Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Εγκυρότητα











Μία σελίδα του Φέησμπουκ δημοσίευσε μια "Επαίσχυντη φωτογραφία ενός κυνηγού αναψυχής ο οποίος, ευτυχής, ποζάρει δίπλα σε ένα, Τρικέρατο τον οποίον μόλις έσφαξε". Η δημοσίευση παρακαλεί να "διαδοθεί η φωτογραφία έτσι ώστε ο κόσμος να αναγνωρίσει και να ντροπιάσει αυτόν τον κατάπτυστο άνθρωπο."


Η σελίδα ανήκε στον χιουμορίστα Τζέη Μπράνσκομπ και η φωτογραφία ήταν μια διαφημιστική φωτογραφία πρωτοδημοσιευμένη προ 20 ετών όπου ο Στήβεν Σπήλμπεργκ είχε φωτογραφηθεί δίπλα σε έναν πλαστικό δεινόσαυρο την εποχή της ταινίας Τζουράσικ Παρκ.


Μέχρι τις 2:00 μμ στις 16/7/2014 η φωτογραφία έχει μοιραστεί 43.011 φορές και υπάρχουν από κάτω από την αρχική ανάρτηση 10.991 σχόλια. Την δε αρχική αυτή ανάρτηση την έχουν σημειώσει ως "Μου αρέσει" 17.415 χρήστες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι από τους ανθρώπους που μοίρασαν την ανάρτηση 43.011 φορές και από τους 10.991 σχολιαστές, σημαντικός αριθμός αναγνωστών το πήρε σοβαρά και άρχισαν να ωρύονται κατά του κακού κυνηγού που σκότωσε το δύστυχο ζώο μόνο και μόνο για αναψυχή. Από αυτούς που δεν αναγνώρισαν τον δεινόσαυρο και πίστεψαν ότι επρόκειτο για πραγματικό ζώο που "δολοφονήθηκε", κάμποσοι που αναγνώρισαν τον Στήβεν Σπήλβπεργκ τον έβρισαν με τα αίσχιστα και ορκίστηκαν να μην ξαναδούν ταινία του.

Σχεδόν κάθε ιστοσελίδα Νέων ανά τον κόσμο έγραψε την ιστορία και ανέφερε εκείνους που πίστεψαν ότι η φωτογραφία και η ανάρτηση ήταν αλήθεια. Παρά όμως τις δημοσιεύσεις περί της ηλιθιότητάς τους από έγκυρες ιστοσελίδες νέων, πολλοί συνέχισαν να πιστεύουν ότι η φωτογραφία ήταν αληθινή.

...κάμποσοι χρήστες θα υποστηρίξουν και θα τους "αρέσει" οτιδήποτε, φτάνει να νομίζουν ότι υποστηρίζουν και τους "αρέσει" κάτι που θα τους τοποθετήσει σε κάποια πλειοψηφία, ή "ηθικά σωστή" θέση.



Το δίδαγμα είναι ότι πολλοί χρήστες την σήμερον ημέρα βρίσκονται, κάπου, στο φάσμα ανάμεσα σε "ηλίθιο" και αμόρφωτο".


Το ανησυχιτικό είναι ότι όλοι αυτοί έχουν γνώμη και ψηφίζουν σε εκλογές.

Και η πραγματική ερώτηση είναι πόσοι από αυτούς ψήφισαν τσίπρα (για να σταματήσει η σφαγή των δεινόσαυρων).















6 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααα !!! Μα είχα ανησυχήσει !!! Έχουν περάσει βδομάδες χωρίς αναφορά σου στον Alexis !!!

    Λοιπόν, εγώ το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ: οι μεγαλύτεροι έρωτες έχουν αρχίσει ως οι μεγαλύτερες αντιπάθειες (Τrust me ! Ξέρεις πόσα Άρλεκιν διάβαζα εγώ όταν ήμουν μικρή ;;; Ουουουουουουου !!! ;-) ). Αν σε δω καμιά μέρα υποψήφιο βουλευτή του L' Altra Europa con Tsipras, θα έρθω να πολιτογραφηθώ Ιταλίδα για να σε ψηφίσω, στο λέω !!! :-p :-p :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, Αγγελική μου, βρίσκομαι σε θέση πλέον όπου ο alexis μπορεί να έρθει να με ρωτήσει να του εξηγήσω πως αλλάζουν τα πράγματα αφού σε ψηφίσουν γι' αυτά που λες, και μετά ως κυβέρνηση πρέπει να τα ...κάνεις. Να έρθει να του τα εξηγήσω με όλη μου την συμπόνια.

      Όσο για την πιθανή μεταλλαγή της αντιπάθειας σε μέγα έρωτα, πιθανόν, αν ήταν αντιπάθεια. Μα δεν τον αντιπαθώ τον άνθρωπο-προϊόν, τον δύστυχο. Τον λυπάμαι μόνο γιατί του δίνουνε θάρρος κι εκείνος το χάβει... Πάντως μην ξεχνάμε και την λαϊή σοφία: "Την εικόνα του τσίπρα κι αν την πλένεις, το Ajax σου σπαταλάς".

      Καλό σου weekend :-))))

      Διαγραφή
  2. και μετά λέμε πως εμείς δεν έχουμε καλο εκπαιδευτικό σύστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρία μου, όταν η ανθρωπότητα εισέρχεται σε νέα εποχή σκοταδισμού/μεσαίωνα, οι ενδίξεις υπάρχουν σε παγκόσμιο και όχι μόνο τοπικό επίπεδο...

      Καλό σου Σαββατοκύριακο :-)

      Διαγραφή
  3. Χα χα το είδα και εγώ πριν λίγες μέρες αυτό στο fb! Τραγικό... μα είμαστε στην εποχή που το πιο δύσκολο πράγμα φαίνεται να είναι η σκέψη. Και όποιος σκέφτεται, προσπαθεί να είναι κριτικός, να ψαχτεί λίγο τον κατατάσσουμε στην κατηγορία του "περίεργου", καλύτερα όλοι στο σωρό και όλοι ίδιοι... Τέλος πάντων, ενδεικτικό της εποχής, αν και νομίζω ότι και στο παρελθόν το ίδιο συνέβαινε απλά τότε δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα του να εκφράζουν όλοι ανοικτά την άποψη τους... Οπότε και σήμερα είναι (ίσως) πιο φανερή η βλακεία :)) υποθέτω...

    Δημήτρη, θα απέχω για λίγο από τα δρώμενα της μπλογκόσφαιρας, καιρός για λίγο Αιγαίο, μέχρι να επιστρέψω αφήνω ευχές να περνάς όμορφα το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ αγαπητή μου Roadartist :-) Σου εύχομαι ευτυχισμένο, ειρηνικό, καταγάλανο, κρυστάλλινο Αιγαίο! Κι εμείς στο βουνό μας, σύντομα με έναν πιλότο (για λίγο)! Νά 'σαι καλά.

      Μάλλον και στο παρελθόν το ίδιο συνέβαινε αλλά δεν είχαμε την άμεση παγκόσμια επικοινωνία, η οποία τώρα όχι μόνο το "αποκαλύπτει" σε όλη του την δόξα, αλλά, ίσως και να το διαιωνίζει με περισσότερη "¨εγκυρότητα" α-λά κότα και αυγό! Το Ίντερνετ μπορεί να διδάξει ή να ισοπεδώσει. Από την ανθρωπότητα εξαρτάται το προς τα που θα κλίνει ο δείκτης τελικά... Για την ώρα προς το "άδειο" φαίνεται να δείχνει, παγκοσμίως...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.