Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πανηγύρι!




Οι καιροί αλλάζουν γρήγορα. Είμαστε έτοιμοι να δολοφονήσουμε την Υπατία, να κάψουμε την Βιβλιοθήκη και φτου απ’ την αρχή να περιμένουμε κάποιον Λεονάρντο σε χίλια χρόνια. Εν τω μεταξύ τα πενήντα Ενωμένα Κράτη της Αμερικής ψήφισαν τον Τραμπ, ο Ολλάντ αποφάσισε να μην ξαναβάλει υποψηφιότητα στην Γαλλία, ο Ρέντσι παραιτείται στην Ιταλία, οι Τούρκοι ανώτατοι πολιτικοί ξεσαλώνουν, η Μακεδονία (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, της) διαφημίζεται, όπως και η Κροατία, σαν θαυμάσιος τουριστικός προορισμός, και ο Τσίπρας βρίσκεται ξαφνικά στην οικονομική θέση που βρισκόταν ο Σαμαράς το τέλος του ’14.
Όμως πέρα από όλα αυτά, έξω από τα αστικά κέντρα, εκεί που πρέπει να αφήσεις την καραμπίνα σου και το μαχαίρι σου στο ημιφορτηγό στο πάρκιν, η ζωή συνεχίζεται με τα παραδοσιακά τοπικά πανηγύρια.






Το έχετε δει σε ταινίες. Το εντελώς Αμερικανικό επαρχιακό μόνιμο πανηγύρι. Εκεί είμαι σα στο σπίτι μου! Αυτό είναι στην Φλώριδα, καμιά 20αριά χιλιόμετρα από το σπίτι του Κώστα. Το είδα από το παράθυρο του αυτοκινήτου καθώς φτάναμε από το αεροδρόμιο και επί μέρες ζάλισα τον Κώστα να με πάει! "Πήγαινέ με πανηγύρι! Πανηγύρι, Κώστα! Και τηγανισμένη ζύμη με άχνη ζάχαρη!" Είναι καλός γιός. Πάει τον μπαμπά του Λούνα Παρκ!




















































































4 σχόλια:

  1. Tα αγαπώ πολύ τα πανηγύρια. Όλου του κόσμου. Τα θεωρώ ό,τι πιο αληθινό και ανθρώπινο σε κάθε τόπο κι ας έχουν κινέζικα παιχνίδια-παντού τα ίδια.
    Στο νησί, γίνονται όλο το χρόνο πανηγύρια κι είναι υπέροχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ! :-) ρελένομαι για πανηγύρια, και ιδιαίτερα για την ατμόσφαιρα, την απλότητα και τον κόσμο... όσο πιο απλά και αυθεντικά, τόσο πιο καλά :-)

      Διαγραφή
  2. ωραιότατες στιγμές απαραίτητες στην ζήση.... εύχομαι καλή ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.