Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Θεραπεία




Η φήμη του alexis® φθάνει στο Μανχάταν...





Ο αλέξης τσίπρας θα βρίσκεται στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας για τα επόμενα 40 (σαράντα) χρόνια, και. Θα τον βλέπουμε καθημερινά για την υπόλοιπη ζωή μας εμείς οι άνω των 40-50. Να ζήσει ο άνθρωπος να γίνει και 80, και 100. Έχει κάπου 80% πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας την ερχόμενη εβδομάδα (κάπου 20% πιθανότητα να έχει αυτοδυναμία), και κάπου 99,99% πιθανότητα να γίνει κάποια στιγμή πρωθυπουργός, αν όχι την ερχόμενη εβδομάδα. 

Αυτό είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός. Το μυστήριο της ζωής είναι το πόσο ευέλικτη είναι, στην φυσική της εξέλιξη. Ο τσίπρας αξίζει έπαινο που κατάφερε να πάρει το μηδέν, το οποίο ήταν, και να βάλει όχι μόνο κι άλλα μηδενικά δεξιά από το μηδέν του, αλλά και μία μονάδα αριστερά. Έκανε τον εαυτό του ποσοτικό αριθμό. Κι' αν ακόμα το έκανε αυτό δια του σφετερισμού ενός ασήμαντου και ασταθούς συνονθυλεύματος συνιστωσών της αριστεράς, συν αντιγράφοντας τον μεγάλο ταχυδακτυλουργό του 1981, μπράβο του που το κατάφερε. Και ο Μουσολίνι άλλωστε είχε χρειαστεί να ξεκινήσει από κάπου, και είχε επιλέξει τον σοσιαλισμό, μια που στον σοσιαλισμό βρίσκονται οι περισσότεροι έτοιμοι να ασπαστούν φανατικά ότι φαντασίωση τους πουλήσεις για να σε ψηφίσουνε.

Εκτός από τα γεννοφάσκια και την αρχική πορεία ελπίζω να μην μοιάσει του Μουσολίνι σε τίποτα άλλο. Αν την άλλη βδομάδα αρχίσει να γίνεται αυταρχικός και πάνε περίπατο οι συνιστώσες, τα ξαναλέμε.

Το ότι έφτασε σε υπολογίσιμα ύψη αποδεικνύεται όχι μόνο από το πως μιλά γι' αυτόν ο διεθνής τύπος αλλά κυρίως από το ότι οι δυνάμεις ισχύος του διεθνισμού άρχισαν ήδη να του προσφέρουν οβερτούρες πιθανών υποσχέσεων, συμβιβασμών, και πίπες ειρήνης.

"Η ισχύς τείνει να διαφθείρει, και η απόλυτη ισχύς διαφθείρει απολύτως. Οι ισχυροί άνθρωποι είναι σχεδόν πάντα κακοί άνθρωποι". Το είχε γράψει ο Λόρδος Άκτον (1834-1902) σε επιστολή του προς τον Επίσκοπο Κράιτον το 1887.

Σε αυτό ποντάρουν οι ισχυροί της Ευρώπης, προσφέροντας σοκολατάκια στον αλέξη: ότι θα γίνει μέλος του κλαμπ. Και οι ελάχιστοι από τους ψηφοφόρους του που έχουν διατηρήσει κάποια υπόλοιπα νόησης ποντάρουν στο "σχεδόν" --ότι δηλαδή θα είναι από τους ελάχιστους ισχυρούς ανθρώπους που δεν θα βγει κακός.

Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν ότι ο τσίπρας θα βρίσκεται στην κορφή του όρους Όλυμπος για πολλά χρόνια, και η προφητεία θα αυτοπραγματοποιηθεί.

Το μόνο που μπορεί να κάνει ο αλέξης για να μείνει άφθαρτος είναι να καταστρέψει την Ελλάδα. Αν δεν την καταστρέψει, σημαίνει ότι έγινε μέλος του κλαμπ, και ότι οι δουλοπάροικοι απλά παρέλαβαν καινούργιο παραμύθι αλλά το ακούνε στο ίδιο κρεβάτι που είχανε πριν, την ώρα του ύπνου.

Ο Σαμαράς ξόφλησε στην Ευρώπη. Γιατί η Ευρώπη τώρα κοιτά άλλον. Ο Βενιζέλος, ο Καμένος, ο Παπανδρέου, ο Κουβέλης, ξόφλησαν όλοι. Ρετάλια της χθεσινής σοδειάς.

Δεν έχει σημασία να τον ψηφίσετε. Και κανείς να μην το ψηφίσει, πάλι, θαυματουργά θα βγει. Δια μαγείας. Τίποτα δεν μπορεί να το αποτρέψει πλέον αυτό.

Είναι μιά ταινία σε αργή κίνηση. Ή αεροπλάνου που απογειώνεται, ή τραίνου που εκτροχιάζεται. Σε λίγες βδομάδες θα ξέρουμε.












2 σχόλια:

  1. Παντως προτιμω να βλεπω τον alexis τα επομενα χρονια που είναι και ωραιο παιδι
    Παρα αυτα τα «ρεταλια της χθεσινης σοδειας» με τις θλιβερες φατσες μια περασμενη εποχης
    Το θεμα είναι ότι από το ογδονταενα ψηφιζουμε συνεχεια αλλαγη και ακομα στην αλλαγη ειμαστε
    Είναι όπως λεει το τραγουδι «όλα τριγυρω αλλάζουνε μα όλα τα ιδια μενουν»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ' αυτό είναι το σημαντικό, τουλάχιστον ότι είναι ωραίο παιδί... καθώς περιμένουμε όλοι την αλλαγή να έρθει σαν τον Γκοντό. Πάντως η αλλαγή και το καλό πράμα αργούν να έρθουν.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.