Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Παραιτήσεις...








Ο τρόπος με τον οποίον παραιτείται ένας πολιτικός.
(ή, μάλλον, ο τρόπος τον οποίον ποτέ κανείς πολιτικός δεν ασπάσθηκε για να πλαισιώσει την παραίτησή του –βέβαια, εγώ δεν ήμουνα ποτέ πολιτικός: πάντα στόχευα σε κάτι παραπάνω)
Έτσι, ιδού, διαβάστε:


Παρασκευή, 4 Μαρτίου, 2016
Προς τον δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο, την νομαρχία και τους πολίτες του δήμου μας,
Από τις 17 Απριλίου του 2014, όταν ερωτήθηκα αν ήθελα να ενταχθώ στην λίστα Ινσιέμε του Δημοκρατικού Κόμματος, και μέχρι τις δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου, του 2014, μίλησα με τους πολίτες του δήμου μας και έδωσα υποσχέσεις σχετικά με εκείνο το οποίο, κατά τη γνώμη μου, η διοίκηση μας θα έκανε αν εκλεγόταν, όσον αφορούσε τη διαφάνεια, την μετανάστευση, την μηχανογράφηση και τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες.
Παρατήρησα, κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων 21 μηνών, ότι οι υποσχέσεις που έδωσα στους πολίτες πριν από τις εκλογές είχαν δοθεί από λάθος μου, επειδή είχα παρεξηγήσει τις προθέσεις της διοίκησης και ως εκ τούτου είχα δώσει υποσχέσεις που δεν μπορούσα να τηρήσω.
Θέλω να ζητήσω ανοιχτά και δημοσίως συγγνώμη από τους ψηφοφόρους του δήμου για τα συμπεράσματα στα οποία είχα προβεί όταν έδωσα τις υποσχέσεις. Ο μόνος τρόπος που μπορώ να βρω για να δώσω ουσία στην συγγνώμη που ζητώ είναι να παραιτηθώ από την θέση μου του δημοτικού συμβούλου.
Η παραίτησή μου θα ισχύει άμεσα μετά από την εισαγωγή της επιστολής αυτής στο πρωτόκολλο του δήμου.





υγ. Τώρα μόλις γύρισα από το πρωτόκολλο του δήμου.
...ειμαι Ελεύθερος, και πάλι απλός πολίτης.
Και ως απλός πολίτης έχω περισσότερη δύναμη από έναν πολιτικό. 










14 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Δημήτρη διαβάζοντας σε δεν αμφέβαλα ποτέ για την ποιότητα σκέψης σου συγχαρητήρια και δύναμη από το μετερίζι του απλού δημότη να είσαι καλά και υγεία εύχομαι !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Νικόλα, σ’ ευχαριστώ. Αυτό που έκανα, όπως το έγραψα, με μια γραφή-ναρκοπέδιο (τι εννοώ ως «προθέσεις» της διοίκησης) είναι ένα ακόμα πράγμα που επιχειρώ για να τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου έδωσαν οι ψηφοφόροι. Πολλά μπορούν να ξεπηδήσουν από την φρασεολογία μου, ή και τίποτα. Ένα είναι η ερώτηση του αν τουλάχιστον άλλοι δύο από τους εφτά συμβούλους της πλειοψηφίας θα παραιτηθούν όταν αναγνωστεί αυτό το γράμμα. Άλλο είναι το αν θα υπάρξει έστω ένας από τους τρεις επιλαχόντες στις εκλογές που να δεχτεί την θέση που άδειασα. Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ενώ στην Ελλάδα η διαφθορά παίζει σε επίπεδα ερασιτεχνικά, στην Ιταλία είναι επαγγελματίες.

      Διαγραφή
  2. Α, ναι στην Ιταλία είναι όντως επαγγελματίες... Τι να πεις...
    Δημήτρη πόσο θα ήθελα να άκουγα τέτοια λόγια από κάποιον πρωθυπουργό από όσους έχουν περάσει από την εξουσία της χώρας τα τελευταία χρόνια. Μια συγνώμη ρε παιδάκι μου. Μια εξήγηση, κάτι ... όχι άλλη κοροϊδία.

    Μπράβο σου. Καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ιταλία αγαπητή μου Roadartist, η άγνοια και η «απλότητα-νόησης» έχουν αναχθεί σε καλές τέχνες, όπου ο κάθε επαγγελματίας της διαφθοράς μπορεί άμεσα να δικαιολογήσει πεπραγμένα λόγω δήθεν πλήρους άγνοιας. Είναι αηδιαστικό. Να σου πω και κάτι να γελάσεις; Το σύνταγμα των ΗΠΑ, φερ’ ειπείν, επιτρέπει να παραμείνεις σιωπηλός και να μην απαντήσεις ερωτήσεις σαν μάρτυρας για να μην αναγκαστείς να ενοχοποιήσεις τον εαυτό σου, και ο νόμος προβλέπει γερές ποινές αν αποδειχθεί ότι έδωσες ψευδή μαρτυρία υπό όρκο. Στην Ιταλία ο νόμος επιτρέπει να δώσεις ψευδή μαρτυρία για να προφυλάξεις τον εαυτό σου –άρα, και να σε πιάσουν να λες ψέματα, δικαιολογείσαι. Αηδιαστικό. Η υποκρισία και το ψέμα σε επίπεδα κοινωνικής επιστήμης. Από την άλλη, στην Ελλάδα, όλοι οι φανατικοί δικαιολογούν τα πάντα σ’ αυτούς που εξέλεξαν γιατί στην Ελληνική νοοτροπία, συχνά, ο σκοπός είναι να μην πετυχαίνει «ο άλλος», για να υπερισχύουμε «εμείς» πάση θυσία. Άλλο καπέλο αυτό…. Αν μπορούσε κανείς να διαχωρίσει με μία λέξη-έννοια τις κοινωνίες της Μεσογείου και της Δύσης, θα μπορούσαμε να πούμε Μεσόγειος = Δικαιολογία, Δύση = Ευθύνη. Εγώ επωμίστηκα «ευθύνες» στην παραίτησή μου, μπας και κανείς αναρωτηθεί περί ευθύνης, γενικότερα.

      Διαγραφή
  3. Εξαιρετικό... : https://www.facebook.com/snl/videos/10153955723081303/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν περίμενες να τελειώσει η τετραετία;
    Μπορεί να άλλαζε κάτι εν τω μεταξύ.
    (Ενώ ξέρω ότι μπορώ να είμαι αιθεροβάμων, δεν κοροϊδεύω. Τα εννοώ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Emily, είναι πενταετία αλλά σε 2 χρόνια περίπου ο δήμος μας θα απορροφηθεί σε έναν μεγαλύτερο, και το δημαρχείο μας θα παύσει, οπότε ούτε η πενταετία δεν θα βγει. Όμως ελπίζω να μπορέσω να σου απαντήσω σε ένα-δύο χρόνια, ή και γρηγορότερα, όπως θα εξηγήσω και στον φίλο Velvet πιο κάτω… Μπορώ να σου πω ότι τίποτα από αυτά που έχουν σημασία πρόκειται να αλλάξει, αλλά δεν μπορώ ακόμα να πω δημοσίως τι και γιατί.

      Διαγραφή
  5. Σε τιμα η πραξη σου
    Αλλα θα μπορουσες να προσπαθουσες περισσοτερο
    Το συστημα μονο απο τα μεσα αλλαζει
    Βεβαια δεν γνωριζω ποιες δυνατοτητες θα ειχες να το πετυχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Velvet, με βάση αυτά που έγραψα έχεις απόλυτο δίκιο, και δεν επρόκειτο ποτέ να σταματήσω να προσπαθώ, και δεν θα παραιτούμουν καν αν δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτή τη στιγμή. Τον οποίο, λόγο, δεν μπορώ να συζητήσω δημόσια ακόμα, ούτε στα Ελληνικά.

      Ένα πράγμα για το οποίο μπορώ να γράψω εδώ, τώρα, επειδή το είπα εγώ, δύο φορές, δημόσια σε ανοικτό δημοτικό συμβούλιο, είναι το εξής: Δεν είναι νόμιμο σε έναν προϋπολογισμό δήμου να γράφεται στα έσοδα «Αποζημίωση για έξοδα για τους πρόσφυγες» 611.000 Ευρώ, και στα έξοδα να γράφεται «Έξοδα για τους πρόσφυγες» 482.000 Ευρώ. Μια Αποζημίωση Εξόδων δεν μπορεί να είναι υψηλότερη από τα Έξοδα, ούτε μπορούν 129.000 Ευρώ να κάνουν φτερά μπροστά στα μάτια όλων μέρα-μεσημέρι και να μη λέει κανείς τίποτα. Ούτε μπορούμε να λέμε ότι το ξενοδοχείο των 1.500 Ευρώ τον μήνα και οι πατάτες και το ρύζι και τα κοτόπουλα που τους δίνουμε, και οι πέντε νοματαίοι που τους προσέχουνε, φτάνουν 482.000 Ευρώ τον χρόνο. Ήμουνα ο μόνος από δέκα που ψήφισα εναντίων του προϋπολογισμού, προς μέγιστη δυσαρέσκεια των άλλων. Για το υπόλοιπο παγόβουνο δεν μπορώ ακόμα να μιλήσω και εύχομαι μια μέρα να μπορέσω να το εξηγήσω και το υπόλοιπο εδώ, στα Ελληνικά, όταν θα έχω νόμιμο δικαίωμα να το κάνω. Πίστεψέ με, για την ώρα, πάντως, ότι έχω κάνει, και κάνω, και θα κάνω περισσότερα από όσα έχω γράψει για περισσότερα θέματα από όσα έχω γράψει.

      Διαγραφή
    2. Αν τα πραγματα εχουν οπως τα αναφερεις
      Πολυ καλα εκανες
      Τελικα οσο πιο elegante η βιτρινα τοσο πιο schifo κρυβει πισω της
      Κριμα

      Διαγραφή
    3. Το μόνο που ελπίζω είναι μια μέρα, σύντομα, να μπορέσω να τα γράψω όλα. Και το ελπίζω γιατί αν μπορώ να τα γράψω, σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι θα έχουν φανερωθεί. Το «δυστυχώς» είναι ότι είμαστε πολύ «μικροί» ‘δω πέρα στα χωριά για να ενδιαφέρονται οι …αρχές να κάνουν τίποτα.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.