Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές!
Κι έτσι καλούνται οι Έλληνες να αποφασίσουν μεταξύ Βρυξελλών με φούμαρα, Βρυξελλών με διαπλοκή, Βόρειας Κορέας με λαϊκές επιτροπές, ή κάτι άλλο σε μαύρο με αρχαϊκά λευκά γράμματα.

Οι μεγάλοι νικητές φυσικά θα είναι το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι άνευ των οποίων κυβέρνηση δεν βλέπουμε ούτε με κιάλια.

Αν βγει το καινούργιο Σύριζα του Τσίπρα μπορεί και να πάμε σε δεύτερη εντολή ανάλογα με το αν αποφασίσει ο Αλέξης να αθετήσει αμέσως τα προεκλογικά του και να ζητήσει συνεργασία από την Φώφη και τον Σταύρο, ή όχι. Βέβαια παίζει και το αν η Φώφη και ο Σταύρος δεχτούν να συνεργαστούν με τον Αλέξη ή μήπως περιμένουν την δεύτερη εντολή --μη φανούν και πολύ πρόθυμοι στην πρώτη Παράκληση.

Οπότε, για αντιπολίτευση πολύ πιθανόν να έχουμε τους φασίστες, εκτός αν γλιστρήσει μπροστά τους το ΚΚΕ, πράμα που φαίνεται απίθανο, αλλά Ελλάδα είν' αυτή...

Σε οποιαδήποτε περίπτωση το μνημόνιο του Αλέξη, με όποιον και να καλεστεί να το επιτελέσει, ξεκινά με καθοδηγητή της Ελλάδας τον Ολλανδό Μάαρτεν Βέργεη, επικεφαλής της τασκφορς της κομισιόν για την Γκρης. 

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι Όροι των Δανειακών Συμβάσεων, και οι Έλληνες έδωσαν την πίστη τους επί εφτά μήνες ότι κάποιος μπορούσε να τις ανατρέψει ή να τις κάνει πιο ανθρώπινες. Τελικά, όσοι κι αν το προσπάθησαν, όσο ειλικρινά και να το προσπάθησαν, όσο σωστά ή λάθος και να το προσπάθησαν, στο τέλος, αποδείχτηκε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό η αριστερά από την δεξιά. 

Σαράντα χρόνια, για να ψηφίζουνε κυβέρνηση οι Έλληνες ζητούσαν λεφτά και φαντασιώσεις ότι είναι Ευρώπη όσον αφορά την δυνατότητα επιπέδου ζωής. Και οι πολιτικοί, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, έχτισαν την διαπλοκή που θα ικανοποιούσε τους ψηφοφόρους --οι οποίοι απαιτούσαν το όνειρο χωρίς να τους ενδιαφέρει το "πως". Τώρα που δεν έχει μείνει δεκάρα να δανειστούνε άνευ όρων, ο κόσμος ζητάει από τους πολιτικούς βασικά να μετατραπούν σε κυβερνήσεις του "Δεν Πληρώνω", και η αφήγηση των πολιτικών που θέλουν μιά καρέκλα άλλαξε για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σοφού λαού (αλλά από πίσω, όποιος και να κυβερνάει, λέει Ναι σε ότι του πούνε να κάνει από τις Βρυξελλες).

Και ο σοφός Λαός του 62% "Όχι", την Κυριακή θα ψηφίσει 85% Μνημόνιο και 15% Ρήξη. Αλλά σε κάθε ένα από αυτά τα δύο ποσοστά, οι συνιστώσες του κάθε ποσοστού είναι τόσο διαφορετικές που απλά διαφαίνεται κυβερνητικό αδιέξοδο για οποιονδήποτε πέραν των έξι μηνών ορίζοντα. Διότι, ακόμα, τα 85% που θα ψηφίσουν Μνημονιακά, δεν έχουν αποφασίσει σε ποιο εστιατόριο να πάνε για μνημόνιο και ποιος να τους το σερβίρει, και πως να την κάνουνε χωρίς να πληρώσουνε τον λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.