Photos: Romagna / ΡομάνιαΕικόνες από την Ρομάνια
Η περιοχή Romagna της Emilia-Romagna, ανατολικά της Τοσκάνης κρατά το όνομά της επί 2000 χρόνια από την Ρώμη."Δεν έχω επισκεφθεί την Ιταλία" είπε η Βάσσια, αναφερόμενη στις φωτογραφίες από τα μέρη μας που έβλεπε και τις άρεσαν, και προς τιμήν της, και για να ενισχυθεί και η ιδέα να τα δει από κοντά, η σελίδα αυτή με φωτογραφίες από τα βουνά μας στις τέσσερεις εποχές, τα "ιερά δάση", τον καταρράκτη μας της Ακουακέτα, τον οποίον ανέφερε και ο Δάντης στην τριλογία, αφού πέρασε τον χειμώνα του 1301 προς 1302 εδώ φεύγοντας εξόριστος από την Φλωρεντία, και μιά ασυνήθιστη φωτογραφία του πόντε Βέκιο στην Φλωρεντία, 110 λεπτά με αυτοκίνητο κατεβαίνοντας τις κορδέλες δυτικά.

Φωτογραφίες από τη Ρομάνια βλέπονται βέβαια καλύτερα με συνοδεία από ένα παραδοσιακό τραγούδι της περιοχής, με λόγια σε τοπική διάλεκτο! το οποίο μπορείτε να ακούσετε κατευθείαν από mp3 κάνοντας κλικ εδώ, καθώς βλέπετε τις φωτογραφίες.
 
 

5 σχόλια:

 1. εξαιρετικές φωτογραφίες και πολύ καλό "φωτογραφικό μάτι"!Ενα οδοιπορικό στην Τοσκάνη αλλά και στο Αμαλφι αποτελεί όνειρο ετών που δεν πραγματοποιείται προς το παρόν ελλείψει ελεύθερου χρόνου(ελεύθερου από υποχρεώσεις και προς τα παιδιά..).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Squarelogic, σ' ευχαριστώ, η φωτογραφική μηχανή ήταν το χαρτί και η πέννα μου από παιδί, και τα βουνά μας της Ρομάνιας και Τοσκάνας έχουν αρκετά για βιβλία. Είμαστε στα "foreste sacre", και τι ωραιότερο για οδοιπορικό! Αλλά τα παιδιά πάντα έρχονται πρώτα, το ξέρω καλά. Σου εύχομαι τη χαρά του να τα δεις να πηγαίνουν Πανεπιστήμιο όπως για μένα τώρα ο γιός μου. Καλή βδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. με DSLR είναι οι ληψεις?εξαιρετικές,ακόμα και στην συμπιεσμένη τους μορφή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Squarelogic, Οι περισσότερες φωτογραφίες σε αυτή τη σελίδα είναι με την επαγγελματική μου, Nikon D300 (ψηφιακή), φακούς (1/2 των 35mm) 12-24mm, 24-85mm και 55-200mm. Κάμποσες είναι με ψηφιακή μηχανή τσέπης Sony, που έχω πάντα στην τσέπη μου, και καμιά-δυο με την ψηφιακή (SLR) Pentax της γυναίκας μου.

  Στη σελίδα της Βενετίας (μενού πάνω αριστερά για Σελίδες/Pages, πάνω από το μενού Αρχειοθήκη/Posts) μέχρι που φτάνουμε στο λιμάνι είναι καρέ απο DVD που γύρισα με Sony Handycam DCR DVD-105, και οι υπόλοιπες είναι από την Nikon.

  Επαγγελματική είχα από το 1979 Canon και Hasselblad μα άλλαξα σε Nikon όταν πήγα από φιλμ σε ψηφιακά στο τέλος του 2007. Ψηφιακές τσέπης είχα από το 2000. Ποτέ δεν τελειώνω φωτογραφία πριν την επεξεργαστώ στο Adobe Photoshop αλλά πάντα χρησιμοποιώ το Photoshop μόνο για ότι πάντα έκανα στο εμφανιστήριο και όχι για όλα όσα μπορεί το πρόγραμμα να κάνει πέρα από αυτά. Η δημιουργεί μιας φωτογραφίας περνάει από 5 σκαλοπάτια: Ιδέα-Έκθεση-Εμφάνιση-Εκτύπωση-Παρουσίαση, δεν τελειώνει ποτέ με το κλικ της μηχανής.

  Ευχαριστώ για το σχόλιο σχετικά με την συμπίεση. Όταν πρόκειται για έκδοση στο ιντερνέτ χρειάζεται η πείρα του να χρησιμοποιήσει κανείς το Photoshop για να ελαττώσει τα Kb χωρίς να αλλάξει το θεμιτό μέγεθος και ποιότητα διευκρίνησης και χρώματος και νεταρίσματος. Βγαίνοντας από την Nikon σαν jpg η εικόνα είναι 4288x2848 pixels (1:1.5) και σαν jpg είναι 4 έως 5 Mb (σαν TIFF είναι περίπου 35 Mb). Σ΄αυτή τη σελίδα η μέση φωτογραφία είναι jpg 400x265 pixels, μέσος όρος 25-30 Kb. Για να επιτευχθεί αυτό και να διατηρηθεί και η ποιότητα αρκετή δουλειά γίνεται στο Photoshop με προσωπικές εκλογές σε κάθε βήμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Διόρθωση στo προηγούμενο σχόλιο:

  1) Με "1/2 των 35mm" εννοώ ότι οι περισσότερες Digital SLR προσφέρουν εμβαδόν εγγραφής εικόνας που είναι σχεδόν το μισό του εμβαδού εγγραφής σε φιλμ 35mm. Δηλαδή, ένας φακός οποιασδήποτε εστιακής απόστασης καταγράφει περισσότερα, έχει πιο ευρεία γωνία, σε φιλμ 35mm ή σε Digital "1:1" από νορμάλ Digital. Δηλαδή, στην Nikon D300 ένας φακός 12-24mm δίνει το κάδρο που σε μια Nikon D3, ή τις SLR με φιλμ, τo δίνει ο φακός 18-35mm. Προσθέτεις το μισό του αριθμού mm στον ίδιο τον αριθμό για να βρείς την αντίστοιχη εστιακή απόσταση στο μέγεθος φιλμ 35mm.

  2) Βγαίνοντας από την Nikon σαν jpg η εικόνα είναι 4288x2848 pixels, 300dpi. (το ratio του κάδρου είναι 1:1.5). Σαν jpg είναι 4 έως 5 Mb και σαν TIFF είναι περίπου 35 Mb. Σ΄αυτή τη σελίδα η μέση φωτογραφία είναι jpg 400x265 pixels, 72 dpi, μέσος όρος 25-30 Kb.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.