Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Ντροπή




Τέτοιες μέρες θα έπρεπε να σκεφτόμαστε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε Ιστορία για να έχουμε γνώμη.

Ιστορία, όχι αφηγήσεις της Χαλιμάς.

Μόλις πριν 100 χρόνια, εκεί που σήμερα είναι το Ισραήλ, η Γκάζα και τα κατεχόμενα εδάφη, ζούσαν μαζί Άραβες Μουσουλμάνοι και Εβραϊκής καταγωγής και θρησκείας άνθρωποι, ως επί το πλείστο ειρηνικά, εργαζόμενοι μαζί.

Μετά, ήρθε η Βρετανική Αυτοκρατορία με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίων των Οθωμανών. 

Όταν 30 χρόνια αργότερα, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Βρετανική Αυτοκρατορία αποσυντίθετο και πέθαινε, για να μείνει το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κοινοπολιτεία, άφησε στον κόσμο δύο δώρα. Το πρώτο δώρο που μας άφησε ήταν η εφεύρεση του Πακιστάν και η μετακίνηση εκατομμυρίων βάση θρησκείας. Ακολούθησε η εφεύρεση του Μπαγκλαντές. Το δεύτερο δώρο που μας άφησε ήταν το Παλαιστινιακό Πρόβλημα με την εφεύρεση των λεγομένων «Παλαιστινίων», των Αράβων που ζούσαν εκεί μαζί με τους Εβραϊκής καταγωγής.

Όσοι δεν γουστάρουν έγκυρα ιστορικά βιβλία μπορούν να δουν τις ταινίες Λώρενς της Αραβίας (1962), Έξοδος (1960), και Γκάντι (1982).

Το 1947 τα Ηνωμένα Έθνη ψήφισαν την δημιουργία δύο κρατών στην περιοχή. Ένα Αραβικό και ένα Εβραϊκό. Οι μονες χώρες που ψήφισαν εναντίων της πρότασης ήταν έξι από τα εφτά μέλη της Ένωσης Αραβικών Κρατών (Arab League) και το Αφγανιστάν, Μπούρμα, Αιθιοπία, Ινδία, Ιράν, και Πακιστάν. Απήχαν οι Βέλγιο, Βραζιλία, Δανία, Ελ Σαλβαντόρ, Ελλάδα, Σιάμ, Σουηδία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Άραβες που ζούσαν εκεί τους οποίους σήμερα ονομάζουμε Παλαιστίνιους, ήταν θετικοί σε αυτή την πρόταση του να έχουν δικό τους κράτος. Όμως οι υπόλοιποι Άραβες των γειτονικών κρατών απέκλεισαν την πιθανότητα δημιουργίας Παλαιστινιακού κράτους και τιμώρησαν βάναυσα όσους Άραβες στην περιοχή ήθελαν το δικό τους κράτος.

Το 1948, σύμφωνα με το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών  σχηματίστηκε το κράτος του Ισραήλ. Την επομένη ημέρα όλα τα γειτονικά Αραβικά κράτη επιτέθηκαν αλλά αναχαιτίστηκαν. Από τότε, όποτε επιτέθηκαν οι γείτονές του στο Ισραήλ αναχαιτίστηκαν και το Ισραήλ κέρδισε έδαφος.

Από το 1948 μέχρι σήμερα, Μουσουλμανικές τρομοκρατικές οργανώσεις και Αραβικά κράτη όπως η Συρία, και Μουσουλμανικά κράτη όπως το Ιράν, χρησιμοποιούν τους λεγομένους Παλαιστινίους, χωρίς φροντίδα καμία για αυτούς, έτσι ώστε με το να υποφέρουν να προσφέρουν ένα μοχλό εναντίων του Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι είναι πράγματι θύματα, αλλά είναι θύματα των άλλων Αράβων που τους χρησιμοποιούν.

Το να λέει κανείς ότι οι Παλαιστίνιοι είναι θύματα του Ισραήλ είναι θλιβερά αγράμματο και απλοϊκό. Παιδαριώδες.


~~~


Σαρανταοχτώ ώρες πριν την επαίσχυντη, βάρβαρη και με κακία και μίσος επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, που αποκεφάλισε βρέφη στα κρεβατάκια τους, έτυχε και συζητούσα με πολύ κοντινό και πολυαγαπημένο μου άτομο, 11 χρόνια μεγαλύτερο από εμένα και μού ‘ρθε και είπα ότι η διασπορά των Ελλήνων μετά την Άλωση της Πόλης, που 350 χρόνια μετά τους βρήκε σε θέσεις ανά την Ευρώπη από όπου μπόρεσαν να χτίσουν την Φιλική Εταιρεία και να προτρέψουν την Ελληνική Επανάσταση δεν είχε πολύ διαφορά από την διασπορά των Εβραϊκής καταγωγής ανθρώπων που επέζησαν με την ιστορία τους, την κουλτούρα τους και την θρησκεία τους εξορισμένοι από τον τόπο τους επί 1.876 χρόνια.

Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι η Εβραϊκή διασπορά διαφέρει από την Ελληνική επειδή όπου πήγαιναν οι Εβραίοι γινόντουσαν δανειστές και τραπεζίτες, και συναναστρεφόντουσαν μόνο μεταξύ τους σε κλειστό κύκλο. Ανταπάντησα ότι έτσι ακριβώς περιέγραφε τους Εβραίους ο Αδόλφος Χίτλερ στους Γερμανούς και έτσι τους περιγράφει κάθε αντισημίτης, επειδή αυτή είναι η αφήγηση.

Ξέχασε, σκέφτηκα, να προσθέσει ότι ο λόγος για τον οποίον συναναστρεφόντουσαν μεταξύ τους ανά την Ιστορία σε όλη την Ευρώπη ήταν επειδή ανέκαθεν, όλες οι κοινωνίες και τα κράτη τους έβαζαν σε γκέτο, και μάλιστα συχνά οι αρχές απαγορεύανε στους χριστιανούς πολίτες τους να έχουν πάρε-δώσε με τα γκέτο. Αυτή η λεπτομέρεια δεν είναι βολική για όσους εκσπερματίζουν εξηγώντας πόσο κακοί διάολοι είναι οι Εβραίοι. Α! και ίσως να έχετε ακούσει για την Ιερά Εξέταση που έκαιγε Εβραίους αιώνες πριν το κάνει ο Χίτλερ.

Το άτομο που μου περιέγραψε τους Εβραϊκής καταγωγής άνθρώπους με την φρασεολογία του Αδόλφου Χίτλερ είναι μάλιστα πολύ μορφωμένο και «αριστερό».

Δεν τσακωθήκαμε. Τσακώθηκε το άτομο αυτό από μόνο του και έφυγε από το σπίτι μας τρέχοντας. Μετά από πενήντα χρόνια πραγματική αγάπη και φιλία σαν οικογένεια.

Στην Ελλάδα, την Ιταλία, αλλά και πολύ περισσότερο στην Ιρλανδία και Πολωνία ο αντισημιτισμός είναι τόσο καλπάζων που είναι συνυφασμένος στο DNA… 

Βλέπετε, και όταν ακόμα κάποιος δεν πιστεύει ότι είναι αντισημίτης επαναλαμβάνει τις φράσεις και αφηγήσεις των αντισημιτών πιστεύοντάς τις αληθινές.


Ντροπή. Ντροπή!



~~~







2 σχόλια:

  1. Ειμαι με το κρατος του Ισραηλ γιατι εχουν το δικιο με το μερος τους. Γιατι ειναι η μοναδικη δημοκρατια οχι μονο στη Μεση Ανατολη αλλα μεχρι την Απω Ανατολη και η ασφαλεια του ειναι σημαντικη για ολοκληρο τον πολιτισμενο κοσμο. Τρεφω απεριοριστο θαυμασμο για αυτον τον βασανισμενο λαο που ενω εχει περασει τα πανδεινα απο τοτε που εμφανιστηκε στη γη, οχι μονο αντιστεκεται αλλα προοδευει. Ειμαι εναντια στους εγκληματιες της Χαμάς που δεν ειναι ανθρωποι αλλα τερατα, που οχι μονο δεν βοηθουν τους παλαιστινιους αλλα τους θαβουν ακομα πιο βαθια. Μα ακομη περισσοτερο ειμαι εναντια στο αραβικο κοσμο που τους εξοπλιζει. Και στους ηλιθιους Δυτικους που τους υποστηριζουν απο ιστορικη αγνοια θες η απο το ασβεστο μισος προς τους εβραιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά 'σαι καλά αγαπητέ μου Velvet, και σ' ευχαριστώ γι' αυτά τα λόγια που σπάνια ακούει κανείς, ιδίως εδώ στην Μεσόγειο. Είναι τιμή για αυτό το μπλογκ το σχόλιό σου. Ειρήνη ας μπορέσουν μια μέρα να βρουν όλοι όταν, οι φωνές και οι γροθιές των φανατικών και των αγράμματων πνιγούν στο ίδιο τους το μίσος.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.