Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Όμορφα!









Άλλη μία μεγάλη Αλλαγή θα έρθει την Κυριακή η οποία δεν θα αλλάξει τίποτα.

Μπορεί να έχουμε καινούργιο πρωθυπουργό, ή όχι. Μπορεί να βγούμε από την παρένθεση ή να κάνουμε την παρένθεση κουτί και να κάτσουμε μέσα. Σίγουρα, ότι και να γίνει δεν θα φέρει την Ελπίδα που τόσο την χρειαζόταν ο λαός τούτος όταν επέτρεψε στον εαυτό του να την αισθανθεί για 2-3 βδομάδες πριν 8 μήνες.

Θα αλλάξουν τόσα... Η Βουλή θα είναι εντελώς διαφορετική από ότι ήταν πριν ένα μήνα, αλλά με τα ίδια πρόσωπα να έχουν κάτσει σ' άλλες καρέκλες. Η Ζωή θα συνεχίσει την εργασία του να μειώσει το Λεξιλόγιο της Ελληνικής Γλώσσας από χιλιάδες λέξεις σε μόνο τρεις: "επονείδιστο", "επαχθές" και "εκβιαστές". Δεν χρειάζεται άλλες λέξεις για να επικοινωνήσει, αλλά μ' αυτές τις τρεις μπορεί να χτίζει μονόλογο τριών ωρών...

Η εμμονή άλλωστε είναι ένα περίεργο γνώρισμα του Ελληνικού σκεπτικού.
Εστιάζουμε σε κάτι και εμμένουμε. 
Είναι εθνική παράδοση και κληρονομιά. 
Να εστιάζουμε σε κάτι και να εμμένουμε σε αυτό.

Μιά από τις διάφορες εθνικές εμμονές είναι να διαλαλούμε τα νέα του ότι κάποιος Έλληνας ή κάποια Ελληνίδα μεγαλούργησε και πάλι στο εξωτερικό. Υποθέτω επειδή έχουμε τόση ανάγκη να πιστέψουμε και να αποδείξουμε ότι είμαστε σημαντικοί, που γίνεται πρωτοσέλιδο όταν κάποιος ή κάποια κάτι κάνει, διεθνώς, πέραν του να φάει σουβλάκι. Εκτός αν φάει σουβλάκι ο Τζόννυ Ντεπ. Τότε γίνεται κι αυτό πρωτοσέλιδο.

Η τελευταία και πιο πρόσφατη Ελληνίδα που μας έκανε εθνικά περήφανους είναι η Μπέτυ Καντρέλ από την Τζώρτζια των ΗΠΑ που κέρδισε τον τίτλο Μις Αμερική 2016. Έγραψαν οι Ελληνικές εφημερίδες ότι είναι Ελληνίδα, Χριστιανή Ορθόδοξη, πάει στην εκκλησία, τραγουδάει στην χορωδία, και για τον διαγωνισμό της Μις Αμερική τραγούδησε Πουτσίνι.

Αυτά που στην έξαψη εθνικής περηφάνιας δεν έγραψαν οι Ελληνικές εφημερίδες είναι ότι η Μπέτυ έχει μεν Ελληνικής καταγωγής μητέρα η οποία και η ίδια γεννήθηκε στην Αμερική και έχει προπάππου και προγιαγιά από την Ελλάδα, και ότι ο πατέρας της Μπέτυ είναι Γερμανικής καταγωγής. Η ίδια η Μπέτυ, σαν γνήσια κόρη του Αμερικανικού Νότου, μεγάλωσε σε φάρμα 280 εκτάρια στο Φορτ Βάλυ, ξέρει να οδηγεί τρακτέρ για να σπέρνει τα χωράφια, ξέρει να γδέρνει κουνέλια, να χειρίζεται καραμπίνα και να πυροβολεί (όπως και κάθε καλή Ελληνίδα, υποθέτω). Αυτά όμως, σχετικά με την Μπέτυ, 50-50 Ελληνο-Γερμανικής καταγωγής, γονιών που γεννήθηκαν και οι ίδιοι στις ΗΠΑ, και δεν έχει πατήσει κανείς τους ακόμα στην Ελλάδα, ήταν λεπτομέρειες άσχετες με την αφήγηση της όμορφης Ελληνίδας  από την χορωδία της εκκλησίας.

Έτσι χτίζονται οι αφηγήσεις στην Ελλάδα.
Έτσι χτίζεται η Ελληνική παράλληλη πραγματικότητα. 
Έτσι και ψηφίζουμε άμα λάχει.





Σημ. Ο γιός μου ο Κώστας που γεννήθηκε στην Βοστώνη είναι επίσης, βιολογικά, 50% Έλληνας και 50% Γερμανός, μιά και, αν και η μητέρα του γεννήθηκε στις ΗΠΑ, οι γονείς της ήρθαν από την Γερμανία το '52. Μάλιστα ο παππούς του από την μητέρα του υπηρέτησε στην Βέρμαχτ και ήταν αιχμάλωτος των Αμερικανών το '44, και η γιαγιά του ακόμα έχει στον τοίχο φωτογραφία της στην Χιτλερική νεολαία. Ίσως να πρέπει να γνωριστούν ο Κώστας και η Μπέτυ, να κάνουν κι άλλα Ελληνόπουλα για τις εφημερίδες της Αθήνας.








4 σχόλια:

  1. μα ο κόσμος δεν ασχολείται με τα μέτρα που υπέγραψε ο αλέξης άρον άρον επτά μήνες μετά που έπρεπε να υπογραφεί μια λογική συμφωνία, ασχολείται με την μπέτυ, λες και θα αλλάξει κάτι στη ζωή του έλληνα. λες και θα του πληρώσει το εμφια η μπέτυ αφού ο αλέξης δεν το κατάργησε οπως προεκλογικά υποσχέθηκε. λες και η μπέτυ θα του πληρώσει το πανωπροίκι, παρντόν, τον επιπλέον φόρο που θα έρθει αρχές οκτωβρίου γιατί έτσι συμφώνησε ο αλέξης.
    αν ο έλληνας σκεφτόταν, δε θα είχαμε φτασει εδώ...
    υ.γ. για μισός γερμανός ο κώστας, λίγο σκούρος μου κάνει, τον περίμενα κατάξανθο και γαλανομάτη!!! την καλησπέρα μου στη μαργαρίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώστηνε!! φιλιά κι απ' τους δυό μας!

      Τα Ελληνικά χρωμοσώματα υπερισχύουν, if you know what I mean...

      Ένα πράμα που θα ήταν ευχής έργο να γίνει μάθημα από τους τελευταίους 9 μήνες θα ήταν να πάρει χαμπάρι ο κόσμος ότι ΚΑΝΕΝΑ κόμμα, ΟΤΙ και να λέει δεν πρόκειται να κάνει τίποτα διαφορετικό, πρώτον γιατί δενγίνεται, και δεύτερον γιατί είναι ανίκανοι ΟΛΟΙ και να προσπαθήσουνε καν, άσχετα με το σε ποιές ομάδες πουλάνε τι μπαρούφες...

      Μια μέρα ίσως να μάθει ο Έλληνας ότι ΜΟΝΟ στον εαυτό του μπορεί να υπολογίζει, με προσωπική ευθύνη, και κανένας δεν πρόκειται να έρθει να τον σώσει πουλώντας του φαντασιώσεις της "αριστεράς" ή της δεξιάς, του ύψους ή του βάθους... Αυτό λέω εγώ Ρία μου...

      υγ. Την "αριστερά" την βάζω σε εισαγωγικά για να μην βρίζω την Αριστερά εξομοιώνοντάς την με τους Ρωμιούς "αριστερούς".

      υγ2. Γαλανομάτης είναι σαν τον πατέρα του και την μάνα του, τους δύο παππούδες και τις δύο γιαγιάδες :-)

      Διαγραφή
  2. Παρόμοια ιστορία με την ελληνοαμερικανίδα Ρίτα Γουίλσον. Ξεχνάνε βέβαια τις πολλές άλλες καταγωγές της και την αλλαγή πίστης. Αν και νομίζω δεν έχουν ψάξει καν στο Γκουγκλ. Ελληνοαμερικανίδα την έμαθαν, έτσι την παπαγαλίζουν.

    Όπως τότε, το καλοκαίρι του 2003, που η ΕΛ.ΑΣ είχε συλλάβει την 17Ν και όταν συνάντησα τυχαία έναν δημοσιογράφο τοπικού καναλιού - αλλά από τους πιο γνωστούς - ρώτησα τι είναι η γιάφκα που λένε συνέχεια και κουνώντας τους ώμους απάντησε "που να ξέρω, αυτό λένε οι άλλοι, αυτό λέω κι εγώ". Εμ βέβαια, σιγά μην ανοίξουμε αυτά τα περίεργα βαριά σκονισμένα αλλά άθικτα βιβλία που λέγονται λεξικάπως. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, μα αγαπητή Emily, η Ελληνική Δημοθιογλαφία θα έπρεπε να διδάσκεται σε ανώτατες σχολές του εξωτερικού ως παράδειγμα (αποφυγής).

      Καλό Φθινόπωρο :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.