα στείλω στο γραφείο του κυρ Μανώλη;

      Διαγραφή
    2. Αν δεν σου είναι ιδιαίτερο πρόβλημα, τα προτιμούμε σε κέρματα του λεπτού (για να πιάσουν και τόπο).

      Διαγραφή
    3. Δεμένα με ροζ φιογκάκι δέκα-δέκα, ή το καθένα χωριστά;

      Διαγραφή
    4. Αυτό το αφήνω σε σένα. Εξέπληξε μας ευχάριστα.
      :)

      Διαγραφή
    5. Έγινε! Θα τα αφήσω κολλημένα με σελοτέηπ πίσω από το καζανάκι της Αριστερής τουαλέτας του φραπετζίδικου στην Φωκίονος Νέγρη! (Πήρα την ιδέα από τον Αλ Πατσίνο στον Νονό)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.