Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Sweet!






Home, Sweet Home 




Το Σάββατο το μεσημέρι ο Κώστας υπέγραψε τα χαρτιά που τον κάνουν ιδιοκτήτη του πρώτου του σπιτιού. Με τρία υπνοδωμάτια και 195 τετραγωνικά, δίπλα σε λίμνη και με δύο φοινικόδεντρα μπροστά, το σπίτι βρίσκεται στην κλειστή ιδιωτική κοινότητα Σπρους Κρηκ νότια της Ντεητόνα Μπητς στην Φλώριδα, όπου έμενε και ο Τζων Τραβόλτα (πριν παραπονεθούν οι γείτονες για τον θόρυβο των αεροπλάνων του ένα εκ των οποίων είναι τώρα ένα Μπόινγκ 707). Στο Σπρους Κρηκ, με πύλες και φρουρούς για να μπεις μέσα, οι χίλιοι περίπου κάτοικοι έχουν δικό τους αεροδρόμιο στην μέση της κοινότητας, και τα πιο ακριβά σπίτια έχουν γκαράζ μεγαλύτερο από το σπίτι για να χωράει 2-3 αυτοκίνητα συν ένα ιδιωτικό αεροπλάνο. Ο Κώστας δεν έχει ακόμα ιδιωτικό αεροπλάνο, και για να πετάει ένα Μπόινκ 767 ή 757 προς την Ευρώπη ή την Δυτική ακτή ή την Χαβάη πρέπει να πηγαίνει στο Ορλάντο της Φλώριδας και να πετάει μέχρι την Νέα Υόρκη από όπου ξεκινά τις δικές του πτήσεις. Οικονομικά ανεξάρτητος από τα 22 του χρόνια, και έχοντας αγοράσει το πρώτο του σπίτι μόνος του με 30% προκαταβολή στα 25, ο Κώστας κι εγώ μπορούμε να πούμε αφ’ ενός ότι κάτι κάναμε σωστά, και, αφ’ εταίρου…
God bless America, land that I love,
Stand beside her and guide her
Through the night with a light from above.
From the mountains, to the prairies,
To the oceans white with foam,
God bless America, my home sweet home.
God bless America, my home sweet home.
















Ο Κώστας νοίκιαζε σπίτι στο Σπρους Κρηκ από τον Ιούλιο του 2013,
πριν αγοράσει δικό του 300 μέτρα παρακάτω σε άλλο δρόμο εχτές.
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τον Νοέμβριο του 2013…

















6 σχόλια:

  1. Λοιπόν Δημήτρη αφού διάβασα την ανάρτηση έψαξα στον γούγλη το Spruce Creek όπου και περιηγήθηκα για να δω αν θα……εγκρίνω την επιλογή του σπιτιού που έκανε ο γιος σου και την περιοχή βεβαίως,βεβαίως!
    Μετά από λεπτομερή μελέτη του χώρου είμαι στην ευχάριστη θέση να σου ανακοινώσω ότι…….ΝΑΙ,ΝΑΙ και πάλι ΝΑΙ για την επιλογή της περιοχής και του σπιτιού.
    Πες του γιου σου ότι παρότι που η xristin είχε θέσει αυστηρά κριτήρια στην αξιολόγηση,τα πέρασε όλα και με το παραπάνω και του εύχεται να περνάει μόνο ευτυχισμένες στιγμές στον νέο χώρο του.
    Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι το προσεγμένο και πανέμορφο αεροδρόμιο στην μέση της κοινότητας.
    Αναμεταξύ μας τώρα,εγώ που έχω πάει Φλώριδα και μου άρεσε πολύ δεν θα μπορούσα να εκφράσω διαφορετική άποψη για την επιλογή.χα,χα
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ' εγώ να δεις έγκριση Xristin μου! Είχα δει την κοινότητα το 2013 και ήταν υπέροχη οπότε ενθουσιάστηκα όταν από όλες τις επιλογές που είχε από όλες τις ΗΠΑ αποφάσισε να αγοράσει εκεί! Θα πάω τώρα το καλοκαίρι να ψήσω καμιά μπριζόλα στο καινούργιο του σπίτι (και να συνεχίσω τα μαθήματά μου με τον αγαπημένο μου εκπαιδευτή). Θα του πω ότι εγκρίνεται και από φίλους στο μπλογκ! Είδε την ανάρτηση σήμερα από το iPhone και προσπαθούσε να την μεταφράση μόνος του από ότι θυμάται από το Ελληνικό σχολείο που πήγαινε τα απογεύματα όταν ήταν μικρός.
      Σ' ευχαριστούμε! Κισ-κις!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Δημήτρη Καλημέρα διάβασα και ξαναδιάβασα την ανάρτηση ,και η χαρά μου είναι μεγάλη


      για την οικογένεια σου , αλλά και για την πρόοδο του Κώστα .

      Ολόψυχα του εύχομαι τα βήματά του να έχουν πάντα μόνο θετικά αποτελέσματα και γρήγορη εξέλιξη.
      Σ’αυτό το σπίτι που πήγε πέτρα να μη ραγίσει κι ο νοικοκύρης του σπιτιού χίλια χρόνια να ζήσει.
      Στο καινούργιο του σπίτι εύχομαι να έχει μόνο η ευτυχία και να μετακομίσει μαζί του μόνιμα!!!!
      Τα αγαθά κόποις κτώνται.
      Έλεγε ο συχωρεμένος ο Πατέρας μου , και πίστεψέ ,λάθος δεν έκανε !!!!

      Πάντα τέτοιες χαρές να μας δίνει και να είναι πάντα γερός !!!!!!!!!!


      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σου Νικόλα μου και σ’ ευχαριστούμε για τα λόγια σου :-)
      Πραγματικά είναι λόγια απ’ την καρδιά και θα πω και στον Κώστα να τα διαβάσει. Είναι αισθήματα που γίνονται δεκτά με χαρά.
      Στ’ αλήθεια έχει εργαστεί σκληρά, με επιμονή, υπομονή, σχέδιο και πίστη στον εαυτό του για να αποκτήσει τα «αγαθά» που άρχισε να «θερίζει» τώρα και με κάνει πολύ υπερήφανο.
      Απ’ το στόμα σου και στης Ζωής τ’ αυτί οι ευχές σου!

      Διαγραφή
    4. Να σου ζήσει, να τον χαίρεσαι.

      Through the night with a light from above. ---> ωραίος στίχος!

      Προσωπικά προτιμώ τη Βοστώνη και τη Νέα Αγγλία γενικότερα. Πολλή ζέστη στη Φλόριντα. Αφού αρέσει σ' εκείνον όμως του εύχομαι να το χαρεί μαζί με μια γυναίκα που θα τον λατρεύει και πολλά παιδιά να τρέχουν και να παίζουν τριγύρω. Με γειά του! :) :)

      Θέλουμε περισσότερες εσωτερικές φωτογραφίες του σπιτιού. :)

      Διαγραφή
    5. Σ’ ευχαριστούμε Emily! Να ‘σαι καλά!

      Κι’ εμείς προτιμούμε (κατά πολύ) την Βοστώνη και τη Νέα Αγγλία! Από εκεί «είμαστε».
      Το σπίτι του είναι σε μία Πολιτεία κατά πολύ φθηνότερη από τα Βορειοανατολικά, δίπλα στο «Χάρβαρντ των Ουρανών» από όπου αποφοίτησε και επιστρέφει που και που για να καθοδηγήσει φοιτητές, και στο τέλος βρίσκεται στην Φλώριδα μόνο 5-6 μέρες τον μήνα :-)

      Περισσότερες εσωτερικές φωτογραφίες όταν πάω εκεί σε κανα-δυό μήνες :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.