Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Δεξιστερά!
Άντε, τό 'δα κι' αυτό. Μνημόνιο-αγγούρι με σκόρδο, ή μνημόνιο-αγγούρι με κρεμμύδι; Όσο και να ξεφλουδίζαμε το κρεμμύδι στο ντημπέητ, όλο είχε κι άλλο, αλλά τόσο γινότανε και μικρότερο. Μέχρι που εξαφανίστηκε. Το αγγούρι, τελικά, θέλει σκόρδο, και μπόλικο γιαούρτι πρόβειο. Και λαδάκι για να κατεβαίνει πιο εύκολα.

Η πραγματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα γύρω στο 3% με 6%. Οι υπόλοιποι 30% ήταν πρώην Πασόκοι με γαρνιτούρα απογοητευμένων κεντροδεξιών και ελπιζόντων φαντασιόπληκτων.

Το καινούργιο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο κατά σύμπτωση λέγεται κι' αυτό "Σύριζα" σίγουρα θα χάσει τους περισσότερους της βάσης του περίπου 5% του παλιού ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα πάνε στην Ζωή Λαφαζάνη, ή στο ΚΚΕ, ή στην ΑΝΤΡΣΥΑ, ή θα κάτσουν σπίτια τους.

Τι θα κάνουν τα υπόλοιπα 30%; Η πλειοψηφία θα ψηφίσει Τσίπρα και κάμποσοι θα επιστρέψουν στην ΝΔ. Πόσοι όμως θα είναι η πλειοψηφία (αυτού του 30%) που θα μείνει; μεγαλούτσικη πλειοψηφία ή μικρούτσικη πλειοψηφία.

Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι το κόμμα του Τσίπρα και η ΝΔ θα πάρουν μεταξύ τους κάπου 60%. Οι υπόλοιποι 40% ανήκουν σε δύο κατηγορίες: φασίστες κατά 6% και τα απομένοντα 34% είναι εκείνοι που αρνούνται να δώσουν αυτοδυναμία και ψηφίζουν χαοτική πολυφωνία 15 καραγκιόζηδων με 15 κομματάκια (επειδή, τους αρέσει να πηγαίνουν εκλογές κάθε εξάμηνο, να λέμε και καμιά μαλακία βρε αδερφέ να περνάει η ώρα)

Ο Ελληνικός λαός βάση αυτών των δημοσκοπήσεων λέει ότι, κατά την γνώμη του, η ΝΔ του Μεϊμεράκη και το ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα είναι βασικά το ίδιο πράμα, τό 'να με σκόρδο, τ' άλλο με κρεμμύδι, οπότε διαλέγουμε μορφονιό που μας πάει στον καθένα καλύτερα, και όλοι οι άλλοι κάνουνε μπούγιο. 

Ένα πράμα, σαν... εάν οι εκλογές είναι ένα πανηγύρι, ο Μεϊμεράκης και ο Τσίπρας είναι τα δύο τροχόσπιτα που πουλάνε σουβλάκια, και οι άλλοι είναι τα τρίκυκλα που πουλάνε φιστίκια, πασατέμπο, μάντολες, ξηρούς καρπούς κλπ., (και μετά πάμε στα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια και στον μεγάλο μύλο). Έτσι μου είναι πιο εύκολο να το καταλάβω. Και αντί να πάω στο πανηγύρι, λέω να πάω σινεμά.
2 σχόλια:

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.