Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Σούνιο







Πήγαμε βόλτα τους φίλους μας από την Κονεκτικούτη στο Σούνιο για Ηλιοβασίλεμα.

Οι πρώτες φωτογραφίες είναι από το τηλέφωνό μου.





















Και οι επόμενες με την Pentax της Μαργαρίτας.





















12 σχόλια:

  1. Εκπληκτικές φωτογραφίες! Πετύχατε πολύ ωραία μέρα και ώρα με αυτούς τους ουρανούς!
    Δίχως να θέλω να μειώσω την ομορφιά των πλάνων, που είναι επίσης εξαιρετικά.
    Καλά να περνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανησυχούσα γιατί έβρεχε και είχε μουντίλα, αλλά, αφού φτάσαμε εκεί, το τελευταίο 45λεπτο πριν την δύση, ο ουρανός ούτε κατά παραγγελία να ήτανε!
      Δεν είχα πάρει την μηχανή μου, και άρχισα να τραβάω με το τηλέφωνο. Ευτυχώς η Μαργαρίτα είχε πάρει την δικιά της και πήρε και εκείνη αρκετές.
      Περνάμε πολύ όμορφα, και οι φίλοι μας είναι ενθουσιασμένοι (εκτός από εμένα τα πρωινά που ασχολούμε με το θεάρεστον έργον της μαζοχιστικής σχέσης μεταξύ πολιτών-εφορίας-τραπεζών)

      Νά 'σαι καλά Scarlett :-)

      Διαγραφή
  2. Δημήτρη μου καλές διακοπές , και καλά ξεμπερδέματα με δαύτους καλή σου μέρα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Νικόλα μου. Λίγες ήταν και φεύγουμε Δευτέρα πρωί.

      Όσο για τα ξεμπρεδέματα... σηκώνουνε ανάρτηση! Να πάω στο χωριουδάκι μας να ξαποστάσω και θα την γράψω!

      Νά 'σαι καλά.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Πραγματικά ήτανε μαγεία μετά από την μουντ'ίλα και την βροχή. Φτάνοντας είδαμε το ουράνιο τόξο να "δείχνει" τον ναό :-)

      Διαγραφή
  4. Βλέποντας τις φωτογραφίες (τις πολύ όμορφες, αλήθεια), θυμόμουν πόσο μου αρέσει αυτό το μέρος... Μα δεν είναι σαν να σου γεμίζει τις μπαταρίες μια επίσκεψη στο Σούνιο;
    (Όσο για το Κονεκτικούτη, χα! Μου ήρθε στο μυαλό μια παμπάλαιη μετάφραση της Σφίγγας των Πάγων του Βερν, που έπιασα στα χέρια μου τον Αύγουστο. :-))
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες! Συγγνώμη για την καθυστέρηση να απαντήσω :-)

      Μια τέτοια στιγμή στο Σούνιο με τέτοιο καιρό, σίγουρα γεμίζει μπαταρίες! Κάνω την διαδρομή από παιδί και έχει αναμνήσεις...

      Την Σφίγγα των Πάγων δεν την έχω διαβάσει. Έψαξα λίγο αναφορές στην πλοκή αλλά δεν βρήκα σύνδεση με την Πολιτεία της Κονεκτικούτης. Περί τίνος πρόκειται;

      Διαγραφή
  5. Ένας από τους δύο κεντρικούς χαρακτήρες, ο αφηγητής ή ο πλοίαρχος Λεν Γκυ, καταγόταν από την "Κονεκτικούτη" (δεν είμαι σίγουρη ποιος απ' τους δύο). :-)
    Κατά τα άλλα, όπως θα είδες, το βιβλίο συνεχίζει την υπόθεση της "αφήγησης του Άρθουρ Γκόρντον Πυμ", του Πόε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα :-)
      Ωραία η Κονεκτικούτη και έχει και κάπιοια ναυτική παράδοση, αλλά εμείς στην Μασαχουσέτη έχουμε πιο πολλά λιμάνια και καλύτερη ναυτική παράδοση :-) Φυσικά!
      Πάντως η Κονεκτικούτη στο Γκρότον έχει και βάση πυρηνικών υποβρυχίων. Εμείς δεν έχουμε :-(
      Και από την Κονεκτικούτη ήτανε και η Κάθριν Χέπμπορν...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.