Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Αντιπολιτευτικά












Κι έτσι, φαίνεται πάλι ότι θα έχουμε μάλλον συμφωνία. Άλλαξε πάλι ο αέρας και έρχεται η Μαίρη Πόπινς με την ομπρέλα της, κρατώντας την βαλίτσα της γεμάτη λεφτά. Εκτός αν ξαναλλάξει ο αέρας. 
ΣούπερκαλιΣΥΡΙΖΑιστικέξπιάληντόσιους! 
Φαίνεται ότι, αν πάνε όλα καλά, κυβέρνηση θα παραμείνει ο Τσίπρας με ψήφους από το περισσότερο "ΣΥΡΙΖΑ", ΑΝΕΛ, Ποτάμι, ΝΔ,  και ΠΑΣΟΚ, και αντιπολίτευση ο Λαφαζάνης με το υπόλοιπο βαθύ ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ (το ΚΚΕ θα είναι συμπτωματική αντιπολίτευση, όχι από σχέδιο).
Αν, όπως φαίνεται, δεχτούν οι δανειστές τα μέτρα, δεν θα πειράζει που είναι τρισχειρότερα από αυτά για τα οποία ο περήφανος λαός ψήφισε ΟΧΙ, μιά και τα τωρινά δεν μας τα προτείνανε οι Ευρωπαίοι αλλά εμείς οι ίδιοι, ρε. Συν αυτό υπάρχει και το καινούργιο τσιτάτο, ότι με αυτά τα μέτρα θα χτυπηθούνε οι πλούσιοι (για να τους τιμωρήσουμε που κάνουν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα όταν όλοι ξέρουμε ότι σε ένα αξιοπρεπές δημοκρατικό κράτος μόνο ο δημόσιος τομέας πρέπει να έχει θέσεις εργασίας και μόνο για τους αγνούς δημοκράτες). Μην ψάχνετε λεπτομέρειες ως προς το πως ακριβώς θα χτυπηθούνε οι πλούσιοι: σημασία έχει να λέγεται το τσιτάτο.
Τελικά, ίσως ήταν η καλύτερη λύση να βγάλουμε την (υποτιθέμενη) "Αριστερά", κυβέρνηση. Ποιοί άλλοι, εκτός από την (υποτιθέμενη) "Αριστερά"  θα μπορούσαν να περάσουν τα χειρότερα και βαθύτερα μνημόνια στην Ιστορία χωρίς επανάσταση της "Αριστεράς" (ή τουλάχιστον μεγάλου μέρους αυτής...).
Στον Αλέξη, ρέστα. Ιδιοφυία του μάρκετινγκ!
Όχι, κύριε Σόιμπλε! Δεν θα ανταλλάξεις με τις ΗΠΑ την χρεοκοπημένη Ελλάδα για το χρεοκοπημένο Πουέρτο Ρίκο. Χαζοί είναι οι Αμερικάνοι; Η Ελλάδα όλη δικιά σου, ευχαριστούμε πολύ.









A spoonful of Mnimonio

Mary Poppins:
[Spoken]
In ev'ry job that must be done 
There is an element of fun 
You find the fun and snap! 
The job's a game!

[Sung]
And ev'ry task you undertake
Becomes a piece of cake
A lark! A spree! It's very clear to see that

A Spoonful of sugar helps the Mnimonio go down
The Mnimonio go down-wown
The Mnimonio go down 
Just a spoonful of sugar helps the Mnimonio go down
In a most delightful way

Lafazanis feathering his nest
Has very little time to rest
While gathering his bits of twine and twig
Though quite intent in his pursuit
He has a merry tune to toot
He knows a song will move the job along - for

A Spoonful of sugar helps the Mnimonio go down
The Mnimonio go down-wown
The Mnimonio go down 
Just a spoonful of sugar helps the Mnimonio go down
In a most delightful way

[Interlude]

The Anellines that fetch the nectar
From the flowers to the comb
Never tire of ever buzzing to and fro
Because they take a little nip
From ev'ry flower that they sip
And hence (And hence),
They find (They find)
Their task is not a grind.

Ah-h-h-h-h-h-h-h-h-h-h ah!

A Spoonful of sugar helps the Mnimonio go down 
The Mnimonio go down-wown 
The Mnimonio go down 
Just a spoonful of sugar helps the Mnimonio go down 
In a most delightful way








2 σχόλια:

  1. Όπως ειχα γραψει σε προηγούμενη αναρτηση πριν το δημοψηφισμα ολο το παιχνιδι μεταξυ κυβερνησης και δανειστων ηταν στημενο με απωτερο σκοπο να περασουν πιο ευκολα τα νεα μνημονιακα μετρα. Και οπως ειχες σχολιασει στο μπλογκ μου αυτό μονο μια αριστερη κυβερνηση θα μπορουσε να το εφαρμόσει.
    Τελικα μετα από πεντε μηνες εικονικων διαπραγματεύσεων, συνθηματολογίας και ένα ηρωικο όχι οι ελληνες καλουνται να πληρωσουν τα εξοδα της εικονικης «επαναστασης».
    Τουλαχιστον το κερδος από ολη αυτή την ελληνικη οπερετα είναι ότι αναδειχθηκε παγκοσμιως το ελληνικο ζητημα αλλα και διαπιστώθηκε για άλλη μια φορα η αδιαφορια της ευρωπαϊκής ενωσης να δωσει λυση απεναντι στα προβληματα που η δικη της οικονομικη πολιτικη εχει προκαλεσει. Και αυτο πρεπει να το ληφθει υποψη. Τουλαχιστον προς το παρον αποφυγαμε τα χειροτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά γράφτηκαν για το τι σήμαινε το ΟΧΙ, τι νόμιζαν ότι ψήφιζαν εκείνοι που ψήφισαν ΟΧΙ, και γιατί δεν ήταν σωστότερη η διατύπωση του δημοψηφίσματος. Τελικά, απλά, ήταν πολύ έξυπνο, γιατί επιμελώς έλεγε ότι θα μείνουμε στο Ευρώ αλλά το ΟΧΙ ήταν για την πρόταση της Ευρώπης. Όχι τις δικές μας, και θεώρησε ότι το ΟΧΙ ήταν ΝΑΙ σε όλα που θα πούμε "εμείς". Μόνο έτσι εξηγείται με "συνέπεια" το πως φτάσαμε σε χειρότερο μνημόνιο από εκείνο που "δεν εγκρίναμε". Είναι πραγματικά θλιβερό.

      Για να μείνουμε στο Ευρώ δεν γινόταν αλλιώς, αλλά έπρεπε να το φέρει λάου-λάου στην Αριστερά, οπότε τα χειρότερα από ότι θα είχαμε τον Ιανουάριο είναι το κόστος για να πείσει τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι τότε με τίποτα δεν θα πείθονταν αφού τον είχαν ψηφίσει για τα αντίθετα.

      Έδωσε πέντε μήνες Βαρουφάκη να ξεθυμάνει ο κόσμος, και μετά, "το διάλειμμα τελείωσε, τα κεφάλια μέσα".

      Πράγματι το κέρδος είναι ότι όλοι τώρα παραδέχονται διεθνώς ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς περεταίρω κούρεμα ή/και αναδιάρθρωση. Όμως και αυτό είναι λίγο νεφελώδες γιατί δεν είναι σίγουρο πως τα τωρινά γεγονότα, ή οι τελευταίοι 5 μήνες είναι εκείνα που ανέδειξαν αυτή την πραγματικότητα. Αναδιάρθρωση του χρέους ήταν εγγεγραμμένη ανάληψη ευθύνης για συζήτηση μετά το επιτυχές τέλος και αξιολόγηση του δευτέρου μνημονίου, ούτως ή άλλως. Όμως το τι κάναμε για το δεύτερο μνημόνιο δεν μπορούσε να επιτραπεί να αξιολογηθεί ούτε από τον Σαμαρά ούτε από τον Τσίπρα...

      "Τουλάχιστον, προς το παρόν, αποφύγαμε τα χειρότερα".

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.