Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Έρχεται!












Φεύγοντας από την χώρα των θαυμάτων για να επιστρέψουμε στον πάνω κόσμο παίρνουμε μαζί μας σαφείς εντυπώσεις.

Έρχεται η ώρα του Τσίπρα, τώρα που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αντικαθιστούνται από το ΣΥΡΙΖΑ (ή ότι ονομάσει το καινούργιο του κόμμα ο τσίπρας) και την ΧΑ. Η τραγωδία έχει άλλο ένα ή δύο σκαλοπάτια πριν πιάσει πάτο…

Το πότε και πως θα φύγει από το Ευρώ ή Ελλάδα, και το αν θα επιζήσει το Ευρώ, είναι εντελώς στον αέρα αυτή τη στιγμή. Πάντως μάλλον δεν θα γίνει τίποτα πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Έμαθα ότι είμαι πλούσιος! Έφερα στην Ελλάδα το 2007, με καράβι από το Νιου Τζέρσι που κόστισε 1.400 Ευρώ, ένα τζιπ τσεροκή του 1994. Ήταν 13 ετών όταν το έφερα και τώρα είναι 18 ετών, 340.000 χιλιόμετρα, με τέσσερα λίτρα μηχανή. Η εφορία το έχει καταγράψει σαν 2007 (όταν το έφερα) αντί 1994 (όταν το αγόρασα) και, τα τέσσερα λίτρα θεωρούνται τεκμήριο πλούτου. Αυτό σημαίνει πως ότι και να δηλώσω για εισόδημα, το τζιπ αποδεικνύει ότι είμαι πλούσιος και έτσι η εφορία θα μου φορολογήσει τα τελευταία δύο χρόνια 14,000 αντί για τα 6.500 που θα μου ζήταγε χωρίς Τσεροκή. Το Τσεροκή όμως ζει στην Ιταλία και την άλλη βδομάδα θα έχει Ιταλικές πινακίδες… Ξεχνάμε τα συμβόλαια και τις αποδείξεις από την περασμένη ανάρτηση. Εδώ υπάρχουν τεκμήρια φίλοι μου! 

Στην Ελλάδα η φτηνότερη βενζίνη είναι ακριβότερη από την ακριβότερη αυτής. Με 1,80 Ευρώ το λίτρο, το φουλ ντεπόζιτο κάνει κάπου 285 μίλια. Με 1,70 Ευρώ το λίτρο κάνει κάπου 240 μίλια. Περίεργα πράματα…

Το λεγόμενο χαράτσι είναι υπολογισμένο με σοφούς, ίσως, αλλά ανεξιχνίαστους υπολογισμούς. Για 67 τετραγωνικά, 440 Ευρώ. Για 71 τετραγωνικά 220 Ευρώ.

Οι κολώνες της ΔΕΗ είναι πολύ ευαίσθητες. Αν ένα περιστέρι κάτσει στον μετασχηματιστή, γίνεται μια λάμψη, μεγάλο μπαμ, κόβεται το ηλεκτρικό σε ένα τετράγωνο του Φαλήρου, και βγαίνει ο κόσμος στην Αγίου Αλεξάνδρου από τα μαγαζιά να δουν το νεκρό περιστέρι στο πεζοδρόμιο.

Φεύγουμε Σάββατο, αντίο, εις το επανειδείν… Κυριακή βράδυ στο χωριό μας… Καλό κουράγιο και φώτιση σε όλους…




We'll meet again,
Don't know where,
Don't know when
But I know we'll meet again some sunny day
Keep smiling through,
Just like you always do
Till the blue skies drive the dark clouds far away

So will you please say "Hello"
To the folks that I know
Tell them I won't be long
They'll be happy to know
That as you saw me go
I was singing this song…

We'll meet again,
Don't know where,
Don't know when
But I know we'll meet again some sunny day




Vera Lynn, We'll met again,
Finale: Stanley Kubrick's Dr. Strangelove, or, How I learned to stop worrying and love the bomb.
http://www.youtube.com/watch?v=wxrWz9XVvls










6 σχόλια:

  1. Τον ιδιο πλουτο διαθετω αλλα το δικο μου ειναι ειναι 2400 κυβικα.Εδω και 18 χρονια δεν ξερω τι ειναι διακοπες γιατι αποφασισα οτι με καλυπτει η Κρητη και θελω καποια αλλα πραγματα να αποκτησω αλλα και λογω δουλειας.(ενα λογιστικο γραφειο πανω απο 3 μερες δεν γινεται να κλεισει σε τουριστικη περιοχη).ΟΚ ειπα θα δουλεψω σκληρα εκτος του γραφειου και τις ελιες και θερμοκηπιο και θα φτιαξω σπιτι οπως εγω το θελω (τωρα εχω συνιδιοκτητη το κρατος)θα παρω μισο φουσκωτο μαζι με φιλους για το μπανιο μου στο απεναντι νησακι και για ψαρεμα (τωρα εχει τεκμηριο) θα κανω το αρχαιο μου NISSAN CHERRY ,JEEP CHEROKEE γιατι ετσι θελω ρε παιδι μου αυτο μ αρεσει και ξαφνικα απο την εργοστασιακη τιμη που δηλωνα για τεκμηριο λενε οχι και επειδη εισαι πολυ πλουσια για να το συντηρεις αντι να τρως τα λεφτα σου στα μπουζουκια που δεν φαινονται σε LOUIS VITTON διακοποδανεια κλπ παρε μια αυξηση στα τελη κυκλοφοριας κοντα στα 1000 ευρω παρε κιενα εξτρα φορο πολυτελειας που μου θελεις καιJEEP.Α ναι; κανενα προβλημα.Κατεθεσα τις πινακιδες πηρα το FIAT PANDA CROSS που ειναι μικρογραφια του κιενα θηριο αγροτικο που εχει ελαχιστα τελη γιατι ειμαι κατα κυριο επαγγελμα αγροτισσα και ποιος εχασε; εγω παντως οχι.Εχω και το JEEP μου για οποτε θελω εγω.
    Καλο ταξιδι να εχετε. Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Μαρία, επί τέλους! Είμαστε πλούσιοι! Το δικό μου τα τελευταία 2 χρόνια είχε τέλη κυκλοφορίας 1.000 Ευρώ, και μετά 1.100 Ευρώ τον χρόνο. Τώρα το κράτος χάνει και ότι θα έπαιρνε μια και θα βάλω Ιταλικές πινακίδες. Το 2007 στην Μασαχουσέτη στις ΗΠΑ θα μου δίνανε 100-200 δολάρια να το πάρουνε σε κάποια μάντρα, 13 χρονών σαράβαλο. Το 2012, 18 ετών, είναι τεκμήριο πλούτου στην Ελλάδα. Δεν είναι πια να παίρνει κανείς τίποτα στα σοβαρά. Η καθημερινότητα είναι κάτι το άτοπο/παράλογο. Absurd. Σιγά-σιγά, βδομάδα με την βδομάδα και μήνα με τον μήνα θα σταματήσουν όλο και περισσότερες υπηρεσίες να λειτουργούν, και ο κόσμος, ο απλός κόσμος ο βιοπαλαιστής, θα χάσει τα πάντα.

      Πήγα σήμερα στο κεντρικό της ΔΕΗ να πληρώσω 680 Ευρώ για δύο ανεξόφλητους λογαριασμούς διακοπής που δύο ενοικιαστές μου φόρτωσαν πριν εξαφανιστούν. Για να πληρώσω τα φέσια βάζω χρήματα στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Στους τοίχους της ΔΕΗ πόστερ διαφημιστικά υπηρεσιών της ΔΕΗ με έξυπνα σλόγκαν και φωτογραφίες ευτυχισμένων ζευγαριών, οικογενειών και νέων να χαμογελάνε… μου θύμισαν τις ζωγραφιές χαρούμενων ανθρώπων στο εξωτερικό των λεωφορείων και των φορτηγών μέσα στα οποία έβαζαν τους κρατούμενους για να τους δολοφονήσουν με την εξάτμιση της μηχανής καθώς έκανε γύρους το όχημα στο Άουσβιτς και στα άλλα μέρη που είχε εφεύρει ο ανθρώπινος νους. Ουρές δύο ωρών με ανθρώπους που κρατούσαν λογαριασμούς ληγμένους, και Ευρώ στο χέρι, και γκισέ με συνανθρώπους τους που έπαιρναν τα λεφτά, και πόστερ με φωτογραφίες ευτυχισμένων ανθρώπων στους τοίχους…

      Που θα πάει η πορεία αυτή;

      Σ’ ευχαριστούμε. Φεύγουμε αύριο…

      Διαγραφή
  2. Ωραιο το οξυμωρο τησ αφισας με την πραγματικοτητα.Απο το χαρατσι της ΔΕΗ και δωθε καθε μερα στεναχωριεμαι που παω στη δουλεια.Ξερετε ο λογιστης τουλαχιστον εδω στο χωριο μας ειναι "παντογνωστης" αλλα και "υπ αιτιος" των παντων.Καθε μερα αντιμετωπιζω ολα τα παραπονα την οργη το μισος και τις αποριες ολων.
    Το καλοκαιρι μας βοηθουσε ο γιος μου στις δηλωσεις ως αυριανος οικονομολογος.Μια μερα με ρωτησε γιατι τους επιτρεπω να μου μιλανε ετσι.Του εξηγησα οτι δεν απευθυνονται σε μενα απλα ξεσπανε σε μενα βριζοντας συστηματα και υπουργους που δεν εχουν μπροστα τους αλλα και τον ιδιο τους τον εαυτο για οτι ψηφιζε και ντρεπονται να το παραδεχτουν στον καθρεφτη τους εστω.Μετα ηρεμουν κι αρχιζουν να καταλαβαινουν οτι τα τετραγωνικα αλλαζουν με χαρτι του δημου στη ΔΕΗ ο ΦΠΑ ειναι συνεπεια των εισπραξεων τους και ο φορος εισοδηματος απορροια ολων των εσοδων τους κι οχι ευφανταστη επινοηση δικη μου και κατα συνεπεια επουδενι δεν μπαινει στην τσεπη μου.
    Δεν ξερω που θα παει. Η Κρητη αργησε να καταλαβει κριση.Φετος αρχισε και οσο και να το ακουγαν δεν πιστευαν το μεγεθος.Στην βορεια Ελλαδα το ειδα να ερχεται το 2008 αμεσως.
    Ισως ενα τελος και μια παραδοχη χρεοκοπιας να ειναι τελικα λιγοτερο επωδυνη απο την καθημερινη τρελα του φοβου μην συμβει(ενω ηδη εχει συμβει) και της τρομοκρατιας που μας ποτιζουν αν συμβει.
    Ας βγει παλι ο Ομπαμα ας δωσουν κοψοχρονια και τους υδρογονανθρακες αφου εκει ποναει το θεμα κι ας αφησουν τον κοσμο να ζησει ηρεμα.
    Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Μαρία, ψάχνω για λογιστή και για δικηγόρο 5 χρόνια. Ακόμη δεν βρήκα άνθρωπο με τον οποίον να αισθάνομαι άνετα, ή να κάνει καλή δουλειά. Μακάρι να ήσουν κοντύτερα :-) Ψάχνω για κάποιον που θα με αντιπροσώπευε εδώ επί αμοιβή, να φροντίζει τις υποθέσεις μου. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Έδινα σε άνθρωπο Έλληνα επαγγελματία 50 Ευρώ για να παίρνει τα γράμματα από το γραμματοκιβώτιο να προσέχει την ΔΕΗ, κλπ., κλπ., μήπως χρειάζεται να κάνω τίποτα, και όταν μια φορά βρήκα το τηλέφωνο κομμένο μου είπε με έκπληξη: «ήθελες να ανοίγω τους φακέλους;!»

      Πιστεύω ακράδαντα ότι αν και οι συνθήκες είναι διεθνείς κλπ., κλπ., η «κρίση» είναι στον σκοταδισμό του εγκεφάλου πολλών, πολλών ανθρώπων που μπορεί να δουλεύουν αλλά δεν ξέρουν πώς να εργάζονται: που μπορεί να είναι ειλικρινείς αλλά δεν ξέρουν να κοιτάνε στον καθρέφτη… που έχουν μάθει να τα περιμένουν όλα από το κράτος, και έχουν ξεχάσει ότι το κράτος είναι αυτοί…

      Πράγματι, η χρεοκοπία με την οποία μας φοβερίζουν έχει επέλθει ήδη. Αλλά τα χρυσόψαρα στον πάτο της άδειας γυάλας ακόμα σπαρταράνε ψάχνοντας ποιός φταίει και ποιος θα τους υποσχεθεί ότι θα τους σώσει…

      Διαγραφή
  3. α,ρε Δημητρη,ήσουν εδω και πάλι δεν το κατάλαβα...χάθηκα λιγες μερες μετά την επάνοδο με το κακό νέο του φιλου μας Λοκους.Ωστε ήσουν πάλι στην χωρα του Παραλόγου...ναι,όπως το πάνε θα μας κλεισουν όλους.Εχω πεπειστεί πλέον οτι δεν ωφελουν ούτε διαδηλώσεις,ούτε τίποτε...χρειάζεται απλά να αποσύρουν όλοι τις οικονομίες τους,να σταματήσουν να πληρώνουν αυτο το αθλιο κράτος,μπας και καταρρευσει μια ωρα αρχύτερα για να χτιστει σε πιο ορθολογ.βασεις...Αυτό που δεν έχω λύσει,είναι τι θα γίνει στο ενδιάμεσο(φωτια και τσεκούρι,εμφύλιος...),και ποιοι μπορουν να το ξαναχτισουν σωστά(κανείς,γιατι και 10 σοβαροι ανθρωποι να βρεθουν ,δεν προκειται να τους αφήσει αυτος ο απαιδευτος και ζηλόφθονος λαός).Νομιζω άλλωστε,αυτο μας κάνουν και οι Γερμανοι.Σφίγγουν τόσο την κάνουλα,που στο τέλος θα καταρρευσουμε και πραγματικά. Καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει, φίλε Squarelogic... εδώ είμαστε. Όσο για το μπορδέλο μέσα στο οποίο είναι παγιδευμένοι τόσοι άξιοι άνθρωποι, ένα μπορδέλο ποτέ δεν κλείνει πραγματικά: απλά αλλάζει τσατσά, πουτάνες και κτήριο για να φανεί ότι κάτι κάνει η αστυνομία, αλλά το πήδημα πάντα συνεχίζεται. Οι δε άξιοι άνθρωποι που είναι παγιδευμένοι στον καμπινέ δίπλα στο κουβά με τα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, μπορούν να πηδήξουν από το παράθυρο να φύγουν αλλού, ή να το πάρουν απόφαση -και μερικοί από αυτούς στο τέλος να ενδώσουν και να μπουν κι αυτοί στο πάρτι...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.