Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Σκυλάκια

Αρκετά πια με τα λογοπαίγνια της δεκάρας που στοχεύουν στο φαντασιακό του καθενός ο οποίος τα θέλει όλα χωρίς να δώσει τίποτα (επειδή δεν έχει τιποτα αλλά τον κάνατε να πιστέψει ότι τα δικαιούται όλα).
Η λέξη "μνημόνιο", που σας μάθανε, αγαπητοί πολίτες, σαν νά ΄σαστε σκυλάκια του Παβλόφ, δύστυχοι, δεν σημαίνει στην πραγματικότητα τίποτα άλλο από την οποιαδήποτε συμφωνία αποπληρωμής χρημάτων που σας δίνουνε όταν φάγατε τα δικά σας και δεν έχετε άλλα.
Αν θέλεις δόση, Γιάνη, θα συμφωνήσεις το πως και πότε θα την αποπληρώσεις, χωρίς να έχεις δικαίωμα να υπαγορέψεις στους δανειστές το πως να σου δανείσουνε. Ότι συμφωνία και να κάνεις, όπως και να την κάνεις, όπως και να την ονομασεις, και "μνημόνιο" λέγεται, και μπορείς να την πεις και έτσι, μεταξύ άλλων λέξεων και συνωνύμων! Οι λέξεις έχουν σημασία; Γιατί; Ή μήπως θες να σου δώσουνε δισεκατομμύρια χωρίς να υπογράψεις καμία υποχρέωση ή μέθοδο, ή σχέδιο του πως να τα επιστρέψεις;
Τι σημαίνει πια ο διχασμός που εφηύρατε, πείθοντας την μισή Ελλάδα ότι άλλο είναι το "μνημόνιο" και άλλη η δανειακή σύμβαση; Άλλο το ψωμί και άλλος ο άρτος; "Μνημόνιο", μάτια μου, είναι οι όροι της οποιασδήποτε σύμβασης! Ή μήπως θέλεις να πείσεις τον κόσμο ότι μπορεί με την ψήφο του να κλέψει διαγράψει τις προηγούμενες δόσεις και τους όρους των; επειδή δεν μας αρέσουν οι όροι που υπογράψαμε, άνευ των οποίων δεν θα είχαμε πάρει δεκάρα; Δεν είδατε, αλαζόνες ερασιτέχνες της συμφοράς, πως σας πηδήξανε επί τέσσερεις βδομάδες, κι εσείς το πήδημα μας το φέρνετε για θρίαμβο, επειδή ξέρετε ότι οι μισοί θα το χάψουνε;Εσύ Γιάνη τις χάβεις τις μπαρούφες που πουλάς;
Γιατί, άραγε, θέλεις να τις χάψουμε εμείς;
Γιατί δεν λες στον κόσμο ότι μόνο με δραχμή μπορούμε να επιζήσουμε, απομονωμένοι, και ότι εκεί μας πάτε λάου-λάου; Μας προετοιμάζεις για να πούμε μετά ότι οι Ευρωπαίοι φταίνε που αυτοκτονήσαμε;Είπατε στον κόσμο να μην πληρώσει εφορία στην προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα που ήσαστε εσείς κυβέρνηση λέτε "όλα εντάξει, τώρα πληρώστε φόρους σε εμάς" και δίνετε και χάντρες και κουλουράκι σ' όποιον σας πληρώσει; Το έλλειμά σου Γιανάκη εσείς το χτίσατε όταν λέγατε να μην πληρώσουμε :-) Και γιατί να μην περιμένουμε να πληρώσουμε σε δραχμές, μου λες; Εσείς μας το μάθατε το κόλπο. Δεν σας αρέσει τώρα το κόλπο που μας μάθατε; ή τώρα θα μας ταράξετε στην νομιμότητα μέχρι που να φτάσουμε να ευχόμαστε στο τέλος να είχαμε τους άλλους;
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.