Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Χέστα

Στις 10:20 το βράδυ της Κυριακής:

Το Ακατανόητο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε από τον Ιανουάριο λιγότερο από μονάδα.
Το Αναπάντεχο. Ο Λαφαζάνης & Σια μένουν εκτός Βουλής.
Το Μυστήριο. Η ΝΔ έμεινε στα ίδια του Ιανουαρίου.
Το Αναμενόμενο. Όλοι οι υπόλοιποι χάσανε κάτι τις εκτός από τους φασίστες που ανέβηκαν και το ΚΚΕ που έμεινε στα ίδια.
Το Χασμουρητό. Ο Λεβέντης στην Βουλή!

Το Ηθικό Δίδαγμα. Κάπου τεσσεράμισι εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν στα σπίτια τους, οχτακόσιες τόσες χιλιάδες περισσότεροι από τον Ιανουάριο. Σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχασαν πολλές χιλιάδες ψηφοφόρους από τον Ιανουάριο, αλλά, ενώ τα νούμερα συρρικνώθηκαν, τα ποσοστά παρέμειναν.

Κατά την γνώμη μου, όταν μία χώρα σε κρίση, με αποφάσεις επιβίωσης μπροστά της, βλέπει τους μισούς ψηφοφόρους να μένουν σπίτι τους, πρέπει να ψάξει βαθιά στην ψυχή της να κατανοήσει τι σημαίνει αυτό, και τι είδους "εντολή" έχουν οι νικητές. Εδώ δεν μιλάμε πλέον για "αποχή". Μιλάμε για διαμαρτυρία και αδιαφορία ανησυχητική όσον αφορά την υποδομή της κοινωνίας.

Στις 9 το βράδυ της Κυριακής δύο γεγονότα φαίνονται σαν τα σημαντικότερα να πει κανείς...
Ένα. 
Η αποχή έφτασε το 45%, από το 35% του Ιανουαρίου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα των εκλογών κι αν τολμήσει κανείς να πει ότι ο λαός του έδωσε εντολή πρέπει να τον πάρουμε με τις λεμονόκουπες. Όταν σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι μένουν σπίτια τους, αυτό σημαίνει κάτι, αν θέλει να το αφουγκραστεί κανείς εθνοσωτήρας πολιτικός.
Δύο.
Η κυρία Ζωή Λαφαζάνωφ φαίνεται να μένει εκτός Βουλής. Ίσως ο λαός να είναι πράγματι σοφός. Που και που, άμα λάχει.
Κατά τ' αλλα, ο Τσίπρας κι ο Καμμένος φαίνεται να βγάζουν 155 εδρες, ενώ η ΝΔ + ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ + ΠΟΤΑΜΙ + Λεβεντονιός άντε να βγάζουνε 112
Δηλαδή, τα ξαναλέμε σ' έξι με δώδεκα μήνες. Τώρα που έμαθε να μιλάει ο περήφανος λαός, θα παθαίνει λογοδιάρροια μιά-δυό φορές τον χρόνο. Το οποίο έχει πιο πλάκα από το νά 'χουμε κυβέρνηση και να βαριόμαστε επί χρόνια.


4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αμ πως να υπάρχει; :-) Είναι δημιουργία μου προσωπική ...από την καρδιά (ή/και το φυλλοκάρδι). Το ορίτζιναλ πρωτοδημοσιεύτηκε σε όλη του την πληρότητα και μεγαλοπρέπεια στις 25/1 σε αυτή την ανάρτηση: http://dimitristhinks.blogspot.it/2015/01/blog-post_51.html Μόνο ο μέγάλος Χιτς θα μπορούσε να μας είχε δώσει τέτοιο τέλειο υλικό...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.