Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Αβάσταχτα









Διαβάζοντας μια ανάρτηση σε φιλικό μπλογκ, είδα στην άκρη της οθόνης, στην λίστα με αναρτήσεις άλλων μπλογκ, ότι κάποιος κάπου είχε γράψει πως "Ο Ομπάμα απαγορεύει με νόμο τους όρους «νέγρος» και «οριένταλ»".

Πήγα να δω περί τίνος πρόκειται γιατί αμέσως κατάλαβα ότι κάποιον λάκκο έχει η φάβα. Διάβασα την ανάρτηση. Είπα να σχολιάσω αλλά λέω, δε βαριέσαι, στου κουφού την πόρτα…

Δεν κρατήθηκα στο τέλος και τα γράφω εδώ.

Διότι επρόκειτο για επίδειξη της Ελληνικής μαλακίας σε όλη της την μεγαλοπρέπεια.

Ο Ομπάμα δεν απαγόρεψε τίποτα με νόμο. Ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών άλλωστε δεν μπορεί να απαγορεύσει ή να επιτρέψει τίποτα, ούτε να βγάλει νόμους. Δεν είναι αυτή η δουλειά του.

Μέλη του Κογκρέσου, δηλαδή της νομοθετικής πτέρυγας του πολιτεύματος, προτείνουν σχέδια νόμων. Οποιοσδήποτε μπορεί να προτείνει σχέδια νόμων. Τα σχέδια νόμων πρέπει να βρουν υποστήριξη σε επιτροπές (αναδόχους), ψηφίζονται στην Γερουσία και αν περάσουν ψηφίζονται στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Αν περάσει ένα σχέδιο νόμου και από την Βουλή, τότε το στέλνουν στην εκτελεστική πτέρυγα του πολιτεύματος, στον Λευκό Οίκο, κατευθύνοντας τον πρόεδρο να το υπογράψει ή να ασκήσει βέτο. Όταν ο πρόεδρος το υπογράψει, έχει την ισχύ νόμου.

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου προτάθηκε από μια Αντιπρόσωπο από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης ονόματι Γκρέης Μενγκ στις 11/12/2015, και αφού η φρασεολογία της πρότασής της βρήκε 76 υποστηρικτές (αναδόχους) στην Βουλή των 435 Αντιπροσώπων προχώρησε σε ψηφοφορία όπου ψήφισαν θετικά 376 Αντιπρόσωποι και δεν ψήφισαν 57 Αντιπρόσωποι στις 29/2/2016.
Ο τίτλος του νομοσχεδίου ήταν «Να τροποποιηθεί ο νόμος του Υπουργείου Οργάνωσης Ενέργειας και Τοπικών Δημοσίων Έργων περί Ανάπτυξης και Επενδύσεων για Πρωτεύοντα Έργα του 1976 όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των όρων που αφορούν τις μειονότητες».

Το νομοσχέδιο, με κωδικό Η.R.4238 του 114ου Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών (2015-2016) κατευθύνει στο να αλλάξουν οι επίσημες αναφορές σε μειονότητες, όπως αναφέρονται στην φρασεολογία του συγκεκριμένου προαναφερθέντος νόμου του 1976 ως εξής: "Πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι Ασιάτες Αμερικανοί, Ιθαγενείς της Χαβάης, Ιθαγενείς Νήσων του Ειρηνικού, Αφρικανοί Αμερικανοί, Ισπανικής Καταγωγής, Πουερτορικανοί, Ιθαγενείς Αμερικανοί, ή Ιθαγενείς της Αλάσκας".

Αυτό ήταν το σχέδιο νόμου Η.R.4238. Ο πρόεδρος το υπέγραψε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στο ίδιο δεκάλεπτο και με το ίδιο στυλό όπως και άλλα εξι σχέδια  νόμου που του έστειλε το Κονγκρέσσο.
Αυτά ήταν:
Η.R.4336, που επιτρέπει την ταφή αποτεφρωμένων λειψάνων γυναικών πιλότων της πολεμικής αεροπορίας και άλλων ενεργών στρατευμένων στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον.
Η.R.4923, την «Πράξη Κατασκευαστικής Ανταγωνιστικότητας του 2016» που επιτρέπει μια διαδικασία κατάθεσης και εξέτασης αναφορών για την προσωρινή αναστολή των δασμών και μειώσεων.
Η.R.4957, η οποία ορίζει το Ομοσπονδιακό κτίριο που βρίσκεται στον αριθμό 99 στην Λεωφόρο Νέας Υόρκης, Ν.Ε., στην Περιφέρεια της Κολούμπια, να ονομάζεται «Ομοσπονδιακό Κτήριο Άριελ Ρος».
Σ1492, η οποία απαιτεί από την Διοίκηση Γενικών Υπηρεσιών, για λογαριασμό του Αρχειοφυλάκιου των Ηνωμένων Πολιτειών, να μεταφέρει ορισμένα ακίνητα Ομοσπονδιακής περιουσίας που βρίσκονται στην Αλάσκα στο Δήμο Άνκορετζ.
Σ1523, η οποία επανεξουσιοδοτεί το Εθνικό Πρόγραμμα Συντήρησης Εκβολών Ποταμών μέχρι και τη χρήση 2021.
Σ2143, η οποία προβλέπει τη μόνιμη εξουσιοδότηση για την εταιρία Σταρ Καμάργκο Μριτζ Κόμπανυ και τους διαδόχους της να αναθέτει και να διατηρήσει και να λειτουργεί μια γέφυρα με διόδια στον ποταμό Ρίο Γκράντε που να συνδέει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό.

Αυτά όλα τα υπόγραψε μαζί, όπως του ζήτησε το Κογκρέσο που του τα έστειλε εκείνη την ημέρα.

Υπενθυμίζω ότι το θέμα για τις ονομασίες των μειονοτήτων αφορούσε διόρθωση στην φρασεολογία του εγγράφου ενός συγκεκριμένου νόμου του 1976 (δεν ήτανε φιρμάνι γενικώς. Δεν έχουμε φιρμάνια στις ΗΠΑ).

(Δηλαδή, για όσους ακόμα δεν κατάλαβαν, οι μειονότητες των ΗΠΑ είχαν γραφτεί σε ένα συγκεκριμένο χαρτί ενός αφανούς νόμου του 1976 με όρους που δεν ταιριάζουν πια στο πως αναφερόμαστε στις μειονότητες σήμερα, και μια βουλευτής από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης πρότεινε να διορθώσουν τις λέξεις σε εκείνο το συγκεκριμένο χαρτί.)

Που τα ξέρω όλα αυτά, θα ρωτήσετε… Μα… άμα ξέρεις Αγγλικά ή Ισπανικά μπορείς σε λίγα λεπτά να βρεις όλες τις λεπτομέρειες για το τι έκανε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κάθε μέρα της ζωής σου. 



Θα ρωτήσετε επίσης γιατί στην αρχή της ανάρτησης συνέδεσα το θέμα αυτό με επίδειξη της Ελληνικής μαλακίας.
Να σας εξηγήσω.

Από την μία μεριά, διαβάστε προσεκτικά τα παραπάνω λεπτομερή στοιχεία και την πραγματικότητα που παρέθεσα.
Από την άλλη μεριά, διαβάστε ότι "Ο Ομπάμα απαγορεύει με νόμο τους όρους «νέγρος» και «οριένταλ»"

Βλέπετε κάποια διαφορά στις δυο μεριές όσον αφορά την έννοια και αίσθηση και σημασία και γεγονότα που μένουν στο μυαλό σας από την κάθε μια;

  • Αν δεν βλέπετε διαφορά, είστε ευτυχισμένοι και σας αφήνω να συνεχίσετε την χαρούμενη ημέρα σας.
  • Αν όμως βλέπετε διαφορά, και κατανοείτε πως ακριβώς η Ελληνική προχειρότητα και ανευθυνότητα προξενεί την παραπλάνησή σας, γενικά και για όλα, μα όλα τα θέματα και πολύ πιο σημαντικά από το συγκεκριμένο… Αν βλέπετε διαφορά εξηγείστε την σε τρεις φίλους σας.

Το μπλογκ αυτό το διαβάζουν περίπου 80 άνθρωποι. Αν 60 από εσάς το εξηγήσουν σε τρείς ο καθένας, θα το ξέρουν 240. Αν οι καινούργιοι 180 το εξηγήσουν σε τρεις ο καθένας, θα το ξέρουν 780. Μετά, 2,400, και πάει λέγοντας. Έτσι ίσως να μπορούσαμε από εδώ, όλοι μαζί, να κάνουμε μια καινούργια προσπάθεια να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταματήσει να μαλακίζεται.




...έχετε άραγε την παραμικρή ιδέα του για πόσα σημαντικά θέματα που αφορούν την καθημερινή σας ζωή έχετε λανθασμένη γνώμη επειδή επεξεργάζεστε την λανθασμένη εικόνα που σας την πλασάρουν καθημερινά στο πλαίσιο της αβάσταχτης προχειρότητας της Ελληνικής σκέψης και παραπληροφόρησης --την οποία παραπληροφόρηση την παίρνετε στα σοβαρά, κάθε μέρα και για κάθε θέμα χωρίς να την ψάχνετε;

Βυθισμένοι στην προχειρότητα σκέψης και πράξης, κολυμπώντας στην παραπληροφόρηση, την παρανόηση και την ισχυρογνωμοσύνη, έχοντας χτίσει μια κοινωνία θεμελιωμένη στον εγωισμό και τον φανφαρονισμό του ξερόλα, τι περιμένετε τώρα; Την ανάπτυξη που θα δώσει δώρο από το Άγιο Όρος ο Πούτιν στον σύντροφο αλέξη μ' ένα αγωγό αερίου καθώς ο Ομπάμα απαγορεύει τον όρο «νέγρος»;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.