Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ενότητες











Το να ψάχνεις να βρεις λογική στον Ελληνικό πολιτικό λόγο σήμερα είναι σαν να προσπαθεί ψυχίατρος να κατανοήσει την δομή της σκέψης των ασθενών του.

Από τις ψήφους του Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει εκείνες τις ψήφους που θα ακολουθήσουν την Λαϊκή Ενότητα (και άλλες, που θα πάνε αλλού). Άρα, για να μείνει στα ίδια ή και να πάρει περισσότερες του Ιανουαρίου, πρέπει να δεχτεί περισσότερες (καινούργιες) ψήφους από όσες φεύγουν. Από που θα έρθουνε;

Η Λαϊκή Ενότητα θα πάρει τις ψήφους εκείνων που θέλουνε Δραχμή και δεν είναι ήδη ΚΚΕ ή Χρυσή Αυγή. Να προσθέσουμε και μερικές χιλιάδες του ΑΝΤΑΣΡΥΑ και όσους ψηφίσουνε το καινούργιο κόμμα που λέγεται ότι θα ιδρύσει η Ζωή, που θα είναι και οι περισσότεροι. Πόσοι είναι αυτοί, όλοι;

Η Νέα Δημοκρατία περιλαμβάνει έναν άνθρωπο που είναι δηλητήριο για τις κάλπες: τον Σαμαρά. Όσο φαίνεται ο Σαμαράς τόσο μειώνεται η πιθανότητα ανόδου της ΝΔ. Και η παρουσία Μπακογιάννη, Καραμανλή και Μητσοτάκη δεν βοηθάει και πολύ.

Το ΠΑΣΟΚ, ΚιΔηΣο, ΔημΑρ προσπαθούν να παραμείνουν στην Βουλή σαν συνεργασία, αλλά μάλλον το Ποτάμι θα βγει κερδισμένο απ' αυτή την ιστορία.

Αυτά που φαίνονται είναι τραγικά, αλλά αυτά που ακούγονται είναι απλώς γελοία.

Η Κυβέρνηση λέει έπεσε εκ των έσω. Δεν έπεσε ρε θύμα μου η κυβέρνηση. Παραιτήθηκε! Το πέσιμο είναι ατύχημα ή σπρώξιμο, αλλά η παραίτηση είναι στρατηγική. Και τι ενδιαφέρει κι αν παραιτήθηκε επειδή θα έπεφτε; πρόλαβε και παραιτήθηκε. Στρατηγική είναι.

Να μην κατέβει στις εκλογές ο Λαφαζάνης γιατί θα την πάθει σαν το ΣΥΡΙΖΑ, και αντ' αυτού, λέει, να πάει στις επάλξεις του αγώνα εκτός Βουλής. Τι λες Μίκη μου, να σε χαρώ; Δηλαδή αντί να πάει ο άνθρωπος τις πατάτες του στον πάγκο του στην λαϊκή αγορά, να τις διαφημίσει στις μικρές αγγελίες;

Όλος ο "αριστερός" κόσμος τρώγεται (Την "αριστερά" στην Ελλάδα μόνο σε εισαγωγικά μπορεί να την γράφει κανείς πλέον). Όλοι διασπούνται για να συνεργαστούνε διασπασμένοι. Μα δεν το ξέρετε ρε παιδιά ότι "συνιστώσες" δεν μπορούν ποτέ να κυβερνήσουν πάνω από μερικούς μήνες; Ποιόν δουλεύετε αν όχι τον εαυτό σας; Δεν έχετε συνοχή. Δεν μπορείτε. Είναι η φύση της ιδεολογίας-ιδεοληψίας σας. Πάρτε το χαμπάρι.

Οι αριθμοί μιλάνε πλέον και λένε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα είναι στις πρώτες δύο θέσεις, μα να χτυπηθούνε οι υπόλοιποι κάτω και να φωνάζουν την μαμά τους. Και από εκεί και πέρα η αριθμητική είναι χρήσιμη μόνο για το κατά πόσον θα μπορέσει να βγει κυβέρνηση από οποιονδήποτε. Για κυβέρνηση είναι που δεν το βλέπω εύκολο. Απλά θα χρειαστεί δεύτερος γύρος για να σηκώσει τους δύο πρώτους.

Αλλά το γελοιότερο από όλα είναι αυτό που λένε για το "περήφανο Όχι" και το διατυμπανίζουνε. Ποιο περήφανο όχι, δυστυχισμένοι; Όχι είπαν το ΚΚΕ, οι Χρυσαυγίτες, εκείνοι που πίστεψαν τον Τσίπρα ότι επρόκειτο για "Όχι" στο συγκεκριμένο "τελεσίγραφο" εκείνης της Παρασκευής, αλλά όχι "Όχι"στα υπόλοιπα. Όχι είπανε εκείνοι που στην μιζέρια τους πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να μείνουνε στο Ευρώ χωρίς μνημόνια. Όχι είπανε εκείνοι που απλά τους αρέσει να λένε όχι, ηρωικά. Όχι είπανε εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούνε να πάνε στην δραχμή χωρίς μνημόνια και εκείνοι που πιστεύουν ότι άτακτη χρεοκοπία και διαγραφή χρεών γίνεται χωρίς παντελή καταστροφή της χώρας.

Ποιός μαλάκας πιστεύει ότι το "Όχι" ήταν ομογενές, ή και ομοιογενές; Και ποιός μπαμπέσης πάει να πουλήσει τιμή και προσκύνηση στο υποτίθεται "περήφανο" όχι;

Θυμηθείτε κακομοίρηδες τι λέγατε για τον Τσίπρα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μέχρι που τον βγάλατε τον Ιανουάριο και ξεχειλίσατε από αξιοπρέπεια και ελπίδα. Ξαφνικά τώρα ο Τσίπρας δεν ήτανε καλός αλλά θα τα καταφέρει όλα ο Λαφαζάνης; Βρε, μπας και απλώς ονειρεύεστε και παίρνετε στο λαιμό σας ένα έθνος ολόκληρο. Αλλά να σας πω και κάτι άλλο: εσείς που τιμάτε τόοοοοσο πολύ την "δημοκρατία" (κι αυτή σε εισαγωγικά πλέον) δεν σκέφτεστε κάτι πολύ απλό και δημοκρατικό: Η πλειοψηφία πιστεύει ότι πρέπει να πάρετε την δραχμή σας και να πάτε σπίτι σας να παίζετε τις κουμπάρες. Δεν τυχαίνει σεβασμού η πλειοψηφία στην δική σας την περήφανη "δημοκρατία";

Τελικά ένας μόνο τρόπος μπορεί να δώσει οριστικό τέλος στην άρνηση της πραγματικοτητας που μας δέρνει. Να γίνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρωθυπουργός. Για λίγες βδομάδες.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.