Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ανετα...



Όχι πείτε μου...
έχετε ξαναδεί Ειδικό Σύμβουλο αρχηγού κράτους να κάθεται στο γραφείο του αφεντικού με τόση άνεση;
(Καθώς το αφεντικό φωτογραφίζεται με αντιπροσώπους ιστορικά σημαντικών πανεπιστημίων Αρφικανών-Αμερικανών)










Η Ειδική Σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, στις φωτογραφίες, είναι η περίφημη Κέλλυάν Κόνγουαιη, η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε επιτυχή προεδρική προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ της έδωσε τον μποναμά της Ειδικής Συμβούλου, αλλά μερικοί οργανισμοί ειδήσεων την έχουν ήδη βάλει σε μαύρη λίστα και δεν της επιτρέπουν να εμφανιστεί στα τηλεοπτικά προγράμματά τους επειδή μέχρι τώρα ότι έχει πει από την τηλεόραση έχει αποδειχθεί ψέμα, ή έχει διαψευσθεί από άλλους στον Λευκό Οίκο. Η Κέλλυάν είναι εκείνη που εφεύρε τον όρο «εναλλακτικά γεγονότα» και επίσης αναφέρθηκε σε «θύματα» τρομοκρατικής επίθεσης η οποία δεν συνέβη ποτέ.

Την βρίσκω πολύ άνετη με το κινητό της.
(από πίσω της στην τελευταία φωτογραφία, ο Ελληνο-Γερμανο-Αμερικανός προσωπάρχης, Ράινς Πρίμπους) 
.






11 σχόλια:

  1. Να ρωτήσω κάτι άσχετο: τι είναι τα Πανεπιστήμια Αφροαμερικάνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Ιστορικά-Σημαντικά Κολλέγια και Πανεπιστήμια Αφρικανών Αμερικανών είναι Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης που ιδρύθηκαν πριν από το 1964 με τον σκοπό να υπηρετούν την Αφρικανική-Αμερικανική κοινότητα, αλλά πάντα δεχόντουσαν φοιτητές όλων των φυλών.

      Μέχρι και μετά από τα μέσα του 20ου αιώνα, μέχρι που ο Κέννεντυ έστειλε την εθνοφρουρά για να συνοδεύσουν τρεις μαύρους φοιτητές μέσα στην πόρτα ενός λευκού πανεπιστημίου του Νότου, την πόρτα του οποίου κρατούσε κλειστή για τις κάμερες ο κυβερνήτης της Πολιτείας, μαύροι φοιτητές δεν γινόντουσαν δεκτοί σε Πανεπιστήμια λευκών και γι’ αυτό ιδρύθηκαν Πανεπιστήμια στα οποία θα μπορούσαν να σπουδάσουν.

      Τα μόνα τρία HBCU (Historically Black Colleges and Universities) που ιδρύθηκαν πριν τον εμφύλιο ήταν τα Cheyney University of Pennsylvania (1837), Lincoln University (Pennsylvania) (1854), και Wilberforce University στο Ohio (1856). Με το τέλος του εμφυλίου ιδρύθηκε το 1865 το Shaw University στον Νότο.

      Υπάρχουν 107 ιδρύματα HBCU στις ΗΠΑ (που ιδρύθηκαν πριν το 1964).

      Η μάχη των δικαιωμάτων των πολιτών για παιδεία για τους μαύρους συνεχίστηκε και μέχρι την δεκαετία των 1970 και 1980, και μέχρι σήμερα.

      Η φυλετική διαφοροποίηση σήμερα στα HBCU κυμαίνεται από 88% μαύροι-12% άλλες φυλές (North Carolina A&T State University) σε 13% μαύροι-75% άλλες φυλές (Bluefield State College, West Virginia).

      Σήμερα, τα καλύτερα HBCU θεωρούνται τα Howard University (1) Washington DC, Spelman College (2) Atlanta GA, Hampton University (3) Hampton VA, κλπ… Στην λίστα καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου των Times, το Howard University έρχεται στα 401-500 (Όλα τα Ελληνικά πανεπιστήμια στην λίστα έρχονται 401-800, εκτός από το Πανεπιστήμιο Κρήτης που έρχεται 351-400).

      Διαγραφή
    2. O.K. Καταλαβαίνω το λόγο που ιδρύθηκαν και το πόσο σημαντικό ήταν τότε, αλλά τώρα, το ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχίζουν να υπάρχουν, χαρακτηριζόμενα σαν κάτι που ενέχει επίσημο διαχωρισμό στο όνομά του (Mα Βlack Colleges;) μου δημιουργεί έκπληξη.
      Εντάξει. Δεν θα έπρεπε να μου δημιουργεί έκπληξη τη στιγμή που ξέρουμε πως ο ρατσιμός, η Κου Κλουξ Κλαν και οι υποστηρικτές τους ζουν και βασιλεύουν. Ωστόσο, είναι μια κατάσταση που πίστευα θα ερχόταν σε αντίθεση με κάποιο νόμο.
      Και πάλι βέβαια, ξεφεύγω από το θέμα. Ίσως όμως όχι. Ίσως, αν οι πανεπιστημιακοί ήταν λευκοί, η κυρία να μην καθόταν έτσι στον καναπέ με τις τακούνες (μα θα τρυπήσει τα μαξιλάρια!)

      Διαγραφή
    3. ΥΓ. Η τελευταία Πολιτεία που κατέθεσε τα απαραίτητα πιστοποιητικά στην Ουάσιγκτον για το ότι συμορφώνεται όσον αφορά την τροποποίηση του Συντάγματος για την κατάργηση της δουλείας, μετά από το τέλος του εμφυλίου το 1865, ήταν η Πολιτεία του Μισσισσίπι. Κατλεθεσε τα χαρτιά στις 7 Φεβρουαρίου του 2013 (τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του πρώτου Αφρικανού-Αμερικανού Προέδρου των ΗΠΑ)

      Διαγραφή
    4. Ά! έβαλα το ΥΓ πριν δω ότι είχες απαντήσει.

      Κατά την γνώμη μου, και κατά τη κοινή εντύπωση στις ΗΠΑ τουλάχιστον, πάντα πρέπει να αναγνωρίζουμε σε οποιαδήποτε ονομασία κάτι ιστορικής και κοινωνικής σημασίας. Το HBCU είναι τίτλος τιμής, και είναι επίσης γνωστό, άμεσα, ότι δεν αναφέρεται σε ιδρύματα εκπαίδευσης ΓΙΑ μαύρους, αλλά στα πρώτα ιδρύματα που δεχόντουσαν ΟΛΕΣ τις φυλές.

      Διαγραφή
    5. Επίσης, προσοχή στην φρασεολογία :-) Όχι "Black", αλλά, "HISTORICALLY Black".

      Διαγραφή
    6. Συνειδητοποιώ ορισμένες διαφορές εν τη ρύμη του λόγου από γλώσσα-καθομιλουμένη σε γλώσσα καθομιλουμένη. Στα Αγγλικά, έχει σημασία ότι λέγεται Greek-American, African-American, German-American, πάντα δύο διαφορετικές λέξεις με παύλα μεταξύ τους. Κανείς δεν λέει αυτούς τους προσδιορισμούς, στα αγγλικά, χωρίς παύλα («Αφροαμερικανός), ενώ στα Ελληνικά έτσι τα λέμε και τα γράφουμε. Με τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο λόγο, κανείς στην Αμερική (εκτός από το ΚΚΚ) δεν θα πει ποτέ «Πανεπιστήμια Μαύρων» (“Black Colleges”). Θα πουν “Historically Black…”

      Παρεμπιπτόντως, στο έχω πει; Με το τέλος του εμφυλίου, στο Πουλάνσκι του Τεννεσή, ίδρυσαν τον Κύκλο της Αδελφότητας. Για αδελφότητα χρησιμοποίησαν την Σκωτσέζικη λέξη Clan και για κύκλο την Αρχαία Ελληνική λέξη «Κύκλος» την οποία λανθασμένα πρόφεραν «Κούκλουξ». Από Kuklux Clan, γρήγορα έγινε Ku Klux Klan.

      Διαγραφή
    7. Δηλαδή, όπως η ιστορική αδερφή τζιπούλα ένα πράγμα...

      Διαγραφή
    8. Σχεδόν. Την Κόκκινη Αδελφούλα (τώρα 23 ετών) την έβγαλε "Ιστορικής Αξίας" η Ιταλία. Τα HBCU τα έβγαλε Ιστορικής Σημασίας η ...Ιστορία :-)

      Διαγραφή
  2. Τι άνεση είναι αυτή; Μμμμ αυτή είναι κάτι παραπάνω από ειδική σύμβουλος του Τραμπ, ή απλά απατηλά αυτό περνά ως αίσθηση από τις εικόνες; Πραγματικά απίστευτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κέλλυάν Κόνγουιη, Rodartist μου, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει προκαλέσει την εξής καθημερινή ερώτηση σε περίπου 60% των Αμερικανών, και στον τύπο, επίκαθημερινής βάσης: "Πως μπορεί και κοιτάζεται στον καθρέπτη, πως θα εξηγήσει στα τρία της παιδιά τι έκανε, όταν μεγαλώσουν, και, πως είναι δυνατόν να μπορεί να λέει ψέματα με τέτοια τέχνη και τεχνική. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να σε πείσει ότι ο Χίτλερ ήταν ανθρωπιστής.

      Την επομένη μέρα μετά από την δημοσίευση των φωτογραφιών αυτών σε όλη την Αμερική, πάντως, δικαιολογήθηκε ότι κάποιος της ζήτησε να πάρει φωτογραφία και εκείνη ήταν η καλύτερη θέση...

      Καλό βράδυ :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.