Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Κατοχικό


Ο alexis®™ εισπράττει το κατοχικό δάνειο.
Κουέντιν Ματσυς, (1466-1530), Ο χρηματοδανειστής και η σύζυγός του, 1514,
Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι


2 σχόλια:

 1. Θα φάμε καλά!
  Δικό σου είναι το φωτομοντάζ Δημήτρη;
  Αν ναι,εύγε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή μου Xristin, επέτρεψέ μου το κλισέ "θα φάμε, θα πιούμε, και νηστικοί θα κοιμηθούμε" :-)

   Ναι :-) έφτιαψα μερικά φωτομοντάζ δικά μου από τα οποία ήδη δημοσίευσα σε πρόσφατες αναρτήσεις, και έχουμε να φάμε κι άλλα τις επόμενες μέρες! Τα έφτιαξα με Αντόμπη Φώτοσοπ (το πραγματικό πρόγραμμα φώτοσοπ) το οποίο το χειρίζομαι επαγγελματικά κάθε μέρα κάπου 22 χρόνια. Έχω αφήσει επίτηδες μερικές συγκεκριμένες ατέλειες γιατί το θεώρησα σωστό να είναι αρκετά καλό για να είναι αστείο, αλλά όχι εντελώς άψογο ώστε να μην περάσει την "γραμμή" πέρα από την απλή σάτιρα. Μου δίνει χαρά που σ' άρεσε το σημερινό :-) Σ' ευχαριστώ!

   Προσπάθησα να το κάνω να λειτουργήσει σε περισσότερα από ένα επίπεδο, προσθέτοντας τον Γλέζο να επιτηρεί τον alexis στο θέμα στο οποίο πρωτοστατεί ο Γλέζος, και επίσης συνδέοντας τον Γλέζο με την φωτογραφία στην ανοιχτή σελίδα του βιβλίου της Μέρκελ που απεικονίζει την ναζιστική σημαία στην ακρόπολη. Η αρχική φωτογραφία είναι μαυρόασπρη αλλά έδωσα χρώμα στην σημαία για να τραβά κάπως την προσοχή και να δένει και με τον υπόλοιπο πίνακα. Επίσης μου άρεσε η ιδέα του ότι τα ρούχα στον αρχικό πίνακα είναι κεντροευρωπαϊκά γιατί ταιριάζουν αφ' ενός στην Μέρκελ και φορώντας τα και ο alexis προτείνει ότι για να κάτσει στο δικό τους τραπέζι συζήτησης πρέπει να φερθεί και ανάλογα, πράγμα που υπαινίσσεται την ερχόμενη κωλοτούμπα...

   Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.