Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Κλέφτες




Ο κοτζαμπάσης τελικά είναι κοτζαμπάσης,
είτε Τούρκος είναι είτε Έλληνας δεξιός, είτε Έλληνας ..."αριστερός".
Διότι, ο ραγιάς πάντα ραγιάς θα είναι.






Βρήκα τούρμπο δικηγόρο και φοροτεχνικό γραφείο με σούπερ-πάουερς, και θα με βοηθήσουνε να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφας. Μού ΄δωσε και η Γιούρομπανκ μια καταπληκτική ρύθμιση (ίσως επειδή τους ρώτησα εγγράφως γιατί το δεύτερο δάνειο, εκταμιευμένο την ίδια μέρα με το πρώτο, είχε πιο ψηλό επιτόκιο από το πρώτο --και γιατί χρειαζόντουσαν δύο δάνεια αντί το ένα που είχα ζητήσει) και επιστρέφουμε Τρίτη 20/10 στην Ιταλία. Ερχόμαστε στην Ελλάδα τελικά, όπως φαίνεται, για να ξεκουραστεί η Μαργαρίτα και να κουραστώ εγώ.

Αυτό που για μένα είναι το πιο εντυπωσιακό, όσον αφορά την Ελληνική κοινωνία, είναι το πως παίρνετε σαν δεδομένο και δέχεστε ότι το κράτος σας, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, ακόμα και την κυβέρνηση της ..."αριστεράς", της ..."ελπίδας", και ...της "αξιοπρέπειας", σας φέρνεται προϋποθέτοντας ότι είστε όλοι κλέφτες και ψεύτες, και πρέπει ο καθένας σας να αποδείξει ότι δεν είναι.

Με ανοιχτό το στόμα ακούω ανθρώπους να εξιστορούν τι λένε οι νόμοι και οι κανονισμοί για το πως να διεκπεραιώνουν διαδικασίες και κανείς δεν αναρωτιέται γιατί είναι έτσι οι νόμοι και οι κανονισμοί... γιατί πρέπει όλοι να χάνουν μέρες από την ζωή τους σε τραγελαφικές διαδικασίες ανίκανων κρατικών λειτουργών που προϋποθέτουν ότι είστε όλοι απατεώνες και πρέπει εσείς να αποδείξετε ότι δεν είστε.

Δεν μπορώ καν να σκέφτομαι τους δημόσιους ..."λειτουργούς" που κάθονται σε μία θέση εξουσίας πάνω από τους πολίτες και φέρονται σαν νά ΄χαισε η φοράδα στ' αλώνι μόνο που άκουσε το όνομά τους. Οι ..."σημαντικοί" ντιπ-ηλίθιοι που είναι μόνιμα σε θέση να κάνουν τους πολίτες να σέρνονται στα πόδια τους...

Τι να σας πω. Με την κοινωνία και το κράτος που εσείς χτίσατε, μου θέλετε και εκλογές και κόμματα; Κι εκείνοι οι δύστυχοι, που πέρσι τέτοιο καιρό βγάζανε φωτιές από τα μάτια και λάβα από το στόμα για την λεγόμενη "αριστερά" και τον Τσίπρα, τι πάθανε και μουλώξανε; Που είναι οι διαδηλώσεις και οι μολότοφ στο Σύνταγμα τώρα που σας πηδήξανε οι εκλεκτοί σας;

Ευτυχώς που έχετε και τους "σοφούς" (επιτροπή "σοφών" [εμπειρογνωμόνων]) να σας πούνε ότι για να επιβιώσει το ταμείο των συντάξεων πρέπει να μην βγάζετε περισσότερα από όσα βάζετε (στο ταμείο). Μόνο σοφοί θα μπορούσαν να το σκεφτούνε αυτό, ε;

Τέλος πάντων. Εμείς φεύγουμε. Χαίρετε!






Κατόπιν εντολής Ιατρού,
σχετικά με το τι πρέπει να κάνει κανείς μετά από μία μέρα στην Αθήνα.









4 σχόλια:

  1. Τυχερέ!
    Αφενός μεν μας κουνάς το μαντήλι αφήνοντας μας να βράσουμε στο ΣυριζοΑνέλικο καζάνι μόνοι και απροστάτευτοι,αφετέρου δε έχεις απλώσει το κορμί σου στην μπανιέρα που υποψιάζομαι θα έχει τα αρωματικά και ενυδατικά αφρόλουτρα,άσε τα αιθέρια έλαια!
    Υ.γ
    Και μια συμβουλή για τα αιθέρια έλαια.
    Ποτέ σκέτο αιθέριο έλαιο στην μπανιέρα γιατί και το αιθέριο έλαιο θέλει την παρέα του
    δηλαδή θέλει να το διαλύσουμε πρώτα σε κάποιο διαλύτη
    όπως…..αφρόλουτρο,γάλα,ειδικοί διαλύτες για να μην κολλήσει στο δέρμα μας καθότι τα πραγματικά αιθέρια και όχι τα……συνθετικά αρώματα δεν διαλύονται στο νερό!
    Κοίτα τι σου γράφω νυχτιάτικα η……ΣυριζοΑνελοχτυπημένη η αλλιώς……είμαι πολύ άρρωστη γιατρέ;
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις φτάσαμε στο χωριό (αποτοξίνωση 22 ωρών στην καμπίνα στο παπόρι!)

      Ο αφρός είναι απλός άνευ ιδιαίτερων ουσιών, από την Προμηθευτική. Το μυστικό είναι να ρίχνεις τα σποτάκια χαμηλά από το ντίμερ, να ανάβεις ένα μεγάλο κερί απ' αυτά που έρχονται σε μεγάλο γυάλινο ποτήρι, και να καις ένα στικ θυμίαμα από το Νεπάλ (Επίσης, να σταματάς το τζακούζι πριν ο αφρός του αφρόλουτρου ξεχειλίσει απ' την μπανιέρα). Είναι μία συνταγή που στις περισσότερες περιπτώσεις καταπολεμά συναντήσεις με 1) δικηγόρους, 2) λογιστές, 3) εφορία και 4) τράπεζες. Αλλά μόνο έως δύο τέτοιες συναντήσεις την ημέρα. Αν κάνεις πάνω από δύο, ούτε το θυμίαμα απ' το Νεπάλ δε βοηθάει...

      Δεν σας άφησα εντελώς μόνους! Οι σκέψεις μου είναι ΠΑΝΤΑ μαζί σας :-)

      Κουράγιο! Κι' αυτά θα περάσουνε! (όπως είπε ο Μόνγκο όταν κατάπιε την μπάλα του μπόουλινγκ)

      Νά 'σαι καλά :-)

      Διαγραφή
  2. και δεν έχεις δει τίποτα ακόμα, εγώ είχα ένα λογαριασμό και αγόραζα κατι μετοχές, πήγα να πάρω μερικές ακόμα και κάθισα στην τράπεζα πάνω από δυο ώρες για να ανοίξω άλλο, ειδικό λογαριασμό, να ακυρώσω τον άλλο, να υπογράψω υπεύθυνες δηλώσεις ότι θα βάζω μόνο μετρητά και δε θα σηκώνω λεφτά, και δε θυμάμαι τι άλλο. και είχε φύγει για μισή ώρα από την υπηρεσία γιατί η τράπεζα είναι δίπλα από τη δουλειά μου. χάλια... τα είδα όλα. και τώρα δεν μπορώ και να πουλήσω τις μετοχές και να πάρω και τα λεφτά. μπάχαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να είμαι ο μόνος βλαξ που αντί να βγάλει λεφτά από την Ελλάδα, έβαζα επί χρόνια, φέρνοντας από την Αμερική να πληρώνω αυτά που χανόντουσαν στην μαύρη τρύπα. Τώρα με ρωτάνε από που τα βρήκα και θέλουνε να με φορολογήσουνε. Άσε που τα δύο αυτοκίνητα που είχα τώρα έχουν πινακίδες άλλων χωρών, αλλά η εφορία δεν μποεί να βρει τις παλιές τις Ελληνικές και λέει ότι τα αυτοκίνητα κατ' αυτούς κυκλοφορούν στην Ελλάδα ως ...τεκμήρια. Είναι για γέλια τελικά Ρία μου. Και το πιο τραγικά αστείο είναι όταν παριστάνουν τους αδικημένους που τους κατατρέχουν οι κακοί Ευρωπαίοι.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.