Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Σάτιρα


"Πρέπει να καλυφθεί με πέπλο η εβδομαδιαία του Τσάρλη"


"Ένας λαός που γελάει είναι πιο επικίνδυνος από έναν λαό που κλαίει"
   Μ. Καραγάτσης, Σέργιος και ΒάκχοςΕκείνοι που θέλουν να επιβάλλουν την άποψή τους φοβούνται, περισσότερο από όλους, εκείνους οι οποίοι μπορούν και βρίσκουν αφορμές για να γελάνε με το πόσο σοβαρά παίρνουν τον εαυτό τους πολλοί από εκείνους που θέλουν να επιβάλλουν την άποψή τους.

Η σάτιρα είναι ο πιο ισχυρός καταλύτης και κινητήρια μηχανή μιας Δημοκρατίας γιατί δίνει ζωτικότητα στην δημόσια συζήτηση και εξισώνει τα μεγέθη όλων. Μία πλευρά που δεν έχει αρκετή δύναμη να αντέξει την σάτιρα, και δίνει απάντηση με δολοφονική βία, απλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αρκετά ισχυρή για να την πάρουμε στα σοβαρά.

Μία καριέρα στην σάτιρα δεν θα έπρεπε να συνεπάγεται θάρρος ή ηρωισμό. Η σάτιρα είναι φυσικός νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.