Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

"Τρόικα..."
Τα "έξυπνα" δίνουν και παίρνουν.
Δεν είχαμε ακούσει ποτέ τέτοια φρασεολογία από Ελληνική κυβέρνηση:
Είπε ο Βαρουφάκης: «Η τρόικα, στην οποία αναφέρεστε, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Από τη μία είναι η τρόικα των θεσμών, με τους οποίους φυσικά και θα συζητήσουμε, αλλά από την άλλη είναι οι εκπρόσωποί τους που έρχονται για να επιβάλλουν και να επιβλέψουν την εφαρμογή ενός προγράμματος που έχει αποτύχει».
Δηλαδής... Θα μιλήσουμε με την Τρόικα, αλλά όχι με τρεις υπαλλήλους που έρχονται στο σπίτι μας σαν συμβολική εικόνα υποδούλωσης και υπακοής.
Το ότι δεν θέλουμε τους τρεις της Τρόικας το ξέραμε. Το ότι η Τρόικα είναι και "η τρόικα των θεσμών" (δηλαδή οι τρεις δανειστές) είναι καινούργια φρασεολογία. Ανοίγει την πόρτα στην Τρόικα κλείνοντας την πόρτα στην... Τρόικα. Πολύ έξυπνο: δεν το είχα δει να έρχεται.
Είναι πλέον πεντακάθαρη και ευθεία επίθεση κατά του Βούλφγκανγκ Σόιμπλε.
Κοιτάξτε τώρα αυτό: "ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης του λιμένα Πειραιά, αλλά τόνισε πως οι ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνο έμοιαζαν με ξεπούλημα και τα χρήματα που ήρθαν έπεσαν στη μαύρη τρύπα ενός μη βιώσιμου χρέους "
"Έμοιαζαν" (με ξεπούλημα)! Δηλαδή, περί εντυπώσεων όλη η υπόθεση, με το σε τι "έμοιαζαν". Σ' αυτό, και στον προσδιορισμό της Τρόικας και της "Τρόικας", βρίσκεται η κωλοτούμπα. Αλλά είναι ευφυέστατη κωλοτούμα, τόσο ώστε να μην είναι πλέον κωλοτούμπα αλλά ιδιοφυής ελιγμός! Κι αν ακόμα χάσουμε το παιγνίδι, θα το έχουμε κερδίσει ηθικά. Ηθική νίκη, διεθνώς, είχε αποκλειστεί από τότε που η εικόνα του Έλληνα είχε ζωγραφιστεί από την ταινία του Κακογιάννη "Zorba the Greek"! Και αντί για τον χορό του Ζορμπά και τα Παιδιά του Πειραιά παίζουμε επιτέλους (ή, επί τέλους) τον Εθνικό Ύμνο! Μπράβο παιδιά! 
2 σχόλια:

 1. Δηλαδής... Θα μιλήσουμε με την Τρόικα, αλλά όχι με τρεις υπαλλήλους που έρχονται στο σπίτι μας σαν συμβολική εικόνα υποδούλωσης και υπακοής.

  Μα φυσικά και δε θα μιλήσουν με υπαλλήλους. Είναι εντελώς larger than life για να το καταδεχτούν κάτι τόσο ποταπό. :Ρ :)
  Θέλουν να μιλάνε απευθείας με:
  -την Κριστίν Λαγκάρντ (επικεφαλής του ΔΝΤ)
  -τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης)
  και
  -τον Μάριο Ντράγκι (επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας)

  Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω τις ενστάσεις σου. Στον αγγλοσαξωνικό σνομπισμό θα οφείλονται μάλλον. :) :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αααααχ... 31 Ιανουαρίου αυτό το άρθρο. Τότε που είχαμε μπερδευτεί όλοι και ψαχνόμασταν μήπως κάναμε λάθος, και μήπως κάτι γίνεται σωστό... Είναι σαν να το έγραψα εδώ και αιώνες...

   Από το 2010, οι "υπάλληλοι" που ερχόντουσαν εδώ να ελέγξουν και να υπαγορεύσουν ήταν κάτι το επί της αρχής εξευτελιστικό ως "φαινόμενο". Το λάθος τελικά των τότε κυβερνήσεων είναι ότι δεν το συζήτησαν με εκείνους που τους έστελναν, και το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ τώρα ήταν αντί να το συζητήσει σαν έναν επιφανειακό συμβολισμό το συζήτησε από την άσχετη και τσαμπουκοειδή γωνία του ότι η Τρόικα ήταν ένα πράγμα και οι Θεσμοί διαφορετικό πράγμα. Και έγινε θάλασσα πλατιά και κανείς δεν βρέθηκε να χωρίσει τα ύδατα να περάσουν οι σκλάβοι του Φαραώ... Και κάναμε μπουρμπουλήθρες μέσα στα ύδατα...

   Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.