Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Καταφατικά







«Σας καλώ να απαντήσουμε καταφατικά στην προοπτική μιας βιώσιμης λύσης (ψηφίστε "ΟΧΙ")»



Επιτέλους αφού του το σφυρηλάτησαν όλοι το κεφάλι του, ιδιαίτερα οι δικοί του, κατάλαβε ότι η διατύπωση της ερώτησης του δημοψηφίσματος ήταν λάθος. Επιτέλους κατάλαβε ότι όταν μιά κυβέρνηση θέτει ένα δημοψήφισμα, η ερώτηση πρέπει να είναι διατυπωμένη έτσι ώστε το ζητούμενο να είναι το "Ναι", και το "Ναι" να είναι τυπωμένο πάνω από το "Όχι" στο ψηφοδέλτιο. Ότι, δηλαδή, ένα δημοψήφισμα δεν πρέπει να βασίζεται σε άρνηση. Και για να τα μπαλώσει έκανε ολόκληρο διάγγελμα με φραστικές ακροβασίες για να φτάσει να πει να απαντήσουμε "καταφατικά".

Παρεμπιπτόντως, για να απαντήσουμε "καταφατικά" πρέπει να ψηφίσουμε "Όχι". 
Εξηγείστε το αυτό στους ηλικιωμένους και στα πλήθη, διότι πλέον άλλα θα θέλουν να ψηφίσουν και άλλα θα ψηφίζουν.

Διότι, ενώ επιτέλους κατάλαβε ότι τα έκανε θάλασσα στην διατύπωση της ερώτησης του δημοψηφίσματος, δεν το είχε μέσα του να επισκευάσει την ίδια την διατύπωση της ερώτησης. Και έτσι τώρα λέει να απαντήσουμε καταφατικά ψηφίζοντας Όχι.

Ακόμα ο δύστυχος σκέφτεται σαν αντιπολίτευση, η οποία λέει "Όχι", και δεν το έχει πάρει χαμπάρι ότι είναι κυβέρνηση και μία κυβέρνηση χρειάζεται "Ναι". Η φύση του είναι αντιπολιτευτική, φαίνεται, και τώρα δεν έχει σε ποιόν να κάνει αντιπολίτευση στην Ελλάδα, κάνει αντιπολίτευση εναντίων της Ευρώπης. Πλην όμως μία διαπραγμάτευση και ένας συμβιβασμός χρειάζονται την θετική και όχι την αρνητική πλευρά της έκφρασης.

Αυτά, ως προς την διατύπωση.

Ως προς το δημοψήφισμα αυτό καθ' αυτό, ήταν ακριβώς αυτό στο οποίο ήλπιζαν οι δανειστές. Και το αποδεικνύουν λέγοντας ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν μέχρι να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο Τσίπρας σήμερα, Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015, τους παρακάλεσε, έπεσε στα γόνατα, τους πρότεινε να υπογράψει ότι υπήρχε, τους είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα ακυρώσει το δημοψήφισμα αν το Eurogroup του δώσει σήμερα συμφωνία... αλλά οι δανειστές στάθηκαν σε απόσταση και είπαν ότι θα περιμένουν την ετυμηγορία του λαού. Το δημοψήφισμα ήταν το δικό τους χαρτί. Την πάτησες πρωτάρη.

Οι Ευρωπαίοι έχουν τώρα κάθε ιστορική δικαιολογία να χρησιμοποιήσουν την πρόφαση ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Εσύ τους την έδωσες αυτή την δικαιολογία, Αλέξη. Εσύ και ο Γιάνης.

Την Κυριακή θα ψηφίσουμε πάνω σε μία πρόταση που δεν υπάρχει, ζητώντας, οι μισοί από τον Τσίπρα, κάτι που ο Τσίπρας δεν το έχει για να το δώσει, και οι άλλοι μισοί ζητώντας από την Ευρώπη κάτι το οποίο ο Τσίπρας έδωσε την δικαιολογία στην Ευρώπη να μην το δίνει πλέον. Το δημοψήφισμα είτε με τον έναν είτε με τον άλλον δρόμο είναι πλέον αέρας κοπανιστός και οδηγεί αργά ή γρήγορα σε εξαθλίωση και δραχμή. Εκτός αν ανατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα που δεν διαφαίνεται στις προθέσεις του μέχρι στιγμής. Το πάει για φουλ δικτατορία, εδώ είσαστε κι εδώ είμαι...



Και επιμένει ότι θα είναι διαπραγματευτικό χαρτί το Όχι. Περάσαμε πλέον τα σύνορα της παράνοιας. Αλέξη μου, αγόρι μου, χαρτί σε διαπραγμάτευση; Ποια διαπραγμάτευση; Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση πια μάτια μου. Και αν βγει Όχι, οι δανειστές θα "σεβαστούνε την βούληση του λαού" και δεν θα ξαναπροτείνουνε τίποτα, ούτε θα ξαναδιαπραγματευτούνε, γιατί ο λαός θα τους έχει πει Όχι. Πέντε χρόνια θέλανε να μας ξεφορτωθούνε και τους έστησες εσύ το τρόπο, την αιτιολογία και την δικαιολογία να το κάνουν. Και από πάνω καλό μου παιδί μας λες ότι με το Όχι θα διαπραγματευτούνε καλύτερα μαζί σου. Γιατί άραγε δεν σε πιστεύω; Σε ποιο σύμπαν ζεις δυστυχισμένο μου παιδί, και σε ποιο σύμπαν ζουν οι παρανοϊκοί τυφλοί που ακόμα ταΐζουνε τ' απωθημένα τους χάβοντας ότι ...διαπραγματεύεσαι, και δη αξιοπρεπώς;









2 σχόλια:

  1. Ύβρις - Άτη - Νέμεσις - Τίσις.
    Η νομοτελειακή αλληλουχία της πορείας του Alexis.

    Όσο για τα περί "διχτατορίας προλεταριάτου", μπορεί να είναι η πρόθεση στο μυαλό του ιδεοληπτικού Alexis, αλλά για να την επιβάλλει χρειάζεται:
    - όπλα
    - στρατό
    - σώματα ασφαλείας.

    ΔΕΝ τα ελέγχει. Και ο Ψεκαμμένος δεν είναι αριστερός για να τα θέσει στις υπηρεσίες του τρελλού πειρατή της βενεζουελικής ονείρωξης (αχίλειος πτέρνα των επιδιώξεών του).

    Good riddance φίλε.

    Αναχωρώ για ψήφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Good riddance, φίλε spacefreak, αλλά όταν έχουμε rid of them ποιός θα πάρει την θέση τους; Μπρος γκρεμός και πίσω γκρεμός... Πάει και το ρέμα.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.