Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ζαρζαβατικά









Είναι πλέον γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ για το Ρεπουμπλικανικό κόμμα τον Νοέμβριο.

Η εφημερίδα Ντέηλι Νιούς της Νέας Υόρκης στην πρώτη σελίδα είχε έναν ελέφαντα (το σύμβολο των Ρεπουμπλικάνων) μέσα σε ένα φέρετρο και από κάτω την λεζάντα «Κόμμα Ρεπουμπλικάνων: 1854-2016. Οι δύο πρώην πρόεδροι Μπους πατήρ και υιός δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να υποστηρίξουν τον Τραμπ και ο Πωλ Ράυαν, Ρεπουμπλικάνος ομιλητής (πρόεδρος) του Οίκου των Αντιπροσώπων στο Κονγκρέσσο είπε ότι δεν είναι έτοιμος να υποστηρίξει τον Τραμπ. Το κόμμα βρίσκεται σε συναγερμό για να μετριαστούν κατά το δυνατόν οι δηλώσεις γνωστών Ρεπουμπλικάνων προς υποστήριξη της Χίλαρυ στις εκλογές.

Κατά την γνώμη μου, ο πιο φοβισμένος από όλους πρέπει να είναι ο ίδιος ο Τραμπ που με καμία λογική δεν ήταν δυνατόν να περίμενε το περασμένο καλοκαίρι ότι η εκστρατεία του θα έφτανε σε τίποτα περισσότερο από μια ολιγόμηνη διαφήμιση των επιχειρήσεών του (Αν δεν έχει κατουρηθεί από τον φόβο του, τότε, είναι πιο επικίνδυνος από όσο νομίζουμε).

Σαν καλός επιχειρηματίας ο Τραμπ είχε πιάσει ένα μέρος της «αγοράς» ψήφων στο οποίο κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει να πλησιάσει: την εύφορη πεδιάδα όπου φυτρώνουν αδαείς, αγράμματοι, ρατσιστές, φασίστες, φανατικοί-χριστιανοί, και άλλα παρόμοια είδη λαχανικών και ζαρζαβατικών. Και τον ακολούθησαν όλα τα λαχανικά αυτά, και τα ζαρζαβατικά, και οι τσουκνίδες μαζί, ακριβώς όπως είχαν ακολουθήσει πέρσι τόσοι δυστυχισμένοι τον τσίπρα εδώ (η μόνη άλλωστε διαφορά μεταξύ τσίπρα και Τραμπ είναι ότι ο ένας παρίστανε τον αριστερό και ο άλλος παριστάνει τον δεξιό, αλλά είναι και οι δύο ταχυδακτυλουργοί).

Αυτό όμως το γεγονός από μόνο του δεν ήταν αρκετό για να δώσει την χαριστική βολή στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.

Δεν υπήρχε εναλλακτική.

Από τους 19 που ξεκίνησαν για το χρίσμα του κόμματος, ο ένας ήταν ο Τραμπ και οι άλλοι 18 δεν άξιζαν δεκάρα τσακιστή. Πάρ’ τον ένα, χτύπα τον άλλο.

Επίσης, το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων από 8 χρόνια τώρα είχε πάψει να λειτουργεί μη επιτρέποντας το Κονγκρέσο να κάνει τίποτα, σταματώντας τα πάντα, αρτηριοσκληρωτικά και πεισματικά, αρνούμενοι να συνεργαστούν με τον Ομπάμα.

Οι ΗΠΑ σήμερα βρίσκονται σε μια επικίνδυνη καμπή διαχωρισμού, θυμού και αδιεξόδου και η ευθύνη για αυτή την έκβαση πέφτει ολόκληρη στους Ρεπουμπλικάνους.

Για να βγει ο Τραμπ πρόεδρος πρέπει να μην ψηφίσει κανείς Ρεπουμπλικάνος εναντίων του. Και την στιγμή που τουλάχιστον 30% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων τον απεχθάνονται, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.