Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Απασχοληθείτε








Οι Μινωικές γραμμές (ΜΙΝΟΑΝ) είναι, υποτίθεται, Ελληνικές, με έδρα στο Ηράκλειο. Στην πραγματικότητα το κατώτερο πλήρωμα είναι Έλληνες και η ΜΙΝΟΑΝ ανήκει στην Γκριμάλντι, Ιταλική εταιρεία που εδρεύει στην Νάπολι.
Στο καράβι Κρουζ Γιουρώπα (Ανκόνα-Πάτρα, 2.500 επιβάτες και φορτηγατζήδες) όταν περνάτε πόρτες δεν πρέπει να προσέξετε το σκαλοπατάκι. Πρέπει, αν είστε Έλληνας, ή Ελληνίδα, να Απασχολήστε το Βήμα.
Αν είστε Άγγλος δεν πρέπει να τραβήξετε την πόρτα. Πρέπει να την πετάξετε σαν μπάλα. Αν είστε Γερμανός, αρκεί να την ρουφήξετε.
Αν είστε Έλληνας, πλήρωμα στο  Κρουζ Γιουρώπα, μην πειτε στους Ιταλούς αξιωματικούς τίποτα για τις πινακίδες. Κρατήστε το μυστικό.
Αν είστε Έλληνας, επιβάτης στο  Κρουζ Γιουρώπα, μην τηλεφωνήσετε στα γραφεία στο Ηαράκλειο να τους πείτε για τις πινακίδες. Απλά, βγήτε απο το καράβι στην Πάτρα, πάρτε την Πατρών-Κορίνθου, και σε δρόμο μιάς λωριδας με προσωρινούς στήλους στα αριστερά και έργα στα δεξιά, πηγαίνετε πάνω στην εξάτμηση του μπροστινού σας αυτοκινήτου που πηγαίνει με 90 σε ζώνη 60 χιλιομέτρων την ώρα, και αναβοσβήνετε τα φώτα σας για να τον κάνετε να πάει πιο γρήγορα.














8 σχόλια:

  1. Καλά, αυτό το "απασχολήστε το βήμα" μου κάνει κάτι σε εξειδίκευση διαλογισμού. Προχωρημένο επίπεδο. Αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στις Ινδίες κ.λ.π. Αχ...Δεν το καταλαβαίνουμε και το χλευάζουμε. :Ρ
    (καλώς ήρθατε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά, κάθετι κανείς μπροστά στην πόρτα σε σταση λωτού, κλείνει τα μάτια, απασχολεί την κατάσταση, και η πόρτα ανοίγει, το σώμα αρχίζει να αιωρειται, και περνά στην άλλη μεριά σαν αεράκι αιθέριο. Το κόλπο έιναι να μην ανοίξει κανελις ταμάτια πολύ γρήγορα αφού κάνει την απασχόληση γιατί η πόρτα θα κλείσει εξ' ίσου γρήγορα. Αυτά τα πράματα γίνονται σιγά-σιγά και με περίσκεψη :-Ρ

      Ευχαριστούμε :-)

      Διαγραφή
    2. Μαργαριτάρι. Έχουμε το ελεύθερο να το ανεβάσουμε στο facebook;

      Διαγραφή
    3. Ελεύθερα! όπου θες! Η πληροφόρηση είναι το 50% της προόδου! (Το άλλο 50% είναι που καίει)

      Πάντως δεν θα το διαβάσουνε στο καράβι. Για να πάρεις πρόσβαση στο ίντερνετ (56kbps), πρέπει να πας στο Μπαρ στον 10 όροφο μπροστά και να πληρώσεις 8 Ευρώ για 30 λεπτά σύνδεσης. Μετά να πάρεις την απόδειξη και να πας στο λογιστήριο στον 7 όροφο, πίσω-πίσω, για να σου δώσουνε κωδικό. Μετά να επιστρέψεις στον 10 όροφο στην μέση, στην περιοχή που βρίσκονται τα κομπιούτερ του καραβιού με τα ΧΡ, και να περιμένεις να περάσει θαλαμηπόλος ή γκαρσόνι για να σου πει ότι τα κομπιούτερ είναι εκτός λειτουργίας. Μετά πας στο Μπαρ στον 10, μπροστά, να ζητήσεις τα χρήματα σου πίσω και σου λένε ότι πρέπει να τα πάρεις από το λογιστήριο στον όροφο 7 πίσω-πίσω. Μην ξεχνάμε πόσες πόρτες υπάρχουν ανάμεσα στον 10 μπροστά και στον 7 πίσω και πόσα Βήματα πρέπει να απασχολήσεις προς κάθε κατεύθυνση. Εν τω μεταξύ έφτασες στην Πάτρα!

      Διαγραφή
  2. Δημήτρη, το ότι έφτασες στην Πάτρα μπορεί να είναι είτε για καλό είτε για κακό.
    Φεύγοντας από την Πάτρα είναι σαν να έπιασε το θαύμα στην Παναγιά της Τήνου που σώθηκες από την Κορίνθου Πατρών, αλλά φτάνοντας στην Πάτρα είναι σαν να έχεις κλείσει ραντεβού με τον Isis. Το κεφάλι σου παίζεται κορώνα γράμματα στη μία λωρίδα με πασάλους και τα τριαξονικά να σου πετούν την λάσπη τους.
    Πρόσφατα, γλύτωσα από πεπόνι αργίτικο που ξέφυγε απο καρότσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι στιγμής χρωστάω, νομίζω οχτώ λαμπάδες στο μπόι μου (και δύο στο μπόι της Μαργαρίτας, που είναι πιο ακριβές), τρία ασημένια τζιπ, και μιά χρυσή καρδιά. Έχουμε δυό χρόνια να πάμε στην Τήνο και το χρεος ανεβαίνει κάθε που περνάμε την Πατρών-Κορίνθου και άλλο τόσο οταν περνάμε την Κορίνθου-Πατρών!

      Τώρα όμως μου έδωσες μιά ιδέα. Στην επιστροφή θα ζητήσω από την Μαργαρίτα να κάτσει πίσω, με καμιά δεκαριά πεπόνια, και να πετάει ένα από το πίσω παράθυρο όταν της λέω... Έτσι θα την βγάλουμε μέχρι το Ξυλόκαστρο. Ίσως να χρειαστούμε περισσότερα πεπόνια...

      Διαγραφή
  3. τι άλλο θα δουν τα μεγάλα και μπιρμπιλωτά μου μάτια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί θα το δούμε Ρία μου, ότι και νά 'ναι... και δεν θα πιστεύουμε στα μάτια μας... Ο Μεσαίωνας επιστρέφει! Τα μυαλά έχουν γίνει σούπα.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.