Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

FolkFest!










Άλλο ένα τέλος Οκτωβρίου, άλλο ένα Φολκφέστ!

Από την Ιρλαδία, την Κροατία, την Ιταλία, και από την Ευρώπη, 250 άτομα κατέβηκαν πάλι στο χωριό μας των 190 κατοίκων για το δέκατο πέμπτο φεστιβάλ Το πρώτο, το 2000 το ειχαν οργανώσει δύο άνθρωποι: ο Μάσσιμο από τηεν Ρώμη, και η Μαργαριτα με τους φίλους της από την Ιραλανδία. Είναι από τα πιό υπέροχα γεγονότα, και το περιμένουμε κάθε χρόνο.

Φέτος, με τους μετανάστες στο ένα ξενοδοχείο και το άλλο εκτός λειτουργίας θα μπορούσε και να μην ειχε γίνει. Αλλά, στο Δημαρχείο μίλησα με τον Δήμαρχο και καθαρίσαμε το εκτός λειτουργίας και το δώσαμε στο Φεστιβάλ για τρεις μέρες.

















































































2 σχόλια:

  1. Δε ξέρω αν έχεις ακουστά ένα χωριό του Πηλίου, τον Άγιο Λαυρέντιο... είναι ένα πανέμορφο χωριό σε ένα απλά απίστευτα μυθικό δάσος... μα έχει και κάτι ξεχωριστό είναι ένα "μουσικό" χωριό... μία από τις μεγαλύτερες μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη.
    Δες εδώ σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=weMsMpAJd-g

    Πάντα να ανταμώνετε με τέτοιες αφορμές...
    Καλή συνέχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μία εποχή που όλοι ζητάν βοήθεια από τον Δήμο ή το κράτος, και που τα πάντα σχεδόν συνοδεύονται από το παράπονο ή τις δικαιολογίες του τι θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε, το Φεστιβάλ Φολκ Μουσικής του Σαν Μπενεντέτο, the San Benedetto Folkfest, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα δέκα πέντε ετών του πως κάτι υπέροχο και δημιουργικό μπορεί να διατηρηθεί αυτο-τροφοδοτούμενο χρηματικά και οργανωτικά. Μάλιστα ξεπήδησε σε "ύπαρξη" όταν μία ομάδα ανθρώπων το 1999 θρηνούσε τις δυσκολίες οι οποίες δεν τους επέτρεπαν να φτιάξουν το φεστιβάλ που ήθελαν, και, δύο άνθρωποι μέσα στην ομάδα που δεν ενδιαφερόντουσαν για δικαιολογίες, άφησαν την ομάδα και έφτιαξαν το φεστιβάλ μόνοι τους. Μία ήταν η Μαργαρίτα που έφερε τους φίλους της από το Μπέλφαστ για το πρώτο φεστιβάλ. Από τότε, το Φεστιβάλ μπορεί, από τα εισιτήρια και τις συμμετοχές της προηγούμενης χρονιάς, να πληρώνει τις μεταφορές των καλιτεχνών, μιά μικρή αμοιβή όταν χρειάζεται, και τα γενικά έξοδα. Όλη την οργάνωση την κάνουν μόνοι τους ξεκινώντας κάθε Απρίλιο.

      Το Βίντεο που άφησες δείχνει κάτι που δεν ήξερα ότι υπάρχει και φαίνεται πολύ ενδιαφέρον! Και ίσως παρεμφερές...

      Σ' ευχαριστούμε! Καλό βράδυ :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.