Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Θρησκεία











(όλες οι φωτογραφίες © Αποθήκη Σκέψης)





































































































4 σχόλια:

  1. Δάκρυσα όταν είδα τη Μαργαρίτα να μεταλαμβάνει και πίσω να παρακολουθεί ο Πατριάρχης. Πρέπει να την κορνιζώσετε τη φωτογραφία. Είναι φανερό με πόση χαρά έχει πλησιάσει. Μπορεί να είναι και η καλύτερη φωτογραφία που έχεις τραβήξει ποτέ.

    Χρόνια πολλά και καλά. Πάντα τόσο γιορτινά, τόσο ευτυχισμένα, με τόση ευχαριστία μέσα σας για όσα θετικά έχετε γύρω σας αλλά κυρίως για το ότι έχετε ο ένας τον άλλον. Την ακτινοβολείτε και οι δύο αυτή τη χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστούμε αγαπητή Emily :-) Ήταν πολύ ωραία στιγμή και όμορφη μέρα. Και μας γέμισε χαρά και ειρήνη να είμαστε εκεί. Είναι περίεργο πως έξω από την Ελλάδα, στην Μασσαχουσέτη, στην Φλωρεντία (που υπάγονται κατ' ευθείαν στο Φανάρι) βρίσκεις την Ρωμιοσύνη σου και έρχεσαι σε επαφή μαζί της με τρόπο που μέσα στην Ελλάδα απλά δεν το έχω νοιώσει πουθενά...

      Μετά την λειτουργία, ο εφημέριός μας είπε στον πατριάρχη την βερσιόν των 45 δευτερολέπτων, του πως οδηγούσα από την Στοκχόλμη στην Αθήνα, σταμάτησα στο χωριό, γνώρισα την Μαργαρίτα, παντρευτήκαμε εκεί στην εκκλησία ,και έμεινα. Είπα στον Πατριάρχη ότι τον είχα δει για πρώτη φορά όταν είχε έρθει στην Βοστώνη, και εκείνος μου απήντησε με χαμόγελο ότι του θυμίζω την ηλικία του :-)

      Διαγραφή
  2. Απλός, καθημερινός διάλογος με τον ανώτατο αξιωματούχο της Εκκλησίας μας! Πόσο τυχεροί είστε!

    Δεν είναι πολύ μεγάλος ο Πατριάρχης, είναι 75 χρονών. Όμως στις φωτογραφίες σου και γενικότερα φαίνεται αρκετά καταβεβλημένος. Δεν είναι βέβαια και λίγο να φυλάς Θερμοπύλες επί 24 συνεχόμενα χρόνια - πάντα έτσι είχα στο μυαλό μου τους Οικουμενικούς Πατριάρχες.

    Όπως η Μασσαχουσέτη, η Φλωρεντία, όλες οι μητροπόλεις του εξωτερικού, έτσι και η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα υπάγονται απευθείας στο Φανάρι. Και αυτό που λες για το διαφορετικό συναίσθημα το έχω ακούσει από πολλούς Αθηναίους αλλά για την Κρήτη.

    Τέσπα. Καλά να περνάτε στα βουνά της κεντρικής Ιταλίας. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν μου απάντησε "Μου θυμίζετε την ηλικία μου", εγώ ανταπάντησα "Εσείς μου θυμίζετε όταν βρίσκομαι μπροστά σας την τιμή του να βρίσκεται κανείς στην παρουσία της προσωποποίησης της Ρωμιοσύνης". Και με κοίταξε με χαμόγελο. Πάντως ήταν πράγματι καταβεβλημένος, εμφανέστατα. Στην Ομιλία του είχε πει για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τις προσπάθειες που γίνονται για να ξανανοίξει. Φεύγοντας του ευχήθηκα να ευοδωθούν η προσπάθειες να λειτουργήσει πάλι η Χάλκη.

      ...ναι. Αυτά τα "αυτοκέφαλα" (και ανεγκέφαλα) της Ελληνικής Εκκλησίας δεν τα καταλαβαίνω. Και σ' αυτά ακόμα πολιτική βρε παιδί μου; Αμάν! Δεν το ήξερα ότι και η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα υπάγονται απ' ευθείας στο Φανάρι! Πράγματι, αυτή η αίσθηση για την οποία μίλησα και για την οποία έχεις ακούσει και από άλλους είναι "χειροπιαστή"... Μπορεί να την γευτεί κανείς...

      Καλά να περνάς και 'σύ Emily μου :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.