Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΆνανδροιΥπάρχουν πολλοί άνθρωποι ανάμεσά μας που πιστεύουν ότι υπάρχουν δικαιολογημένα αίτια για τον πόλεμο των τζιχαντιστών ενάντια στην Δύση. Όμως υπάρχει μιά απλή απάντηση που μπορεί να δοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους:

Εκατόν είκοσι εννέα αθώοι άνθρωποι είναι νεκροί. Εάν επιτρέψουμε οποιαδήποτε αιτιολογία για τα κίνητρα των τρομοκρατών, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να δικαιολογούμε δειλούς, άνανδρους δολοφόνους.

Δυστυχώς η κρίση του μέσου πολίτη μπερδεύεται στην γκρι περιοχή μεταξύ ιστορικών γεγονότων και αντισημιτισμού, προπαγάνδας, ημιπληροφόρησης και, πως να το κάνουμε, βλακείας. Η κρίση συχνά μπερδεύεται από το ψέμα που κάνουν σάντουιτς ανάμεσα σε δύο αλήθειες εκείνοι που εκμεταλλεύονται τον θρησκευτικό ζήλο και την αμάθεια των φτωχών του τρίτου κόσμου, και των αποτυχημένων της δύσης, στέλνοντάς τους να πολεμήσουν για τον "θεό", όταν οι οργανωτές απλά κυνηγάν λεφτά και δύναμη.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τους χαζοχαρούμενους που πιστεύουν ότι τους δίδυμους πύργους τους έριξε ο Μπους, δεν πήγαμε ποτέ στο φεγγάρι, μας ψεκάζουνε και ο Έλβις ζει.

Μπορούμε όμως να τους ρωτάμε αν κατά την γνώμη τους έχουν δίκιο ή δικαιολογία εκείνοι που αποφασίζουν να δολοφονούν άμαχους, αθώους δυτικούς πολίτες και αν είναι σωστό να κρύβονται οι ίδιοι οι άνανδροι αυτοί δολοφόνοι ανάμεσα στους δικούς τους άμαχους, νοσοκομεία, σχολεία και παιδιά ώστε οποιαδήποτε αντεπίθεση από την δύση να σκοτώνει και άμαχους --για να τους λυπάται ο κόσμος. Αν το ρωτήσουμε αυτό και η απάντηση τους είναι "ναι", μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι καμία απόδειξη, κανένα γεγονός δεν πρόκειται να τους μετακινήσει από το παράλληλο σύμπαν στο οποίο έχουν την ανάγκη να ζουν.
Τέλος πάντων, φεύγω για καμιά βδομάδα, στην Νέα Υόρκη, και επιστρέφω στις 25 Νοεμβρίου. Θα μπαίνω μέσα μάλλον από εκεί, αλλά για τις επόμενες δύο μέρες ταξιδεύω. Φεύγω σε λιγάκι. Να είσαστε όλοι καλά.

4 σχόλια:

 1. Νομίζω ότι έχουμε να ισορροπήσουμε πάνω σε ένα τεντωμένο και λεπτό σχοινί, διαχειριζόμενοι το παρακάτω διακύβευμα:

  «Πώς προστατεύεις τις αξίες σου έναντι του τρόμου χωρίς να περιορίζεσαι στον ουτοπικό ουμανισμό, αλλά ούτε και να μιμείσαι τον αντίπαλο/εχθρό σου γιατί τότε έχεις ήδη χάσει;»

  Από τη μία οι κοινωνίες μας οφείλουν να διαφυλάξουν τις αξίες μας έναντι της κτηνωδίας και του σκοταδιστικού μεσαίωνα. Από την άλλη, το πολιτικά ορθό μας τελείωσε, game over. Σχεδόν έχουμε πόλεμο!

  Και στη μέση αθώοι -και απρόθυμοι να παρακολουθήσουν αυτή τη τρέλλα- άνθρωποι και των δυο στρατοπέδων. Και δυστυχώς ελλιποβαρείς πολιτικές ηγεσίες σε όλα τα δυτικά κράτη, που πρέπει να διαχειριστούν τούτες τις κρίσιμες ιστορικά προκλήσεις.

  Δεν είμαι καθόλου αισόδοξος.

  Καλό ταξίδι αγαπητέ. Είμαι και εγώ καθ΄οδόν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλό ταξίδι στην ΝΥ , και καλή επιστροφή στην βάση σου !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ! Τελικά δεν βρήκα ευκαιρία να μπω από την Νέα Υόρκη, αλλά γύρισα πάνω στην ώρα για Αμερικανικό Thanksgiving στην Ιταλία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.