Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Εναλλακτικά




Τελικά, το μέγεθος έχει σημασία. Για τον Πρόεδρο Τραμπ.

Συγκεκριμένα, το μέγεθος του όχλου στην εγκαθίδρυσή του.




Είπε ότι μάζεψε ένα με ενάμιση εκατομμύριο πιστούς. Πιο πολλούς από τον Ομπάμα το 2009.
Αριστερά, το πλήθος του Τραμπ, 2017. Δεξιά, το πλήθος του Ομπάμα, 2009.



Την επόμενη μέρα, ο Ντόναλντ Ντραμπφ (Ντραμπφ ήταν το όνομά τους όταν ήρθαν από την Γερμανία στις ΗΠΑ και το αλλάξανε σε Τραμπ) έστειλε τον Γραμαμτέα Τύπου του Λευκού Οίκου, Σων Σπάησερ, στην αίθουσα του τύπου να επιπλήξει τα μέσα ενημέρωσης για τα ψέματα που είπαν, ότι λέει το πλήθος δεν ήταν μεγάλο, και να τους υποδείξει ότι το πλήθος ήταν ρεκόρ στην Ιστορία της Γης. Και έφυγε Χωρίς ερωτήσεις.




Επί σκηνής η κυρία αυτή:
Γεννημένη 20 Ιανουαρίου 1967, η ημέρα της εγκαθίδρυσης του Τραμπ ήτα τα πεντηκοστά της γεννέθλια.


Η Κέλλυάνν Κόνγουαιη είναι η γυναίκα η οποία, όταν μεγαλώσουν λίγο τα δύο της παιδιά, θα πρέπει να τους δείξει τις ταινίες του Πολέμου των Άστρων και να τους εξηγήσει ότι το αφεντικό της ο Ντοναλντ Τραμπ ήταν ο Αυτικράτορας, και εκείνη ήταν ο Νταρθ Βέηντερ. Ή, μπορεί να τους δείξει ταινίες του Β' Παγκοσμίου και να τους εξηγήσει ότι το αφεντικό της ήταν ο Τύπος με το αστείο μουστάκι και εκείνη ήταν ο Τζόζεφ Γκέμπελς. (Θα πιστέψεις αυτό που σου λέω εγώ να πιστεψεις).

Έδωσε συνέντευξη σε Κυριακάτικο πρόγραμμα! 


Και είπε ότι ο Σων Σπάησερ δεν είπε ψέματα αλλά απλά παρέθεσε για τους δημοσιογράφους εναλλακτικά γεγονοτα.

"Εναλλακτικά Γεγονότα" να σας χαρώ!

Ο Τσακ Τοντ, ο δημοσιογράφος αριστερά στην εικόνα αυθόρμητα πήγε να γελάσει αλλά το συγκράτησεκαι απάνησε: "Κελλυάνν! Υπάρχουν γεγονότα. Και υπάρχουν ψέματα. Εναλλακτικά γεγονότα είναι ψέματα".


Βρισκόμαστε πλέον στην εποχή των Εναλλακτικών Γεγονότων. Αγοράστε Ζάναξ.



Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ σρις δύο πρώτες μέρες:

  • Ακύρωσε το Διειρηνικό σύμφνο εμπορικής συνεργασίας (με χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού)
  • Εξέδωσε την πρώτη διαταγή για να αρχίεσει να ξεχαρβαλώνεται το σύστημα περίθαλψης του Ομπάμα
  • Ανακοίνωσε αρχή συζητήσεων για να γίνουν αλλαγές στο Σύμφωνο συνεργασίας των χωρών της Αμερικανικής Ηπείρου.

Και τέσερεις Ρεπουμπλικάνοι Αντιπρόσωποι (Βουλευτές) κατέθεσαν σχέδιο νόμου για να αποχωρήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και να πάψει το πολιτικό άσυλο σε αντιπροσώπους χωρών του ΟΗΕ ώστε ο ΟΗΕ να αναγκαστεί να φύγει από τις ΗΠΑ.


Αυτό που θέλω εγώ να ξέρω είναι αν θα μάθουμε τα εναλλακτικά γεγονότα για τα σχέδια του Σόιμπλε...



Α-Α-Α! Σχεδόν ξέχασα!
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα το οποίο ορίζει την ημέρα της ορκομωσίας του,
20 Ιανουαρίου 2017:
ΗΜΕΡΑ EΘΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ
National Day of Patriotic Devotion

Σοβαρά. Δεν κάνω πλάκα. Αλήθεια είναι.









6 σχόλια:

  1. χαχα αυτό στο τέλος είναι όλα τα λεφτά... Ημέρα εθνικής λατρείας... δεν πάμε καλά... χαχα πάντως σε όλα το μέγεθος μετράει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Τραμπ το μέγεθος και οι εντυπώσεις είναι το παν. Γι' αυτό ένα χρ΄νο τώρα ο τύπος λέει ότι έχει μικρά χέρια (πραγματικότητα) γιατί τον τρελαίνει να το ακούει. Ο άνθρωπος έχει συναισθηματική ηλικία πέντε χρονών.

      Διαγραφή
  2. Προβληματισμός Δημήτρη μου . Ίδωμεν .... Καλό απόγευμα Φίλε μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.facebook.com/moveon/videos/10154107148410493/
    Η Αμερική από χώρα των ευκαιριών έγινε κάτι το αδιανόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Roadartist, κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να παγιδευτούν μέσα στον ιστό ενός λαϊκίστικα δημαγωγικού φασίστα. Ιδίως επειδή είχαμε την Ιστορία του Γερουσιαστή Τζο Μακάρθυ από το Γουισκόνσιν από το ’47 ως το ’54 και το κίνημα των Δικαιωμάτων των Πολιτών της δεκαετίας του ’60.

      Όμως συνέβη ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως η άνοδος του Μουσολίνι, του Χίτλερ, ή του Τσαβέζ και ακόμα του Τσίπρα.

      Βρες μια πληγή κοινή σε πολλούς πολίτες, βρες κάποιον, κάποιους ή κάτι όπου να αποδόσεις το «φταίξιμο» και πλέξε μια καλή αφήγηση να πεις. Βάλτα όλα στο μίξερ. Πες στους «πληγωμένους» ότι καταλαβαίνεις πως νοιώθουν. Ότι βρήκες τους «κακούς». Δώσε στους «κακούς» ετικέτες: μειονότητες, πολιτικοί, επιχειρηματίες. Κάν’ τους καρικατούρες, βρώμικους, εγκέφαλους του «κακού», μισούντες και χασούρηδες. Μετά ζωγράφισε τον εαυτό σου σαν σωτήρα. Αιχμαλώτισε την φαντασία του κόσμου. Ξέχνα τα περί πολιτικής και σχεδίων, απλά βάλτα σ’ ένα παραμύθι. Ένα παραμύθι που ξεκινά με θυμό και τελειώνει σε εκδίκηση. Μια εκδίκηση στην οποία να μπορούν να συμμετάσχουν.

      https://www.washingtonpost.com/posteverything/wp/2017/01/27/in-venezuela-we-couldnt-stop-chavez-dont-make-the-same-mistakes-we-did/?utm_term=.a12c79ce3752

      Αυτό ακριβώς δεν έκανε ο Τσίπρας στην Ελλάδα; Αυτό ακριβώς δεν έκανε ο Τσαβέζ στην Βενεζουέλα; Ο Χίτλερ στην Γερμανία; Ο Τραμπ στις ΗΠΑ;

      Δεν έχει σημασία τι προβιά φοράνε ότι δήθεν αντιπροσωπεύουν, Αριστερά ή Δεξιά, κομουνισμό ή φασισμό… Η μαζική ψυχωτική ανάγκη, είτε λέγεται θρησκεία είτε πολιτική, είτε «κίνημα» είναι αυτό που εκμεταλλεύεται ο δημαγωγός.

      Πως τον ξεφορτώνεσαι; Δυστυχώς η Ιστορία προτείνει πως είναι διαδικασία πολύ χρονοβόρα, δύσκολη, και συχνά αιματηρή.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.